![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Atita timp cit o pastrezi la nivel de idee, nu vad nici o problema. Nu sint eu chemat sa judec daca ceea ce tu crezi e bun sau drept.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ceea ce postulezi ii atinge si pe cei din jur, in orice fel, e o problema. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Noi nu putem deloc sa intelegem cum au fost create cele patru elemente din care e alcatuita lumea.
In cat timp sau daca exista timp atunci sau daca nu exista sau daca spatiul a fost creat deodata cu cele patru elemente si timpul deodata cu spatiul sau altfel nu putem sa intelegem. Nu putem intelege ce e spatiul,cum a fost creat si ce inseamna ca a fost creat.La fel cu timpul. (Teoria lui Einstein cu multiple spatii e o absurditate.) Mai pe scurt despre primele doua versete de la Facere a vorbit partial Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica. Daca Sfantul Ioan Damaschinul nu a zis cum au fost create acestea si cum se intelege creatia din nimic e clar ca nu poate mintea noastra sa inteleaga aceasta. Cred ca este egala aci aiureala cu big-bangul cu aiureala creationista extremista care pretinde ca stie cum s-a creat lumea. Inseamna ca acesti creationisti precum era si parintele Serafim Rose sunt mai indumnezeiti la minte ca Sfantul Ioan Damaschinul. De aceea s-a scris despre inceputul creatiei numai atat: "1.La început a facut Dumnezeu cerul si pamântul. 2.Si pamântul era netocmit si gol. Întuneric era deasupra adâncului si Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor." Dar aici e infinit ca intelesuri. Am mai zis odata nu e vorba despre Terra aci ca despre Terra e vorba abia la versetul 7.(cand Terra e creata direct acoperita cu ape.) E foarte interesant de citit in lucrarea Sfantului Ioan Damaschinul "On heresis" (despre erezii) despre erezia elenista. |
|
|||
|
|||
![]()
Sper ca se observa aci scris despre intunericul primordial!
"Intuneric era deasupra adancului" |
|
|||
|
|||
![]()
Si ca sa nu zica careva ca am scos de la mine aceasta cu intunericul iata ce zice Sfantul Maxim Marturisitorul la Viata Maicii Domnului referitor la Buna Vestire:
"Era ziua intai a saptamanii,care este duminica, in care a nimicit intunericul dintai si a zidit lumina intai-nascuta" Si mai inainte: "Era luna intai,cand Dumnezeu a zidit lumea intreaga". Luna intai e martie nu ianuarie cum cred unii,de aceea si renaste viata atunci. |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate observa destul de clar ca lumina vazuta e zidita ca si Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Ioan Damaschinul zic asta ca sa nu se mai sperie careva de undele electromagnetice.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 19:14:27 |
Interpretarea viselor | redandrei90 | Generalitati | 14 | 02.04.2014 14:09:09 |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
|