Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #31  
Vechi 12.01.2007, 16:00:59
alexandra28 alexandra28 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.12.2006
Mesaje: 88
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aalin
??? din cauza intolerantei s-a pastrat cuvantul lui Dumnezeu? Doamne ma faceti sa rad!!! Pe bune? Asta e de multe ori ceea ce un psiholog ar numi manipulare! S-a pastrat pentru ca sunt parinti care se roaga pentru lume, din cauza Sfintei Liturghii (in textul liturghie nu scrie sa ne rugam pt orotodcsi, ci pt toata lumea, pt pacea lumii) intoleranta aveau si evreii si l-au rastignit pe Iisus!!! Toleranta fata de fratele tau care pacatuieste si macar ai putea sa fii bun cu el nu sa ii mai dai si tu un ciocan in freza, du-te mah de langa mine ca esti pacatos, lasa-ma in pace si ii mai dai si un branci!!! Ca si cum in biserica te-ai afla langa un om care miroase urat si tu ii spui sa plece afara ca nu te poti ruga in liniste ca tu esti cel mai bun si mai drept si numai pt tine se tine Sf Liturghie!!! Si poate ar trebui sa il tolerezi ca suntem egali in fata Domnului!!! Dar nu noi dam la oricine in cap ca suntem cei mai buni? Unde e smerenia orotodoxa, modestia lui Iisus, ca zicem ca suntem adeptii lui! Unde sunt? Tot ce stim e legea! Vedem ce e rau din altii!!! Vai de noi cand va fi sfarsitul si vom arde ca judecam atat de aspru! Sa ne vedem de judecata noastra! Cel fara de pacat sa arunce piatra! Si femeia aceea s-a cait! Puterea faptei e mai mare decat cuvantul! Oare nu i-am atrage si pe ei aici daca am fi mai buni, mai toleranti.
TOLERANTA nu inseamna sa faci ca el inseamna sa il rabzi langa tine cat e lumea de mare!!!
Daca Dumnezeu ii rabda si nu ii omoara cine esti tu sa sari la gatul lor!!!
Cine suntem?
E grav si asta nu ne aduce mantuirea!!!
cand am folosit cuvantul intoleranta m-am referit la faptul ca religia ortodoxa,prin sfanta biserica nu a acceptat toate ereziile si toate pacatele ca fiind normale in zilele noastre.am ramas conservatori si fideli bibliei.
Reply With Quote
  #32  
Vechi 12.01.2007, 16:28:25
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 11.06.2006
Mesaje: 670
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aalin
:rolleyes: si acum se fac dar cu acordul marilor ierarhi!!! Acele slujbe ecumenice! la care participa si crestini, atat ortodocsi si catolici, evrei, budisti, hindusi etc...
iar eu nu inteleg cum poti tu ura numai credinta, nu se poate... Nu vezi ca esti impotriva lor ca oameni si ca de fapt credinta lor inseamna si viata lor in sine precum este si la noi!!! Urasti precum urasc si eu iar asta nu e bine...
Iar cu masoneria... religia e doar un pretext sa inebuneasca oamenii slab de inger...Au ei alte obiective!
La mine altceva nu e clar!!!
citez: "din cazua intolerantei ortodocsilor s-a pastrat cuvantul lui dumnezeu si adevarata credinta"
Chiar crezi asta? Eu atat zic nu sunt de acord!
Da,cred asta.Si da,din pacate biserica acum e subminata chiar din interior,de catre unii ierarhi masoni sau condusi de masoni.Scopul final al masoneriei este crearea unui imperiu mondial condus de antichrist,iar ei ii pregatesc calea,prin ce vedem noi azi ca se intampla.Am ajuns la un punct de cotitura:masoneria bate moneda pe ecumenism fiindca stie ca daca nu-i reuseste asta,nu vor reusi nici celelalte planuri,fiindca vor fi diferente religioase,cele mai importante,pe care ei vor sa le inlature.


