![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
LACRIMILE
Când izgonit din cuibul veșniciei, întâiul om trecea uimit și-ngândurat prin codri ori pe câmpuri, îl chinuiau, mustrându-l, lumina, zarea,norii - și din orice floare îl săgeta c-o amintire paradisul. Si omul cel dintâi, pribeagul, nu știa să plângă. Odată, istovit de-albastrul prea senin al primăverii, cu suflet de copil, întâiul om căzu cu fața-n pulberea pământului: "Stăpâne, ia-mi vederea, ori dacă-ți stă-n putință împăienjenește-mi ochii, cu-n giulgiu, să nu mai văd nici flori, nici cer, nici zâmbetele Evei și nici norii, căci vezi - lumina lor mă doare." Și-atuncea Milostivul, într-o clipă de-ndurare, îi dete... lacrimile. Lucian Blaga
Si-mi pare atat de rau ca se mai poate, Gasi atata vreme pentru ura, Cand viata nu-i decat o picatura, Intre minutul acesta care bate ... si celalalt. Si-mi pare neinteles si trist, Ca nu privim la cer mai des, Ca nu culegem flori si nu iubim, Noi, cei care asa de repede murim. http://pensiuneaverasilivia.wordpress.com/ |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De câte feluri este Împărtășania. | dorinastoica14 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 7 | 13.12.2011 00:12:04 |
| Feluri de dragoste si feluri de fapte | florin.oltean75 | Generalitati | 11 | 18.04.2011 12:20:20 |
| Două feluri de a iubi. | Mihnea Dragomir | Nunta | 8 | 30.10.2010 23:05:20 |
| Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 11:02:22 |
| Cite feluri de cruci avem? | patinina34 | Generalitati | 33 | 11.05.2009 06:12:24 |
|
|