Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 09:58:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Trecerea dintr'o specia intr'alta este de'a dreptul aberanta.
Am mai dat acest citat din Darwin, mi se pare extraordinar:
To suppose that the eye with all its inimitable contrivances for adjusting the focus to different distances, for admitting different amounts of light, and for the correction of spherical and chromatic aberration, could have been formed by natural selection, seems, I freely confess, absurd in the highest degree.
Yet reason tells me, that if numerous gradations from a perfect and complex eye to one very imperfect and simple, each grade being useful to its possessor, can be shown to exist; if further, the eye does vary ever so slightly, and the variations be inherited, which is certainly the case; and if any variation or modification in the organ be ever useful to an animal under changing conditions of life, then the difficulty of believing that a perfect and complex eye could be formed by natural selection, though insuperable by our imagination, can hardly be considered real.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 08:53:32
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Data înregistrării: 14.04.2007
Locație: Giessen, D
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
can hardly be considered real.
Tradus ar insemna : "poate fi considerat, cu greu [sau dificil], real."

Sunt doua parti aici:
1. propozitia este o afirmatie care nu este bazata pe fapte reale, concrete, o afirmatie care nu poate fi dovedita stiintific.

2. aceasta propozitie, urmand celei anterioare
Citat:
though insuperable by our imagination
(tradus : "totusi insurmontabil de imaginatia noastra" ; conform DEX, insurmontabil = care nu poate fi trecut, care nu poate fi depasit, de neinvins ) nu este potrivita unui om de stiinta, din partea caruia ar trebui sa vina doar concluzii bazate pe dovezi stiintifice

3. (conform DEX, credinta = faptul de a crede in adevarul unui lucru) in cazul de fata, Darwin fiind in lipsa de dovezi si facand o astfel de afirmatie, pune bazele unei credinte.

Citat:
evolutia prin selectie naturala nu inseamna pura intimplare
Logic vorbind, daca evolutia prin selectie naturala nu s-a realizat aleator (sau pur aleator), rezulta ca acest proces are o logica, deci etapele lui au urmat unui plan.

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 09:08:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2io Vezi mesajul
Tradus ar insemna : "poate fi considerat, cu greu [sau dificil], real."

Sunt doua parti aici:
1. propozitia este o afirmatie care nu este bazata pe fapte reale, concrete, o afirmatie care nu poate fi dovedita stiintific.

2. aceasta propozitie, urmand celei anterioare
(tradus : "totusi insurmontabil de imaginatia noastra" ; conform DEX, insurmontabil = care nu poate fi trecut, care nu poate fi depasit, de neinvins ) nu este potrivita unui om de stiinta, din partea caruia ar trebui sa vina doar concluzii bazate pe dovezi stiintifice

3. (conform DEX, credinta = faptul de a crede in adevarul unui lucru) in cazul de fata, Darwin fiind in lipsa de dovezi si facand o astfel de afirmatie, pune bazele unei credinte.

Logic vorbind, daca evolutia prin selectie naturala nu s-a realizat aleator (sau pur aleator), rezulta ca acest proces are o logica, deci etapele lui au urmat unui plan.

Doamne ajuta !
http://scienceblogs.com/gregladen/Darwin_thinks.jpg
Dar concluziile sale sint bazate pe dovezi stiintifice si teoria sa (care nu dispunea de multe date pe care azi le cunoastem: fosile, genetica, exemple de mutatii) a fost confirmata si completata. Faptul ca a spus ca el doar crede ca s-a intimplat asa arata numai modestia discursului sau. De fapt, orice om de stiinta stie ca teoria lui, oricit de buna si de conforma cu realitatea poate fi oricind demontata sau completata, dupa cum s-a intimplat de nenumarate ori in istorie.

