![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Strana normal conduce cantarile Sf Liturghii si canta si citeste cantarile , troparele, psalmii, etc, de la Utrenie, vecernie si restul slujbelor Da exista in cartile de cult o delimitare explicita intre ce zice preotul si ce zice strana, de obicei preotul zice tot timpul formule scurte exceptie facand rugaciunile, La strana poate fi un singur om sau mai multi, daca sunt mai multi bineinteles ca in mod informal exista un coordonator a lor Corurile dupa caum sa mai spus se folosesc doar pt a canta cantarile Sfintei Liturghii Da, putem canta cu totii, chiar suntem indemnati sa facem acest lucru Cantarea "iubite-voi Doamne" din cate cunosc eu este facultativa, adica nu se canta in toate bisericile, probabil pt ca e dificil de cantat si nu toti preotii au capacitatea de a o canta la standarde Eu am auzit-o cantata si de strana nu doar de preoti
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cantarile Ortodoxiei | cristiboss56 | Rugaciuni | 79 | 12.09.2013 23:02:06 |
Cei din diaspora - cum este cu strana la voi? | sophia | Muzica Bisericeasca | 22 | 30.06.2011 16:11:41 |
Sindicat al preotilor din BOR? | PadreCory | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 24.06.2008 22:27:29 |
Are cineva nevoie de o voce buna in strana in buc? | frezia | Muzica Bisericeasca | 2 | 21.11.2007 21:43:00 |
|