Citat:
În prealabil postat de bobobobo
draga mea preotii nu pleaca niciodata de la o parahie care le place numai in cazul in care sunt mutati de episcopi (sefi). Daca a facut treaba buna undeva unde au fost probleme...atunci sunt trimisi in alte parti sa rezolve si acolo treburile...ei doar fac "ascultare".Sau sunt avansati in grad si atunci iarasi pleaca....Sunt putini preoti care sa-si faca bine datoria ..mai ales in diaspora...Banii ...asta-i tot pentru cei mai multi dintre ei.
|
In sfirsit cineva a grait adevarul BANII fratilor asta e problema si eu nu ii condam pe preoti ca doar si ei trebuie sa traiasca nu? Cunosc preot care a plecat din Romania fara avizul episcopului de acolo a sunat fain frumos pe Episcopul din America si asa a ajuns preot la noi fara drept de munca in USA deci avea visa religioasa. Alt parinte ajuns la noi a castigat visa loteria,legal cu drept de munca pe linga slujba la biserica, dar noi ne facem datoria ii dam salar dupa posibilitati. Activitati culturale le facem in limita posibilitatilor slava Domnului avem un parinte intelegator sa lamurit si el cit e de greu sa cistigi banii ,nici vorba de librarie,dar asa cum am mai spus stam altaturi de greci. De exemplu in octombrie grecii organizeaza pentru copii carnaval si asa o sa participe si copii nostri. Avem pamint deja cumparat se lucreaza la proietul de constructie aprobari si alte sper sa traiesc sa o vad si eu. Am mai spus nu numai la romani sint probleme Sophia Marius uitati va rog expresia "ca la romani la nimeni"