Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2009, 15:46:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai si BOR ia parte la dialogul ecumenic ca si Constantinopolul. Nu vad nici o deosebire. Sunt doar miscari laice care sunt impotriva. Ele exista banuiesc in cadrul fiecarei biserici locale.

Interpretarea asta a venirii antihristului este o interpretare, nu este un adevar revelat.
Va fi probabil o unire gresita sub antihrist, dar nu cred ca miscarea ecumenica va fi la baza.
Nu zic, s-ar putea sa ma insel, dar nu vad semne spre asta deocamdata.

E interesant ca in Antihristul de Soloviov (publicat in sec al 19lea) antihristul obliga toate confesiunile crestine sa se uneasca si sa i se inchine, dar din fiecare un grup condus de un om de seama se opune, de oameni integri care nu accepta. Ai citit cartea? Merita.
Nu este o miscare laica, desi sunt si multi laici care o sustin.
Dar ma mir ca nu esti de parere ca va veni antihristul; mai ales ca te afli in Vestul Europei, unde semnele s-au manifesta mai de timpuriu si mai pregnant. Dar cine nu crede ca va veni, nu crede si gata.

Imi imaginez ca nu ai citit nici cartea al carei titlu ti l-am dat cu ceva zile in urma: "Ecumenismul -o noua viziune ortodoxa asupra ecumenismului sincretist" de Ierom Agapit Popovici, care se gaseste si pe net. Pacat, ai fi aflat niste cate ceva...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ECUMENISMUL Pravoslavia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1320 01.11.2017 22:47:00
Ecumenismul-dialog sau unificarea confesiunilor? georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 31 15.07.2008 19:20:50
Ecumenismul MadalinS Generalitati 0 30.09.2007 04:12:34
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17