Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 22:40:26
veronika veronika is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionela77 Vezi mesajul
De ce cauti totusi sa discuti cu ei? Crezi ca o sa-ti foloseasca la ceva? Ma gandesc uneori ca chiar citind tampeniile lor ajungi sa te otravesti putin, te contaminezi fara sa bagi de seama cand ti se intampla asta. Si eu ii cunosc pe acei indivizi, pe unul dintre ei (primul amintit de tine) chiar personal, mi-a fost coleg. Un tip insipid, e tot ce pot spune despre el! Si in cativa ani si-a construit o intreaga retea de prostit credulii. Stii cat costa niste cursuri de formare in NLP sau in coaching? Sume incredibile! incredibile! cateva mii de euro pentru 20 de cursuri in urma carora obtii o diploma prin care esti certificat sa predai altora prostiile invatate acolo. Si la noi inca nu are atata anvergura fenomenul. In State de exemplu e unul Anthony Robbins care a ajuns la sume de 10.000 $ pentru un astfel de curs de formare....
Le stiu pe astea. Dar insistenta asta fara niciun rost si fara nicio speranta mie chiar mi se pare amuzanta! Persoana in cauza se va astepta sa renunti, pentru o vreme va fi sigura de asta! Cand de fapt Poc!!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2009, 23:19:35
veronika veronika is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2007
Implicit

Ei au si lucruri corecte acolo. Problema lor din punctul meu de vedere e ca ei conceptualizeaza omul singur ca si cum problemele lui ar fi numai ale lui si calitatile lui ar fi numai ale lui. Ei analizeaza omul la fel cum se analizeaza o substanta chimica oarecare la eprubeta.

Eu cred că modul corect de gandire e ca daca vrei sa poti sa schimbi ceva la o persoana, tu va mai trebui sa schimbi si altceva si la alte persoane pentru ca sa poti schimba ceva la o persoana. Nu poti discuta numai despre o persoana fara sa discuti si despre alte persoane. Tu ca angajator de exemplu, cand angajezi un membru al unei familii tu de fapt angajezi intreaga familie.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 00:50:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veronika Vezi mesajul
Ei au si lucruri corecte acolo. Problema lor din punctul meu de vedere e ca ei conceptualizeaza omul singur ca si cum problemele lui ar fi numai ale lui si calitatile lui ar fi numai ale lui. Ei analizeaza omul la fel cum se analizeaza o substanta chimica oarecare la eprubeta.
Tu de fapt ce urmaresti prin discutiile astea cu ei? Adica vreau sa spun, tocmai cu ei?

Citat:
Eu cred că modul corect de gandire e ca daca vrei sa poti sa schimbi ceva la o persoana, tu va mai trebui sa schimbi si altceva si la alte persoane pentru ca sa poti schimba ceva la o persoana. Nu poti discuta numai despre o persoana fara sa discuti si despre alte persoane. Tu ca angajator de exemplu, cand angajezi un membru al unei familii tu de fapt angajezi intreaga familie.
Nu prea sunt de acord. Contextul reprezinta anumite circumstante care pot fi favorabile sau defavorabile dar pana la urma problemele personale sunt personale chiar daca se refera la relatiile cu cei din jur.

Pe cei din jur nu poti sa-i schimbi prea usor (mai ales cand tu insuti ai dificultati in directia asta) dar cu tine insuti poti face mult mai mult. Cu abordarea corecta, desigur.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Ce carti recomandam celor ce "cauta"? VladCat Generalitati 31 21.08.2010 17:40:58
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Lamuriri la "Ectenia celor chemati" sophia Sfanta Liturghie 15 01.11.2009 21:05:33