![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se poate unire fara unire de credinta! Nu de unire vorbeam eu, ci de dialog. Unirea e ceva asa, in viitorul utopic, si probabil nu se va face, decat printr-o minune de la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toata lumea stie ca eu am studiat teologia ortodoxa si unde, pt ca este trecut asta in informatiile vizibile de toata lumea, asa ca nu e nevoie sa ma demasti public... Eu nu am vorbit nicaieri, mi se toceste tastatura sa o tot spun, de 'toate religiile', sau ca 'vreau sa le pun pe acelasi plan', aici e vorba de confesiunile crestine si nu de alte religii, si nu le-am pus de loc nici pe ele pe acelasi plan. Ajunge sa citesti cu atentie ce am scris, chiar in mesajul pe care il citezi. Stiu foarte bine ca unii catolici trec la ortodoxie, sunt chiar casatorita cu unul dintre acestia. Asta nu inseamna insa ca in catolicism nu este nimic bun si ca 'nu are nimic comun cu Dumnezeu'. Ajunge sa cunosti cativa catolici credinciosi si sinceri ca sa vezi ca nu este adevarat, eu cunosc multi care ma depasesc pe mine in traire crestina. Multi din portodocsii convertiti pe care ii cunosc recunosc asta si nu demonizeaza credinta din care au iesit, desi ii recunosc defectele. Cat despre p. Staniloae, am dat in alta pare un link la o carte de-a lui publicata, tot in 93, inainte sa moara, in care vorbeste bine de miscarea ecumenica. Sa-l caut sa-l pun din nou. Interviul respectiv care circula atata este dubios. Nu vorbeste in stilul parintelui Staniloae, care era mult mai subtil. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toti cei care sun ca era antiecumenist citit in cartea 'Ne vorbeste parintele Staniloae la p. 144-145 (ale cartii, nu ale documentului, sunt scanate evident doua pagini deodata, treci dati download) ce bine vorbeste despre miscarea ecumenica si cum spera 'apropierea dintre Biserici'.
http://www.scribd.com/doc/2160089/Ne...tru-Staniloae- El zice acolo ca aceasta apropiere o sa se faca mai intai cu catolicii de care nu suntem despratiti prin deosebiri atat de mari. |
|
|||
|
|||
![]()
Din păcate s-a întîmplat ca învățații și laicii din toate timpurile să-L identifice pe Dumnezeu cu biserica, iar pentru că decepția lor față de instituția care se pretinde a fi a Lui a fost așa de mare, mulți s-au dezis de amîndouă.
Chiar pe teren religios, necunoștința este într-o asemenea stare de nedescris, că rămîi uimit. Creștinismul, fără o legătură vie și personală cu Hristos, a devenit o religie care, după cum susțin unii, este un opium pentru popor. Această prezentare trebuie să denunțe și să descopere ceea ce este nebiblic și numit, pe nedrept, „ creștinesc” , iar legendele religioase să rămînă ceea ce sînt, indiferent cît de veche este originea lor. Nu Isus și apostolii, ci criticii apologeți și exegeții biblici sînt cei care s-au înșelat în decursul istoriei bisericii. Pînă în zilele noastre ei vorbesc și scriu ceea ce le-au pus în gură predecesorii lor, care, la rîndul lor, au căzut în capcana înșelăciunii, fără să-și dea seama de aceasta. Astfel ei își arată ignoranța în ceea ce privește planul de mîntuire al lui Dumnezeu. Ei încearcă să prezinte cu convingere partea istorică, adică desfășurarea greșită în cadrul creștinismului, în special în cel al bisericii universale, însă greșesc deplorabil cînd este vorba de Cuvînt și de lucrurile din Împărăția lui Dumnezeu. Ca creștin biblic nu poți accepta totul tăcînd, dacă oamenii, care nu au nici un acces la Sfînta Scriptură și la planul ascuns de mîntuire care ne-a fost descoperit, pun totul sub semnul întrebării și vorbesc de cel mai mare fals, văzînd numai contradicții peste contradicții, după ce le-au răstălmăcit cum au vrut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa luam in serios lacrimile Maicii Domnului pe care le-a varsat pentru Iisus. Acum Ea ne plange pe noi, caci suntem de plans si nu ne dam seama. Sa ne rugam Preasfintei Maici sa ne ocroteasca acum, cand este multa confuzie si cand fiecare crede ca are dreptate. Dumnezeu sa ne ilumineze mintea pentru a sti incotro sa ne indreptam!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=C3Bx4eAPClM http://www.youtube.com/watch?v=9tMLOADTkqE Astept primele impresii. |
|
|||
|
|||
![]()
Raspunsurile le gasesti aici, in "Ecumenismul si consecintele sale" (pentru ca nu am nimic de argumentat in favoarea "dialogului ecumenic"):
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=164 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=165 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=166 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Analizezi fiecare propozitie si gasesti greseli pentru toate. Inteleg sa te iei de idei care sunt departe de dogmele bisericii ,care pot vatama pe cei mai putin cunoscatori in ale credintei. Antonia mi se pare avansata duhovniceste ,la fel Ortodoxia sunt persoane care cunosc ce inseamna dreapta credinta,acum am vazut ca ai scris ceva si pentru Costel. Sa stii ca nu am scris aici ca sa iau apararea cuiva in mod special ,ci vad cum la fiecare propozitie gasesti cate un raspuns ,nu dat din dorinta de a indrepta in mod special ci de a arata ca ai dreptate. Nu stiu cat te rogi ,sau daca mergi la sfintele slujbe si nu ma intereseaza ,dar una e sa ai niste cunostinte ,lecturi din domeniu si alta sa traiesti ortodoxia. Cat desprte problema cipurilor ,nu e de gluma ,se indeplineste ce scrie la Apocalipsa ,cap.13 . Iertare pentru observatie ,dar mi s-a parut ca e necesar sa te atentionez. Nu de alta ,dar incepe sa se indeplineasca ce s-a prorocit: "In vremurile de pe urma crestinii vor fi dezbinati" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Nu incerca sa-mi raspunzi mie personal,incearca ,ca si pana acum s-o "dregi"in fata evidentei! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? | pacatoasa | Generalitati | 19 | 28.04.2023 21:31:00 |
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos | Lucian008 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 106 | 27.03.2014 14:34:37 |
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 38 | 11.07.2011 17:29:40 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|