Citat:
Nu inseamna ca daca ceva nu se realizeaza aleator, exista neaparat un plan. Faptul ca un atom de oxigen se combina cu doi de hidrogen, nu inseamna ca cineva si-a dorit ca ei sa alcatuiasca o molecula de apa. Se intimpla, pur si simplu, si este ceea ce ar trebui sa se intimple conform legilor fizicii.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 12:03:26
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Implicit

Citat:
Dar concluziile sale sint bazate pe dovezi stiintifice
Concluziile sale nu pot fi bazate pe dovezi stiintifice deoarece, folosind tehnologia din perioada in care a trait el (12 Februarie 1809 – 19 Aprilie 1882), nu se putea observa complexitatea unei singure celule. Primul microscop electronic a fost descoperit de abia in 1931 si marea doar de 400 de ori. Pana atunci se folosea microscopul luminos (cel mai bun microscop luminos poate mari pana la 2000 de ori).

Citat:
Nu inseamna ca daca ceva nu se realizeaza aleator, exista neaparat un plan.
Antonim pentru aleator este ordonat. Daca ceva este ordonat inseamna ca Cineva [o ratiune] a facut aceasta ordine.
Planul include etape prin care se concretizeaza aceasta ordine.

Citat:
Faptul ca un atom de oxigen se combina cu doi de hidrogen, nu inseamna ca cineva si-a dorit ca ei sa alcatuiasca o molecula de apa.
Bineinteles, un atom de Oxigen are 2 locuri libere (simplu vorbind) si accepta 2 atomi de Hidrogen deoarece fiecare are cate un electron de dat.
Citat:
Se intimpla, pur si simplu, si este ceea ce ar trebui sa se intimple conform legilor fizicii.
Intrebarea este: din care cauza se intampla asa? (existenta unei legi implica lipsa neoranduielii, deci existenta ordinii)
Si ultima intrebare : pe aceste legi fizice Cine le-a dat?

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 12:13:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Concluziile sale nu pot fi bazate pe dovezi stiintifice deoarece, folosind tehnologia din perioada in care a trait el (12 Februarie 1809 – 19 Aprilie 1882), nu se putea observa complexitatea unei singure celule. Primul microscop electronic a fost descoperit de abia in 1931 si marea doar de 400 de ori. Pana atunci se folosea microscopul luminos (cel mai bun microscop luminos poate mari pana la 2000 de ori).
Iti propun sa citesti despre metoda stiintifica, ai sa vezi ca aceasta e mai complexa (si totusi destul de simpla) decit crezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method

Citat:
Antonim pentru aleator este ordonat. Daca ceva este ordonat inseamna ca Cineva [o ratiune] a facut aceasta ordine.
Planul include etape prin care se concretizeaza aceasta ordine.
Nu neaparat, nu trebuie sa existe un plan
Daca exista niste legi, nu trebuie sa existe neaparat un plan pentru a se dezvolta ceva.

Citat:
Bineinteles, un atom de Oxigen are 2 locuri libere (simplu vorbind) si accepta 2 atomi de Hidrogen deoarece fiecare are cate un electron de dat.
Simplu vorbind, la fel a aparut si omul

Citat:
Intrebarea este: din care cauza se intampla asa? (existenta unei legi implica lipsa neoranduielii, deci existenta ordinii)
asa cum?

Citat:
Si ultima intrebare : pe aceste legi fizice Cine le-a dat?
nu stiu
nu neaparat aceste legi fizice trebuie date de cineva
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 13:34:12
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Implicit

Citat:
Iti propun sa citesti despre metoda stiintifica, ai sa vezi ca aceasta e mai complexa (si totusi destul de simpla) decit crezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method
Acolo spune asa:
  1. Define the question
  2. Gather information and resources (observe)
  3. Form hypothesis
  4. Perform experiment and collect data
  5. Analyze data
  6. Interpret data and draw conclusions that serve as a starting point for new hypothesis
  7. Publish results
  8. Retest (frequently done by other scientists)