P.S.Esti ortodox?Daca da,atunci de ce esti asa inversunat impotriva adevarului?
Reply With Quote
  #33  
Vechi 12.01.2007, 17:04:46
catalinped catalinped is offline
Member
 
Data înregistrării: 05.01.2007
Mesaje: 43
Implicit

Cred ca ortodoxia va salva lumea:sleep:
Reply With Quote
  #34  
Vechi 13.01.2007, 11:04:14
Aalin Aalin is offline
Member
 
Data înregistrării: 03.01.2007
Mesaje: 58
Implicit

da sunt ortodox si cu toate asta nu ma impiedica sa vad care de fapt e adevarul si sa-l cercetez cum pot eu!!!
masoneria? ei vor bani momentatn si poate ai dreptate ca va domni antihristul in ei...
si fara sa stii ai spus o realitate. Lumea e condusa de masoni, chiar acum. CHiar si Romania!
Reply With Quote
  #35  
Vechi 15.01.2007, 21:21:14
niceboyrom niceboyrom is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 12.12.2006
Mesaje: 27
Implicit

ce te face sa spui ca ai dreptate? ce te face sa spui ca ortodoxia este calea dreapta? toate religiile din lume se bat cu pumnul in piept ca sunt "calea cea dreapta". pe cine sa mai cred.

referitor la national geografic? este o alternativa. o abordare stiintifica.si intr-adevar uneori stiinta dezmembreaza religia. apoi, nu toti oamenii trebuie sa creada in dzeu.nu toti oamenii cred in dzeu.

cine nu vrea sa stie sa nu se uita la national geografic. sa se roage pentru mantuiresa posteasca si sa beleasca ochii-n acatiste.
Reply With Quote
  #36  
Vechi 16.01.2007, 00:16:49
Nicola3 Nicola3 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 30.08.2006
Mesaje: 21
Implicit

cata inselare exista,sunt uimit.
Fratilor,suntem ortodocsi,trebuie sa luam pozitie cand religia ortodoxa este "atacata" sa zic asa.Sunt si eu de acord cu faptul ca "datorita intolerantei..."si,cum a mai spus cineva mai sus,intoleranta fata de erezii si nu fata de oameni.Cel mai de pret lucru in religia noastra(ortodoxa) este sa-ti iubesti aproapele si pe Domnul Dumnezeul tau,deci cum am putea fi intoleranti fata de semenii nostri(Care sunt de alta credinta).
Si pe la inceputul acestui topic zicea cineva ca Hristos se poate apara si singur,nu are nevoie de ajutorul nostru....Ei na!Adica toti sfintii martiri au murit in van?ca doar Hristos nu avea nevoie de aparare...Nu!Trebuie sa luptam impotriva ereziilor de orice fel,mascate in orice chip(fapte bune,etc.).Lupta nu presupune o lupta fizica si nici injosirea celor de alta credinta,ci lupta cu cuvantul si cu fapta cea buna.Suntem invatati sa intoarcem si celalalt obraz cand primim o palma,dar este scris ca atunci cand cineva spune ceva despre Domnul Dumnezeul tau sa fi foc si para,sa lupti cu cuvantul si cu fapta.Cititi ca referinta vietile sfintilor,la destul de multi veti vedea ca desi sufera orice prigonire si nu vorbesc de rau pe cei ce-i asupresc si nici nu cer raul celor ce-i chinuie,cand este hulit Hristos atunci aduc si ei prin puterea lui Dumnezeu napasta asupra hulitorului.
In concluzie,sa nu ne amagim,sa ii iubim pe fratii nostrii de alta credinta,dar sa nu fim indiferenti la incercarile de a zdruncina credinta ortodoxa prin diverse mijloace.Dumnezeu sa ne ajute!
Reply With Quote
  #37  
Vechi 16.01.2007, 07:33:53
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.04.2006
Mesaje: 1.791
Implicit

Nicola3, spune-mi, te rog, NG in ce fel "ataca" ortodoxismul? Sunt crestin-ortodoxa si nu m-am simtit atacata in nici un fel urmarind documentarele de pe acest canal TV.

