Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2009, 13:32:57
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Fani, apreciez indemnul tau de a iubi toti semenii. Insa, adevarata unire in iubire, presupune si unirea in credinta. Una fara cealalta nu poate promova o unire trainica. Unitatea se cerea zidita deodata in iubire si adevar. As indrazni sa spun ca cele trei persoane din Sfanta Treime sunt pe deplin unite, nu doar pentru ca se iubesc, ci si pentru ca marturisesc acelasi Adevar.

Asa ca nu sunt impotriva iubirii semenilor, dar nu pot pune semn de egalitate intre credinte. NU pot parasi adevarul de dragul iubirii. SA nu uitam ce rostim: "sa ne iubim, unii pe altii, ca intr-un gand sa marturisim."
Costel, sunt intru totul de acord cu tine.
Nu se poate unire fara unire de credinta!
Nu de unire vorbeam eu, ci de dialog. Unirea e ceva asa, in viitorul utopic, si probabil nu se va face, decat printr-o minune de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 13:49:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
Pentru cine nu stie,"Fani71"este absolventa de teologie Ortodoxa?!?!?!Asta a invatat oare in facultate?Ca toate religiile sunt de la Dumnezeu?Cea ce vrea ecumenismul,vrea o singura biserica o "unitate"a tuturor religiilor!Pentru cei ce cred in ceea ce spune "Fani71"am o veste bune:Acestea se vor intampla ,pentru ca asa trebuie sa fie:un singur conducator,o singura lume,o singura religie!Dar nu toti vor adera la aceasta mare minciuna,vor fi ortodocsi care vor marturisi impreuna cu putinii preoti sau calugari ce vor fi ramas neatinsi de ecumenism!Aseara 27.mai.a.c.la B1TV a fost o emisiune deosebita despre guvernul mondial care in scurt timp va conduce lume,urmariti-o si veti vedea,sau va recomand filmul documentar"Ingerul digital"!Cum se explica ,toti mai multi crestini de alte confesiuni,adera la ortodoxie?In Franta si in alte state UE convertirile la ortodoxie sunt destul de luat in seama,de ce pentru ca oamenii au inteles ca biserica catolica nu are nimic in comun cu Dumnezeu!Ei au la Vatican,un Papa,o moneda,stat,drapel separat de al Italiei,deci o imparatie in toata regula,dar lumeasca.Oamenii nu gasesc nimic "viu"in catolicism sau derivati.Si astia vor sa ne traga pe noi ortodocsi catre"unirea frateasca" cu alte religii...Pai cum sa ma unesc eu cu unii care au omorat zeci de mii de oameni cu inchizitia?Sau cum isi spune-au catolicii cand plecau in cruciade "Murim pentru patimile Mantuitorului"?!?Ce blasfemie!!!Cum poti omora un om spunand ca aduci jertfa lui Dumnezeu,care este dragoste,iubire?Frati crestini ortodocsi,nu va lasati amagiti de acesti lupi in piele de oaie!Eu am mai "contrat-o" pe "Fani71"in trecut tot cu acest subiect si am facut atunci referire la citatele Sf.Parinti ,vedeti acum cum doreste subtil sa eliminam acesti marturisitori ai ortodoxiei!Acesti ecumenisti ataca intai Pastorul,apoi vor veni sa sfasie turma!!!Mare atentie ,nu va amagiti.Si ca tot vroiai exemplu de oameni care au fost ecumenici Acd.Dumitru Staniloaie care in decursul vietii a luptat chiar pentru acesta unitate,in diversitate,dar spre sfarsitul vietii cunoscand "dedesupturile"acestui ecumenism a ajuns sa declare ca:Ecumenismul este un produs al masoneriei"!!!Acest interviu il puteti gasi chiar aici pe acest site,la rubrica "video"Dumnezeu sa ne intareasca in ceea ce va urma curand!
Caesar, eu cred ca prea ma vezi ca manifestarea fiarei apocaliptice pe aici. Pe mine si pe altii ca mine. Oare nu exagerezi putin, putintel? ;-)

Toata lumea stie ca eu am studiat teologia ortodoxa si unde, pt ca este trecut asta in informatiile vizibile de toata lumea, asa ca nu e nevoie sa ma demasti public...