deci este un cerc continuu, o analiza si multe reanalize la perioade de timp.
Probabil Darwin se afla la pasul 6 cand a tras acea concluzie.
Deci afirmatia mea [ca Darwin a pus bazele unei credinte] este falsa deoarece, considerand informatiile din acea vreme, afirmatia lui Darwin era adevarata.
Astazi, stiind ca celula este elementul de baza a oricarei vietati, s-a putut demonstra [prin dovezi stiintifice] cum a aparut celula?
Citat:
Nu neaparat, nu trebuie sa existe un plan
Daca exista niste legi, nu trebuie sa existe neaparat un plan pentru a se dezvolta ceva.
Totusi existenta unor legi presupune si capacitatea de a prezice viitorul. De exemplu: stii ca daca arunci o piatra in sus, de fiecare data va cade. De mici copii am fost invatati asa si ne supunem; dar totusi Cine spune ca trebuie sa fie asa?
Cu toate acestea, exista si exceptii de la lege!
De exemplu:
- exceptii de la legea gravitationala: am vazut mai demult la TV un om care oprea lumea pe strada si se ridica ~50cm de la sol - datorita demonilor carora le slujea
- exceptii de la alte legi: in timpul cat era in pustie, Parintele Cleopa se ducea la Mos Martin cand era mai frig (dupa cum singur a afirmat); am fost sa sarut moastele Parintelui Ilarion Argatu imediat dupa ce a fost dezgropat - ce mireasma de mir am simtit in acel moment! sotia mea l-a sarutat mai inainte si a spus ca nu a simtit mirosul, dar ca a simtit o pace neobisnuita.
- o alta exceptie este Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant in noaptea de Inviere, si exista numeroase exceptii. Dar toate acestea nu sunt aleatoare.
Citat:
Simplu vorbind, la fel a aparut si omul
Dar noi stim amandoi ca formarea moleculei de apa a fost dovedita stiintific prin multe experimente si aceasta metoda se foloseste astazi, fiind un adevar de necontestat.
Dar aparitia omului nu a fost dovedita stiintific (precum formarea moleculei de apa) si nici nu se foloseste astazi aceasta metoda de aparitie a omului, deci nu sunt asemanatoare afirmatiile.
Citat:
asa cum?
Asa: formarea moleculei de apa dintr-un atom de Oxigen si doi atomi de Hidrogen.
Citat:
nu stiu
nu neaparat aceste legi fizice trebuie date de cineva
Un exemplu: formula care sta la baza formarii numerelor aleatoare folosita la calculatoare este una care poate fi prezisa, totusi simuleaza un numar ce poate fi considerat [dar nu este] (perfect) aleator. Aceasta formula este creata de ratiunea unui om.
Logic, daca aceasta formula (pentru returnarea unui numar aleator) a trebuit gandita, oare nu orice formula trebuie gandita in prealabil? Deci, Cine a gandit, in prealabil, aceste legi fizice?

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:15:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Acolo spune asa:
  1. Define the question
  2. Gather information and resources (observe)
  3. Form hypothesis
  4. Perform experiment and collect data
  5. Analyze data
  6. Interpret data and draw conclusions that serve as a starting point for new hypothesis
  7. Publish results
  8. Retest (frequently done by other scientists)
deci este un cerc continuu, o analiza si multe reanalize la perioade de timp.
Probabil Darwin se afla la pasul 6 cand a tras acea concluzie.
Deci afirmatia mea [ca Darwin a pus bazele unei credinte] este falsa deoarece, considerand informatiile din acea vreme, afirmatia lui Darwin era adevarata.
Ai inteles perfect ceea ce am vrut sa zic

Citat:
Astazi, stiind ca celula este elementul de baza a oricarei vietati, s-a putut demonstra [prin dovezi stiintifice] cum a aparut celula?
Nu, exista teorii doar, din cite stiu eu

Citat:
Totusi existenta unor legi presupune si capacitatea de a prezice viitorul. De exemplu: stii ca daca arunci o piatra in sus, de fiecare data va cade. De mici copii am fost invatati asa si ne supunem; dar totusi Cine spune ca trebuie sa fie asa?
Cu toate acestea, exista si exceptii de la lege!
De exemplu:
- exceptii de la legea gravitationala: am vazut mai demult la TV un om care oprea lumea pe strada si se ridica ~50cm de la sol - datorita demonilor carora le slujea
- exceptii de la alte legi: in timpul cat era in pustie, Parintele Cleopa se ducea la Mos Martin cand era mai frig (dupa cum singur a afirmat); am fost sa sarut moastele Parintelui Ilarion Argatu imediat dupa ce a fost dezgropat - ce mireasma de mir am simtit in acel moment! sotia mea l-a sarutat mai inainte si a spus ca nu a simtit mirosul, dar ca a simtit o pace neobisnuita.
- o alta exceptie este Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant in noaptea de Inviere, si exista numeroase exceptii. Dar toate acestea nu sunt aleatoare.
Nu exista exceptii demonstrate stiintific
In momentul in care exista exceptii confirmate, ele trebuie inglobate intr-o teorie care de obicei include si teoria veche.