Am spus ca in oras la mine sunt multi catolici (nu unguri!) si ne intelegem bine. Nu ne-au atacat. La diferite ocazii, preotii nostri slujesc alaturi de cei catolici. Copiii nostri se duc nesiliti la orele de religie ale catolicilor asa cum copiii catolici vin la orele de religie ale ortodocsilor. Profesorii de religie discuta, se sfatuiesc, se pun de acord. Prin natura obiectului pe care il predau, adesea am nevoie de informatii de la prof. de religie catolica.
Cand la bisericile noastre crestin-ortodocse sunt aduse moaste ale vreunui sfant sau icoane facatoare de minuni, catolicii vin in numar foarte mare asa cum vin si preotii lor si slujesc alaturi de ai nostri.
Exemplele ar putea continua. De ce sa facem pacate, de ce sa aruncam piatra daca nu este nevoie? Nu ne ataca nimeni, nici macar catolicii.
Putem pierde multe in viata. Dar credinta, daca o avem in suflet adanc inradacinata, n-o putem pierde, nu ne-o ia nimeni. Ne temem doar atunci cand nu suntem siguri, cand ne indoim, cand oscilam. Cand sufletul este sec/pustiu nu avem ce pierde. Asa ca sa-i lasam in pace pe virtualii "dusmani" si sa ne cercetam sufletele noastre, sa vedem acolo ce avem? Credinta sau temeri? Si de ce temeri?
Reply With Quote
  #38  
Vechi 16.01.2007, 09:39:33
ancah
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Pornind de la intelesul cuvantului "toleranta" care inseamna "acceptare", voi da dreptate celor, care afirma ca nu trebuie sa fim toleranti, deci sa nu acceptam intelesuri noi, straine credintei ortodoxe. Si pentru pastrarea credintei adevarate, trebuie sa luam pozitie, cum zice Nicola3, caci vedem cati "binevoitori" sunt, care vor sa ne ameteasca si sa ne convinga de adevarul lor.
Pastrand o pozitie ferma in ceea ce priveste credinta ortodoxa, trebuie sa avem ingaduinta si nu toleranta, pentru cei de alte confesiuni, aratandu-le tot respectul datorat unor semeni de-ai nostri.
Pentru a putea apara cu demnitate credinta noastra ortodoxa, trebuie sa invatam cat mai multe despre ea, caci argumentele logice, din punctul nostru de vedere, precum si rationamentele in baza bunului simt al fiecaruia, s-au dovedit de multe ori inexacte ori insuficiente, si nu au creat decat discutii in contradictoriu.

niceboyrom: Spre deosebire de celelalte religii, care "se bat cu pumnul in piept", ortodoxia are motive intemeiate, sa se considere credinta adevarata si calea cea dreapta, cum zici. Iti putem aduce aici o tona de argumente, dar daca tu nu te straduiesti singur sa afli daca e asa si sa gasesti pentru tine motive intemeiate de a crede in ortodoxie si a ti-o apropia, atunci nimeni nu o poate face pentru tine. Mai intai incepi cu credinta: roaga-l pe Dumnezeu sa te ajute, sa te lumineze, caci dorind sa afli direct de la El, Ii dai voie sa-ti intre in inima. La botez ai primit Duhul Sfant, dar pe masura ce omul pacatuieste, si nu exista om fara pacate, Duhul se retrage, dar nu de tot, asteptand rabdator momentul in care omul vrea iar sa se intoarca cu fata la Dumnezeu.
In concluzie, nu e suficient doar sa intrebam, ci sa ne straduim sa gasim si raspuns intrebarilor noastre.
Nu cred in intamplare, si daca cineva se naste intr-un mediu crestin, si Romania este o tara crestina, atunci credinta noastra ar trebui, in caz ca nu este, sa fie crestina. Noi ca crestin-ortodoxi vom spune ca ortodoxia e cea mai buna, fiind cea mai adevarata. Ia deci o biblie, respectiv Noul Testament si citeste si vezi ce afirma. Apoi vezi ce scriu si Sfintii Parinti. Este foarte comod, caci gasesti aproape tot ce cauti pe net. Poate e ceva si pentru tine. Eu sunt sigura ca-ti va place, caci in felul acesta stabilesti o relatie directa cu Dumnezeu.
Si atunci iti vei putea raspunde singur la intrebari ca cea de fata, privind national geografic, dar si la altele de interes personal.
Reply With Quote
  #39  
Vechi 16.01.2007, 11:25:44
Nicola3 Nicola3 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 30.08.2006
Mesaje: 21
Implicit