Eu nu am vorbit nicaieri, mi se toceste tastatura sa o tot spun, de 'toate religiile', sau ca 'vreau sa le pun pe acelasi plan', aici e vorba de confesiunile crestine si nu de alte religii, si nu le-am pus de loc nici pe ele pe acelasi plan. Ajunge sa citesti cu atentie ce am scris, chiar in mesajul pe care il citezi.

Stiu foarte bine ca unii catolici trec la ortodoxie, sunt chiar casatorita cu unul dintre acestia.
Asta nu inseamna insa ca in catolicism nu este nimic bun si ca 'nu are nimic comun cu Dumnezeu'. Ajunge sa cunosti cativa catolici credinciosi si sinceri ca sa vezi ca nu este adevarat, eu cunosc multi care ma depasesc pe mine in traire crestina. Multi din portodocsii convertiti pe care ii cunosc recunosc asta si nu demonizeaza credinta din care au iesit, desi ii recunosc defectele.

Cat despre p. Staniloae, am dat in alta pare un link la o carte de-a lui publicata, tot in 93, inainte sa moara, in care vorbeste bine de miscarea ecumenica. Sa-l caut sa-l pun din nou.
Interviul respectiv care circula atata este dubios. Nu vorbeste in stilul parintelui Staniloae, care era mult mai subtil.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 14:31:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit repet...

Pentru toti cei care sun ca era antiecumenist citit in cartea 'Ne vorbeste parintele Staniloae la p. 144-145 (ale cartii, nu ale documentului, sunt scanate evident doua pagini deodata, treci dati download) ce bine vorbeste despre miscarea ecumenica si cum spera 'apropierea dintre Biserici'.

http://www.scribd.com/doc/2160089/Ne...tru-Staniloae-

El zice acolo ca aceasta apropiere o sa se faca mai intai cu catolicii de care nu suntem despratiti prin deosebiri atat de mari.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 16:21:23
Maleahi Maleahi is offline
Banned

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Din păcate s-a întîmplat ca învățații și laicii din toate timpurile să-L identifice pe Dumnezeu cu biserica, iar pentru că decepția lor față de instituția care se pretinde a fi a Lui a fost așa de mare, mulți s-au dezis de amîndouă.

Chiar pe teren religios, necunoștința este într-o asemenea stare de nedescris, că rămîi uimit. Creștinismul, fără o legătură vie și personală cu Hristos, a devenit o religie care, după cum susțin unii, este un opium pentru popor. Această prezentare trebuie să denunțe și să descopere ceea ce este nebiblic și numit, pe nedrept, „ creștinesc” , iar legendele religioase să rămînă ceea ce sînt, indiferent cît de veche este originea lor.

Nu Isus și apostolii, ci criticii apologeți și exegeții biblici sînt cei care s-au înșelat în decursul istoriei bisericii. Pînă în zilele noastre ei vorbesc și scriu ceea ce le-au pus în gură predecesorii lor, care, la rîndul lor, au căzut în capcana înșelăciunii, fără să-și dea seama de aceasta. Astfel ei își arată ignoranța în ceea ce privește planul de mîntuire al lui Dumnezeu. Ei încearcă să prezinte cu convingere partea istorică, adică desfășurarea greșită în cadrul creștinismului, în special în cel al bisericii universale, însă greșesc deplorabil cînd este vorba de Cuvînt și de lucrurile din Împărăția lui Dumnezeu. Ca creștin biblic nu poți accepta totul tăcînd, dacă oamenii, care nu au nici un acces la Sfînta Scriptură și la planul ascuns de mîntuire care ne-a fost descoperit, pun totul sub semnul întrebării și vorbesc de cel mai mare fals, văzînd numai contradicții peste contradicții, după ce le-au răstălmăcit cum au vrut.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 16:25:11
Maleahi Maleahi is offline
Banned

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Caesar, eu cred ca prea ma vezi ca manifestarea fiarei apocaliptice pe aici. Pe mine si pe altii ca mine. Oare nu exagerezi putin, putintel? ;-)

Toata lumea stie ca eu am studiat teologia ortodoxa si unde, pt ca este trecut asta in informatiile vizibile de toata lumea, asa ca nu e nevoie sa ma demasti public...

Eu nu am vorbit nicaieri, mi se toceste tastatura sa o tot spun, de 'toate religiile', sau ca 'vreau sa le pun pe acelasi plan', aici e vorba de confesiunile crestine si nu de alte religii, si nu le-am pus de loc nici pe ele pe acelasi plan. Ajunge sa citesti cu atentie ce am scris, chiar in mesajul pe care il citezi.