Citat:
Dar noi stim amandoi ca formarea moleculei de apa a fost dovedita stiintific prin multe experimente si aceasta metoda se foloseste astazi, fiind un adevar de necontestat.
Dar aparitia omului nu a fost dovedita stiintific (precum formarea moleculei de apa) si nici nu se foloseste astazi aceasta metoda de aparitie a omului, deci nu sunt asemanatoare afirmatiile.
Intr-adevar, nu a fost demonstrata intr-un mod identic. Insa evidentele ne spun ca aparitia omului a fost posibil intr-un mod natural si inca nu am ajuns la o pozitie in care sa fie nevoie sa apelam la forte supranaturale. Din contra, prin coroborarea datelor din mai multe discipline stiintifice, inclusiv medicina sau psihologie, putem ajunge la concluzia destul de convingatoare ca totul din om, inclusiv gindirea a aparut prin evolutie prin selectie naturala.

Citat:
Asa: formarea moleculei de apa dintr-un atom de Oxigen si doi atomi de Hidrogen.
Din cauza ca in natura exista niste legi pe care speram ca le putem intelege

Citat:
Un exemplu: formula care sta la baza formarii numerelor aleatoare folosita la calculatoare este una care poate fi prezisa, totusi simuleaza un numar ce poate fi considerat [dar nu este] (perfect) aleator. Aceasta formula este creata de ratiunea unui om.
Logic, daca aceasta formula (pentru returnarea unui numar aleator) a trebuit gandita, oare nu orice formula trebuie gandita in prealabil? Deci, Cine a gandit, in prealabil, aceste legi fizice?
Nu neaparat. O solutie simpla este existenta a unor infinte universuri, fiecare cu alte legi, aleatoare si acestea. Unul dintre aceste universuri se intimpla sa fie al nostru.
Nu zic ca e asa, insa nu neaparat trebuie sa exista cineva rational care sa dea niste legi.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 15:00:38
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Implicit

Citat:
Nu, exista teorii doar, din cite stiu eu
Deci din nimic pana la formarea unei celule a unei vietati nu sunt dovezi stiintifice.
Dar de la existenta unei singure celule a unei vietati pana la formarea oricarui organism viu (aceasta presupune deja mai multe celule ce lucreaza ca un sistem) sunt dovezi stiintifice?
Citat:
Nu exista exceptii demonstrate stiintific
In momentul in care exista exceptii confirmate, ele trebuie inglobate intr-o teorie care de obicei include si teoria veche.
Totusi in fiecare an se demonstreaza (cu dovezi reale) ca Lumina Sfanta coboara doar la Sfantul Mormant, doar la Sfanta Slujba Ortodoxa a Invierii.
Unde au inglobat oamenii de stiinta aceste exceptii?
Sau: La Mitropolia Iasi se afla moastele Sfintei Parascheva. Acest trup a murit de mai bine de 350 de ani. Aceasta exceptie (ca un trup mort sa nu putrezeasca - sa nu mai mentionez sa miroase a mir si toate celelalte) a fost inglobata in vreo teorie oamenii de stiinta?
Citat:
Intr-adevar, nu a fost demonstrata intr-un mod identic. Insa evidentele ne spun ca aparitia omului a fost posibil intr-un mod natural si inca nu am ajuns la o pozitie in care sa fie nevoie sa apelam la forte supranaturale.
Sau, mai bine spus, am ajuns la o pozitie in care sa nu mai fie nevoie sa apelam la forte supranaturale. Asta ai vrut de fapt sa spui, nu-i asa? Deoarece istoria nu cunoaste nici un popor fara credinta in forte supranaturale.
Citat:
Din contra, prin coroborarea datelor din mai multe discipline stiintifice, inclusiv medicina sau psihologie, putem ajunge la concluzia destul de convingatoare ca totul din om, inclusiv gindirea a aparut prin evolutie prin selectie naturala.
Si totusi oamenii de stiinta nu pot explica multe fenomene ce se petrec la Sfanta Slujba Ortodoxa (spre exemplu atunci cand se scot dracii dintr-un om demonizat).
Citat:
Din cauza ca in natura exista niste legi pe care speram ca le putem intelege
Ai folosit termenul "speram" pentru mine? sau asa crezi tu? Deoarece in momentul in care speram ca le putem intelege, noi speram ca putem trage concluzii, deci speram ca sunt si adevarate [concluziile], deci este posibil ca sa nu fie adevarate.
In credinta noastra ortodoxa, Adevarul este si este trait, fara nici un dubiu. Trebuie doar gustat.
Citat:
Nu neaparat. O solutie simpla este existenta a unor infinte universuri, fiecare cu alte legi, aleatoare si acestea. Unul dintre aceste universuri se intimpla sa fie al nostru.
Totusi toate universurile au fost create dintr-unul, corect? Care avea legi aleatoare. Sa inteleg ca aceste legi nu erau perfect aleatoare (ai mentionat intr-un mesaj anterior), deci aveau o Logica.
Citat:
Nu zic ca e asa, insa nu neaparat trebuie sa exista cineva rational care sa dea niste legi.
Nu as putea sa-ti dau un link la o pagina de psihologie sau de logica umana, deoarece nu m-au pasionat aceste stiinte, dar stiu ca orice om rational se intreaba la fiecare lucru : "care este cauza?".