Silverstar nu am mentionat ca ne ataca NG sau catolicii :|.Ce am spus a fost in principal raspuns la ce o anumita persoana a spus ca Hristos se poate apara si singur.Dar daca tot ai spus de NG ca nu "ataca" cu nimic...pai evanghelia dupa iuda ei o doreau sa fie cu un impact mult mai mare asupra maselor(din fericire nu a fost).Chiar in publicitate spuneau ca este o descoperire ce va revolutiona crestinismul.Acum,tu poti veni sa zici ca nu e decat pt publicitate,pt audienta.Adica ca scopul lor nu e de a "ataca" credinta ci doar de a atrage spectatori.Ei bine,chiar daca nu ar avea un scop atat de perfid(subminarea religiei)tot un "atac" este.

Si sa stii ca pe vremea cand ma uitam la tv numai la animal planet,discovery si NG ma uitam.De ceva vreme TV-ul meu nu a mai fost deschis(cateva luni).DAca vreau o informatie o gasesc pe net,un film la fel,o emisiune la fel.Revenind,da si eu ma uitam la respectivele posturi pt ca au si emisiuni la care merita sa te uiti,cele legate de religie ma indignau de multe ori dar nu-mi "zdruncinau" credinta,insa sunt destui oameni care pot fi amagiti de acele "semi-adevaruri" spuse acolo si se pot indeparta de la adevarata credinta.
Reply With Quote
  #40  
Vechi 16.01.2007, 13:43:37
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 11.06.2006
Mesaje: 670
Implicit

Foarte frumos si corect ai grait sora Ancah.Ceea ce spune doamna Silvestar,si sa nu mi-o ia in nume de rau,e o mare erezie.Cum doamna, faceti slujbe cu catolicii,va inchinati cu ei,invatati la orele lor de religie si dvs sustineti sus si tare ca sunteti crestin ortodoxa si totul e in regula?Iata ca nu e in regula de loc sa va rugati cu ereticii,asta e toleranta le erezii.Puteti sa va bateti joc de noi si sa ne faceti in toate felurile,dupa cum va e obiceiul,ca suntem noi nebuni si intoleranti,comunisti,fara minte si ce mai vreti,sunteti intr-o mare greseala,capitala chiar.Adica atatia martiri au murit de-a lungul istoriei pentru a propovadui si apara credinta ortodoxa ca sa veniti acum dvs si altii sa va bateti joc de ea?Si sa ne acuzati pe noi?Asta e ultimul mesaj la care va mai raspund pentru ca din punctul meu de vedere sunteti eretica.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Manipularea, cea mai perfida arma a omului ory Generalitati 21 29.08.2012 10:16:32
Certificatul de nastere a crestinismului la noi Florin-Ionut Biserica Ortodoxa Romana 6 04.04.2011 16:04:16
"Autenticitatea" crestinismului oni91 Teologie si Stiinta 20 04.05.2010 16:32:34
Ultima arma a diavolului: Eu nu exist ! bubulyna Intrebari utilizatori 15 05.03.2010 09:49:47
DUSMANII CRESTINISMULUI saccsiv Generalitati 97 25.04.2008 20:12:36