Stiu foarte bine ca unii catolici trec la ortodoxie, sunt chiar casatorita cu unul dintre acestia.
Asta nu inseamna insa ca in catolicism nu este nimic bun si ca 'nu are nimic comun cu Dumnezeu'. Ajunge sa cunosti cativa catolici credinciosi si sinceri ca sa vezi ca nu este adevarat, eu cunosc multi care ma depasesc pe mine in traire crestina. Multi din portodocsii convertiti pe care ii cunosc recunosc asta si nu demonizeaza credinta din care au iesit, desi ii recunosc defectele.

Cat despre p. Staniloae, am dat in alta pare un link la o carte de-a lui publicata, tot in 93, inainte sa moara, in care vorbeste bine de miscarea ecumenica. Sa-l caut sa-l pun din nou.
Interviul respectiv care circula atata este dubios. Nu vorbeste in stilul parintelui Staniloae, care era mult mai subtil.
Vaticanul a fost puterea inițiatoare în elaborarea tratatelor romane. Deja în anul 1970 s-au deschis relațiile diplomatice cu comisia Pieței Comune din Bruxelles. Se va ajunge la o Europă unită. Mihail Gorbaciov, unVaticanul, prin organizațiile lui, joacă cel mai important rol în unirea Europei pe plan politic și religios. Fără el nu poate fi gîndită profeția pentru timpul sfîrșitului. Strategia lui s-a schimbat total după cel de-al doilea război mondial, acum este fără violență, dar scopul a rămas același. Cel de-al doilea război mondial este, după unii cunoscători ai fenomenului, o încercare de a crea, prin forță militară, o Europă catolică. om respectat în toată lumea, a subliniat, încă o dată, noțiunea „ construirea Casei Europene” , așa cum a fost elaborată ea în tratatele romane în 1957. Politicienii renumiți și clericii au preluat deja aceste cuvinte, introducîndu-l în vocabularul lor. Toate vocile autoritare se exprimă cu hotărîre, în ultimul timp, pentru unitatea Europei întregi.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 21:50:29
antoniap
Guest

Implicit

Sa luam in serios lacrimile Maicii Domnului pe care le-a varsat pentru Iisus. Acum Ea ne plange pe noi, caci suntem de plans si nu ne dam seama. Sa ne rugam Preasfintei Maici sa ne ocroteasca acum, cand este multa confuzie si cand fiecare crede ca are dreptate. Dumnezeu sa ne ilumineze mintea pentru a sti incotro sa ne indreptam!
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 01:42:23
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Nu ajung la nimic despre Assisi 1986 linkurile astea. Cred ca ai gresit ceva.

Din cate imi amintesc eu era vorba de o intalnire cu reprezentanti ai altor religii. Catolica. Aveam un prieten catolic care de asemenea o ciritca. Au participat si ortodocsi la ea? Din cate stiu eu, nu. Poate grecocatolici.
De altfel, sa te intalnesti cu persoane de alta religie nu este neaparat un act sincretist.
Oricum, nu in asta consta miscarea ecumenica.
Imi cer scuze. Aici ai linkurile bune:

http://www.youtube.com/watch?v=C3Bx4eAPClM

http://www.youtube.com/watch?v=9tMLOADTkqE

Astept primele impresii.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 07:30:32
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
...
Raspunsurile le gasesti aici, in "Ecumenismul si consecintele sale" (pentru ca nu am nimic de argumentat in favoarea "dialogului ecumenic"):

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=164

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=165

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=166
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 09:05:06
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Crezi ca doar necredinciosii au nevoie de indreptare iar credinciosii sunt deja bine infipti pe pamantul mantuirii garantate?
Nu exista sa ceva in ortodoxie.

Taios e si un chirurg, dar asta nu inseamna ca ceea ce face este rau. Daca gresesc in ceea ce afirm te rog sa-mi arati.

