![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
To suppose that the eye with all its inimitable contrivances for adjusting the focus to different distances, for admitting different amounts of light, and for the correction of spherical and chromatic aberration, could have been formed by natural selection, seems, I freely confess, absurd in the highest degree. Yet reason tells me, that if numerous gradations from a perfect and complex eye to one very imperfect and simple, each grade being useful to its possessor, can be shown to exist; if further, the eye does vary ever so slightly, and the variations be inherited, which is certainly the case; and if any variation or modification in the organ be ever useful to an animal under changing conditions of life, then the difficulty of believing that a perfect and complex eye could be formed by natural selection, though insuperable by our imagination, can hardly be considered real. |
|
||||
|
||||
![]()
Tradus ar insemna : "poate fi considerat, cu greu [sau dificil], real."
Sunt doua parti aici: 1. propozitia este o afirmatie care nu este bazata pe fapte reale, concrete, o afirmatie care nu poate fi dovedita stiintific. 2. aceasta propozitie, urmand celei anterioare (tradus : "totusi insurmontabil de imaginatia noastra" ; conform DEX, insurmontabil = care nu poate fi trecut, care nu poate fi depasit, de neinvins ) nu este potrivita unui om de stiinta, din partea caruia ar trebui sa vina doar concluzii bazate pe dovezi stiintifice 3. (conform DEX, credinta = faptul de a crede in adevarul unui lucru) in cazul de fata, Darwin fiind in lipsa de dovezi si facand o astfel de afirmatie, pune bazele unei credinte. Logic vorbind, daca evolutia prin selectie naturala nu s-a realizat aleator (sau pur aleator), rezulta ca acest proces are o logica, deci etapele lui au urmat unui plan. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar concluziile sale sint bazate pe dovezi stiintifice si teoria sa (care nu dispunea de multe date pe care azi le cunoastem: fosile, genetica, exemple de mutatii) a fost confirmata si completata. Faptul ca a spus ca el doar crede ca s-a intimplat asa arata numai modestia discursului sau. De fapt, orice om de stiinta stie ca teoria lui, oricit de buna si de conforma cu realitatea poate fi oricind demontata sau completata, dupa cum s-a intimplat de nenumarate ori in istorie. Nu inseamna ca daca ceva nu se realizeaza aleator, exista neaparat un plan. Faptul ca un atom de oxigen se combina cu doi de hidrogen, nu inseamna ca cineva si-a dorit ca ei sa alcatuiasca o molecula de apa. Se intimpla, pur si simplu, si este ceea ce ar trebui sa se intimple conform legilor fizicii. |
|
||||
|
||||
![]()
Concluziile sale nu pot fi bazate pe dovezi stiintifice deoarece, folosind tehnologia din perioada in care a trait el (12 Februarie 1809 – 19 Aprilie 1882), nu se putea observa complexitatea unei singure celule. Primul microscop electronic a fost descoperit de abia in 1931 si marea doar de 400 de ori. Pana atunci se folosea microscopul luminos (cel mai bun microscop luminos poate mari pana la 2000 de ori).
