Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2009, 18:13:42
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit Lupul

Lupta interioara (cu sine)

Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane.
Si ii spunea asa:
Exista in fiecare dintre noi doi lupi.

Lupul Raului. El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul..

Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea.

Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba:
''Bunicule si care lup castiga?''
La care batranul ii raspunde simplu:

'Cel pe care il hranesti'
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 18:48:17
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Lupta interioara (cu sine)

Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane.
Si ii spunea asa:
Exista in fiecare dintre noi doi lupi.

Lupul Raului. El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul..

Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea.

Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba:
''Bunicule si care lup castiga?''
La care batranul ii raspunde simplu:

'Cel pe care il hranesti'
La fel cred si eu :lupta cu sinele (..''lupul'' )este grea si faptul ca mereu cautam ale noastre..in loc sa ne pese mult de ceilalti ...sa ne ajutam unii pe altii ,sa cladim Raiul aici in sufletele noastre ...se poate ,dar vrea lumea?
De curand am simtit ca nu este unitate in familie , in fapte ....s-ar putea face lucruri marete daca ne-am uni fortele ,zic eu (iertare daca supar).
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 30.05.2009, 14:42:50
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Lucrul ziditor cere rabdare si multa lucrare. Noi ne-am obisnuit cu cel care provoaca stricaciune. Si cel din urma nu-i greu de indeplinit.

De multe ori imi spun ca trebuie sa-i privesc pe toti la fel si sa-i iubesc mai mult decat ma iubesc pe mine. Dar ies din casa, si ma intorc dupa un timp tot cu mine. Acesta e lucrul cel mai greu pentru mine: sa ma intorc in casa, pe fiecare zi, cu un nou om in inima.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 15:38:36
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Am inceput sa adun cateva persoane in mine. Trebuie sa am grija ce fac, cum gandesc ca sa nu-i pierd pe cei adunati. Orice gand rau aduce furtuni in inima. Iar oamenii nu pot supravietui la nesfarsit in astfel de locuri.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 15:58:04
vsm vsm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Locație: Tara Maicii Domnului
Implicit Adevarata iubire

...cel mai greu sa uit ceea ce a fost rau si sa iubesc cu adevarat pe cel care m-a ranit/ma raneste; A IUBI asa cum Treimea Sfanta ne invata...a iubi jertifndu-ne...(Bunul Tata vede neputintele noastre si fiecaruia ne da doar cat putem duce).
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 00:23:22
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit pentru vsm

Citat:
În prealabil postat de vsm Vezi mesajul
...cel mai greu sa uit ceea ce a fost rau si sa iubesc cu adevarat pe cel care m-a ranit/ma raneste; A IUBI asa cum Treimea Sfanta ne invata...a iubi jertifndu-ne...(Bunul Tata vede neputintele noastre si fiecaruia ne da doar cat putem duce).
Doamne ajuta.Ai mare dreptate si pentru ca esti foarte intelept,iti doresc tot binele din lume si bunul Dumnezeu sa te binecuvinteze ,sa iti dea sanatate sa poti propavadui cuvintului Domnului mai departe.Pace si lumina cu respect Solentina.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 16:00:46
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
De multe ori imi spun ca trebuie sa-i privesc pe toti la fel si sa-i iubesc mai mult decat ma iubesc pe mine. Dar ies din casa, si ma intorc dupa un timp tot cu mine. Acesta e lucrul cel mai greu pentru mine: sa ma intorc in casa, pe fiecare zi, cu un nou om in inima.
Citat:
În prealabil postat de costel
Am inceput sa adun cateva persoane in mine. Trebuie sa am grija ce fac, cum gandesc ca sa nu-i pierd pe cei adunati. Orice gand rau aduce furtuni in inima. Iar oamenii nu pot supravietui la nesfarsit in astfel de locuri.
Frumos spus. Este un lucru minunat deoarece de la a purta pe cineva in inima, pana la a-l purta in rugaciune, nu mai e decat un pas. Desigur, nu si pentru cei cu o inima pururi rugatoare. Ei nu mai au nevoie de acel pas, caci au aflat "odihna".

Last edited by Marius22; 16.07.2009 at 16:08:39.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 16:14:03
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Pentru mine, [COLOR=darkred]cel mai greu lucru este sa iubesc[/COLOR], pana si pe cei mai apropiati, randuiti mie de Domnul.
Oricat as lupta cu mine, nu reusesc sa iubesc asa cum ar trebui, adica odihnitor, intru toate ale celui din fata mea.

Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 16:54:37
Nevrednicul
Guest

Implicit

Cel mai greu lucru este sa meditezi,sa-ti gasesti o liniste interioara totala. Adica sa nu te gandesti la nimic. Oare reusiti? Caci chiar si atunci tu te gandesti ca nu trebuie sa te gandesti la nimic!
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 17:48:51
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Cel mai greu lucru este sa meditezi,sa-ti gasesti o liniste interioara totala. Adica sa nu te gandesti la nimic. Oare reusiti? Caci chiar si atunci tu te gandesti ca nu trebuie sa te gandesti la nimic!
Eu nici cind ma rog nu pot fi cu mintea numai la rugaciune adica sa trag o cortina in fata si sa fiu numai cu Dumnezeu, si nu stiu cum sa fac sa uit toate grijile vietii macar cind ma rog.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lucru mostenit de la bunici costel Generalitati 15 23.10.2014 06:59:12
Cand se poate merge la spovedanie(ce trebuie indeplinit) cuvantul Generalitati 7 07.12.2013 01:42:40
Mantuirea-un lucru greu de atins.. ioanhodean Generalitati 5 30.10.2013 19:29:01
care-i cel mai rau lucru...? victortiti89 Generalitati 3 03.06.2011 00:11:04
O intamplare greu de crezut. Pavel_C Intamplari adevarate 11 20.04.2009 02:24:31