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 15:26:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Deci din nimic pana la formarea unei celule a unei vietati nu sunt dovezi stiintifice.
Dar de la existenta unei singure celule a unei vietati pana la formarea oricarui organism viu (aceasta presupune deja mai multe celule ce lucreaza ca un sistem) sunt dovezi stiintifice?
O dovada stiintifica ar fi crearea unei celule prin simularea conditiilor de acum sute de milioane de ani. Se lucreaza la asta.
Din pacate, nu pot exista fosile de celule simple, insa pe aproape, da, si s-au descoperit.

Citat:
Totusi in fiecare an se demonstreaza (cu dovezi reale) ca Lumina Sfanta coboara doar la Sfantul Mormant, doar la Sfanta Slujba Ortodoxa a Invierii.
Unde au inglobat oamenii de stiinta aceste exceptii?
Sau: La Mitropolia Iasi se afla moastele Sfintei Parascheva. Acest trup a murit de mai bine de 350 de ani. Aceasta exceptie (ca un trup mort sa nu putrezeasca - sa nu mai mentionez sa miroase a mir si toate celelalte) a fost inglobata in vreo teorie oamenii de stiinta?
Nu stiu ce inseamna pentru tine dovada reala, dar oamenii de stiinta nu au acces si nu au facut studii despre aceste dovezi reale. In consecinta, oamenii de stiinta nu se pot exprima decit intr-un mod sceptic.

Citat:
Sau, mai bine spus, am ajuns la o pozitie in care sa nu mai fie nevoie sa apelam la forte supranaturale. Asta ai vrut de fapt sa spui, nu-i asa? Deoarece istoria nu cunoaste nici un popor fara credinta in forte supranaturale.
Da, poti spune si asa.

Citat:
Si totusi oamenii de stiinta nu pot explica multe fenomene ce se petrec la Sfanta Slujba Ortodoxa (spre exemplu atunci cand se scot dracii dintr-un om demonizat).
Repet, stiinta nu isi poate explica ceva ce nu studiaza. poate doar sa isi exprime o opinie sceptica, avind in vedere experienta sa

Citat:
Ai folosit termenul "speram" pentru mine? sau asa crezi tu? Deoarece in momentul in care speram ca le putem intelege, noi speram ca putem trage concluzii, deci speram ca sunt si adevarate [concluziile], deci este posibil ca sa nu fie adevarate.
In credinta noastra ortodoxa, Adevarul este si este trait, fara nici un dubiu. Trebuie doar gustat.
Oamenii de stiinta au si ei o credinta, anume ca universul poate fi pina la urma inteles.