Citat:
Planul include etape prin care se concretizeaza aceasta ordine. Citat:
Citat:
Si ultima intrebare : pe aceste legi fizice Cine le-a dat? Doamne ajuta ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Daca exista niste legi, nu trebuie sa existe neaparat un plan pentru a se dezvolta ceva. Citat:
Citat:
nu stiu nu neaparat aceste legi fizice trebuie date de cineva |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci este un cerc continuu, o analiza si multe reanalize la perioade de timp. Probabil Darwin se afla la pasul 6 cand a tras acea concluzie. Deci afirmatia mea [ca Darwin a pus bazele unei credinte] este falsa deoarece, considerand informatiile din acea vreme, afirmatia lui Darwin era adevarata. Astazi, stiind ca celula este elementul de baza a oricarei vietati, s-a putut demonstra [prin dovezi stiintifice] cum a aparut celula? Citat:
Cu toate acestea, exista si exceptii de la lege! De exemplu: - exceptii de la legea gravitationala: am vazut mai demult la TV un om care oprea lumea pe strada si se ridica ~50cm de la sol - datorita demonilor carora le slujea - exceptii de la alte legi: in timpul cat era in pustie, Parintele Cleopa se ducea la Mos Martin cand era mai frig (dupa cum singur a afirmat); am fost sa sarut moastele Parintelui Ilarion Argatu imediat dupa ce a fost dezgropat - ce mireasma de mir am simtit in acel moment! sotia mea l-a sarutat mai inainte si a spus ca nu a simtit mirosul, dar ca a simtit o pace neobisnuita. - o alta exceptie este Sfanta Lumina de la Sfantul Mormant in noaptea de Inviere, si exista numeroase exceptii. Dar toate acestea nu sunt aleatoare. Dar noi stim amandoi ca formarea moleculei de apa a fost dovedita stiintific prin multe experimente si aceasta metoda se foloseste astazi, fiind un adevar de necontestat. Dar aparitia omului nu a fost dovedita stiintific (precum formarea moleculei de apa) si nici nu se foloseste astazi aceasta metoda de aparitie a omului, deci nu sunt asemanatoare afirmatiile. Asa: formarea moleculei de apa dintr-un atom de Oxigen si doi atomi de Hidrogen. Un exemplu: formula care sta la baza formarii numerelor aleatoare folosita la calculatoare este una care poate fi prezisa, totusi simuleaza un numar ce poate fi considerat [dar nu este] (perfect) aleator. Aceasta formula este creata de ratiunea unui om. Logic, daca aceasta formula (pentru returnarea unui numar aleator) a trebuit gandita, oare nu orice formula trebuie gandita in prealabil? Deci, Cine a gandit, in prealabil, aceste legi fizice? Doamne ajuta ! |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
In momentul in care exista exceptii confirmate, ele trebuie inglobate intr-o teorie care de obicei include si teoria veche. Citat:
Citat:
Citat:
Nu zic ca e asa, insa nu neaparat trebuie sa exista cineva rational care sa dea niste legi. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Deci din nimic pana la formarea unei celule a unei vietati nu sunt dovezi stiintifice.
Dar de la existenta unei singure celule a unei vietati pana la formarea oricarui organism viu (aceasta presupune deja mai multe celule ce lucreaza ca un sistem) sunt dovezi stiintifice? Citat:
Unde au inglobat oamenii de stiinta aceste exceptii? Sau: La Mitropolia Iasi se afla moastele Sfintei Parascheva. Acest trup a murit de mai bine de 350 de ani. Aceasta exceptie (ca un trup mort sa nu putrezeasca - sa nu mai mentionez sa miroase a mir si toate celelalte) a fost inglobata in vreo teorie oamenii de stiinta? Citat:
Citat:
Citat:
In credinta noastra ortodoxa, Adevarul este si este trait, fara nici un dubiu. Trebuie doar gustat. Citat:
Citat:
Doamne ajuta ! |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Din pacate, nu pot exista fosile de celule simple, insa pe aproape, da, si s-au descoperit. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Habar n-am de ce acest univers are vreo logica. Dar nu inseamna ca daca tu dai vina pe Dzeu pentru asta, tu stii de ce universul are vreo logica. Trebuie sa ne maturizam si sa intelegem ca pot exista si intrebari fara raspuns |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Pacat... ai vazut filmul "Left behind"? stii de proiectul BlueBeam (sau ceva de genul)? Ce mi-a placut sa vad in film a fost faptul ca ziaristul, avand credinta ca Hristos a murit si inviat si ca Hristos este Dumnezeu Adevarat, nu a fost hipnotizat la intalnirea in care au fost omorati cei doi bancheri. Citat:
Citat:
Totusi, a avea credinta ca universul poate fi inteles si a avea credinta ca totul s-a format din nimic fara nimic este diferenta. Citat:
Nu pot sa accept acest lucru [intrebari fara raspuns]. In schimb pot accepta ca sunt intrebari la care eu nu cunosc raspunsul, DAR doar atunci cand am siguranta ca Cineva il stie, doar atunci cand stiu ca este un raspuns. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|