Citat:
În prealabil postat de veronika
Ei au si lucruri corecte acolo. Problema lor din punctul meu de vedere e ca ei conceptualizeaza omul singur ca si cum problemele lui ar fi numai ale lui si calitatile lui ar fi numai ale lui. Ei analizeaza omul la fel cum se analizeaza o substanta chimica oarecare la eprubeta.
|
Tu de fapt ce urmaresti prin discutiile astea cu ei? Adica vreau sa spun, tocmai cu ei?
Citat:
Eu cred că modul corect de gandire e ca daca vrei sa poti sa schimbi ceva la o persoana, tu va mai trebui sa schimbi si altceva si la alte persoane pentru ca sa poti schimba ceva la o persoana. Nu poti discuta numai despre o persoana fara sa discuti si despre alte persoane. Tu ca angajator de exemplu, cand angajezi un membru al unei familii tu de fapt angajezi intreaga familie.
|
Nu prea sunt de acord. Contextul reprezinta anumite circumstante care pot fi favorabile sau defavorabile dar pana la urma problemele
personale sunt
personale chiar daca se refera la relatiile cu cei din jur.
Pe cei din jur nu poti sa-i schimbi prea usor (mai ales cand tu insuti ai dificultati in directia asta) dar cu tine insuti poti face mult mai mult. Cu abordarea corecta, desigur.