Citat:
Totusi toate universurile au fost create dintr-unul, corect? Care avea legi aleatoare. Sa inteleg ca aceste legi nu erau perfect aleatoare (ai mentionat intr-un mesaj anterior), deci aveau o Logica.
Habar n-am daca exista mai multe universuri si mai ales habar n-am daca acestea au fost create dintr-unul singur.
Habar n-am de ce acest univers are vreo logica.
Dar nu inseamna ca daca tu dai vina pe Dzeu pentru asta, tu stii de ce universul are vreo logica.
Citat:
Nu as putea sa-ti dau un link la o pagina de psihologie sau de logica umana, deoarece nu m-au pasionat aceste stiinte, dar stiu ca orice om rational se intreaba la fiecare lucru : "care este cauza?"
Trebuie sa ne maturizam si sa intelegem ca pot exista si intrebari fara raspuns
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 16:40:26
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Implicit

Citat:
O dovada stiintifica ar fi crearea unei celule prin simularea conditiilor de acum sute de milioane de ani. Se lucreaza la asta.
Dar de la Darwin se lucreaza la asta...
Citat:
Din pacate, nu pot exista fosile de celule simple, insa pe aproape, da, si s-au descoperit.
Ce metoda se foloseste pentru a spune ca acele fosile descoperite sunt aproape fosilele de celule simple?
Citat:
Nu stiu ce inseamna pentru tine dovada reala, dar oamenii de stiinta nu au acces si nu au facut studii despre aceste dovezi reale. In consecinta, oamenii de stiinta nu se pot exprima decit intr-un mod sceptic.
Acces au, dar nu au cunostinta despre aceste evenimente deoarece mintea le este intunecata. Deoarece trebuie intai sa ai credinta si abia apoi ai cunostinta. (sunt si exceptii: Sfantul Apostol Pavel s.a.)
Citat:
Da, poti spune si asa.
Pacat... ai vazut filmul "Left behind"? stii de proiectul BlueBeam (sau ceva de genul)?
Ce mi-a placut sa vad in film a fost faptul ca ziaristul, avand credinta ca Hristos a murit si inviat si ca Hristos este Dumnezeu Adevarat, nu a fost hipnotizat la intalnirea in care au fost omorati cei doi bancheri.
Citat:
Repet, stiinta nu isi poate explica ceva ce nu studiaza. poate doar sa isi exprime o opinie sceptica, avind in vedere experienta sa
da... chiar ma intrebam de ce nu studiaza aceste lucruri. Asta pana am ajuns sa lucrez in Germania. Multi oameni de aici nu stiu multe minuni ce se intampla in jurul lor. Totusi a nu sti nu inseamna si a nu fi. Noi, care stim, nu putem ignora informatia.
Citat:
Oamenii de stiinta au si ei o credinta, anume ca universul poate fi pina la urma inteles.
...si dupa ce va fi [pana la urma] inteles? ce vor face oamenii de stiinta?
Totusi, a avea credinta ca universul poate fi inteles si a avea credinta ca totul s-a format din nimic fara nimic este diferenta.
Citat:
Habar n-am daca exista mai multe universuri si mai ales habar n-am daca acestea au fost create dintr-unul singur.
Habar n-am de ce acest univers are vreo logica.
Dar nu inseamna ca daca tu dai vina pe Dzeu pentru asta, tu stii de ce universul are vreo logica.
Deci afirmi ca universul are o logica. Ei bine, eu spun ca aceasta logica este Dumnezeu. Bineinteles ca acest cuvant (Dumnezeu) reprezinta mult mai mult, dar El Insusi spune simplu prin gura Sfantului Evanghelist Ioan: "[...]si Dumnezeu era Cuvantul[...]".
Citat:
Trebuie sa ne maturizam si sa intelegem ca pot exista si intrebari fara raspuns
Nu pot sa accept acest lucru [intrebari fara raspuns]. In schimb pot accepta ca sunt intrebari la care eu nu cunosc raspunsul, DAR doar atunci cand am siguranta ca Cineva il stie, doar atunci cand stiu ca este un raspuns.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45