Nu tin sa am dreptate acolo unde nu am, iar daca nu am te rog sa-mi arati unde gresesc.
Asa cum pui tu problema ,nu mi se pare ca te-ai afla in postura unui chirurg ,care taie numai ce este bolnav.
Analizezi fiecare propozitie si gasesti greseli pentru toate.
Inteleg sa te iei de idei care sunt departe de dogmele bisericii ,care pot vatama pe cei mai putin cunoscatori in ale credintei.
Antonia mi se pare avansata duhovniceste ,la fel Ortodoxia sunt persoane care cunosc ce inseamna dreapta credinta,acum am vazut ca ai scris ceva si pentru Costel.
Sa stii ca nu am scris aici ca sa iau apararea cuiva in mod special ,ci vad cum la fiecare propozitie gasesti cate un raspuns ,nu dat din dorinta de a indrepta in mod special ci de a arata ca ai dreptate.
Nu stiu cat te rogi ,sau daca mergi la sfintele slujbe si nu ma intereseaza ,dar una e sa ai niste cunostinte ,lecturi din domeniu si alta sa traiesti ortodoxia.
Cat desprte problema cipurilor ,nu e de gluma ,se indeplineste ce scrie la Apocalipsa ,cap.13 .
Iertare pentru observatie ,dar mi s-a parut ca e necesar sa te atentionez.
Nu de alta ,dar incepe sa se indeplineasca ce s-a prorocit:
"In vremurile de pe urma crestinii vor fi dezbinati"
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 12:25:17
caesar caesar is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:

Nu doresc sa intru in polemica cu tine,doar m-am folosit de ceea ce ai scris,pentru a arata celor care nu stiu si pot "apeca"urechea la imbietoarele propuneri ecumeniste de pace si fraternitate cu alte culte.Ortodocsii adevarati sunt primii si eu ma numar printre ei,care doresc unirea tuturor crestinilor dar nu din perspectiva propusa de Vatican.Ortodoxia a ramas aceeasi de 2000 de ani,ceilalti au plecat din sanul bisericii si sunt anatemizati.Imi doresc ca bunul Dumnezeu sa-i lumineze si sa se intoarca de unde au plecat si sa se pocaiasca pentru dezertare!!!Asa vad eu ecumenismul,nu noi ortodocsii spre ceilalti,noi nu avem ce sa completam sau sa improvizam de la altii.Uita-te cum aproape nu mai exista post in biserica catolica,cum ajung femeii sa fie preotii!?!?!Bataie de joc si blasfemie!Spui ca nu trebuie judecati sau aratati cu degetul,asta n-i se spune si de la Comunitatea Europeana,sa acceptam si homosexuali,sau deviatiile sexuale,pai ce ei nu sunt oameni?De ce sa nu acceptam si raul?Cum e in America,au si biserici catolice si altele,dar au si biserica satanista,ocrotita de statul american...!!!Asa te-a invatat la facultate invataturile Sf.Parinti ortodocsi?Sa acceptam si raul ,satana?Nu te supara pe mine,eu personal nu cred ca esti ortodoxa dar absolventa de teologie.Ai o tactica foarte bine pusa la punct,daca ai fi spus ca esti de alta religie,probabil te-ar fi sfasiat "antiecumenistii"asa cum le spui tu,asa vii si spui ca esti ortodoxa dar ca sa intaresti si mai tare esti si licentiata in teologie!?!Ca sa fie cat mai credibil si autentic mesajul tau.Ingenioasa chestie,distrugi din interior...Sa stii ca adevaratii ortodocsi care merg la biserica si cunosc scrierile Sf.Parinti si bisericii,nu vor da curs la ceea ce spui tu.Incerci sa pari o pacifista o unificatoare,eu te-am urmarit de ceva vreme cam ce ai scris pe acest site,daca ar exista un "stapan"ortodox al acestui site te-ar fi alungat din "turma"si nu e numai vorba despre tine mai sunt si altii aici.Personal pentru acest site nota 10 cu exceptia" Forumului" ,unde nu numai ca nu poti sa te ghidezi dupa ce se spune aici dar mai rau,ca incepator poti sa te ratacesti,dand "accidental"peste o "oita" cu blana neagra si cu incisivii mari si arcuiti!Zici ca esti casatorita cu un catolic,casa de piatra iti doresc sa fiti fericiti,dar el e tot catolic,sau te-ai casatorit cu dispensa?Adica tu ortodoxa si el catolic?Ma rog e treaba voastra,toate cele bune.
P.S. Nu incerca sa-mi raspunzi mie personal,incearca ,ca si pana acum s-o "dregi"in fata evidentei!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10