![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Pai pana la urma nu era vorba de "Conex Alimentarius"? Prevederile lui sunt PUBLICE. Asteptam trimiteri exacte la prevederile Codului pentru afirmatiile de mai sus. Citat:
Ma indoiesc ca macar 13 din aia 13000 au citit textul Codex -ului. Se pare ca trecem printr-un fel de manie a protestelor, nu conteaza care e problema, semnam ca doar nu costa nimic si este si anonim, in plus asa avem si impresia ca am facut ceva bun. Pai daca te-ai informat cu adevarat, informeaza-ne si pe noi, dar la obiect, sustindu-ti afirmatiile cu trimiteri EXACTE la continutul Codului, nu doar inghitind pe nemestecate ceea ce servers altii la fel (a a se citi: "dand copy/paste"). Citat:
As vrea sa fiu de acord cu tine, dar unde sunt dovezile? Citat:
Pentru ca deja a fost adoptat cam in toata lumea (din cate stiu) noi nu facem decat sa urmam trendul ca de obicei. Nu e cazul sa victimizam mai mult decat e necesar. Citat:
Cand te duci la razboi cu mana goala risti atat sa devii ridicol cat si sa pierzi razboiul. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Ca nu are logica pentru tine, asta-i alta treaba... Evident ca sunt publice, si etichetele de pe produsele alimentare sunt publice, dar nu scrie ca E123 e cancerigen: http://www.topsanatate.ro/euri.php?action=cauta&e=E123 sau Citat:
Citat:
Citat:
Uite o istorie: http://www.ecomagazin.ro/codex-alimentarius/ Nu pot da decat "copy" si apoi "paste" ca doar nu pot rescrie textul codexului. Citat:
Ce-i drept, nu sunt experta in domeniu, nu stiu in ce masura vor inlocui ceaiurile cu bauturi cu arome IDENTIC NATURALE (nu ca nu ar exista deja, nu vin de pe Luna) usturoiul cu vreun produs crescut in laborator sub lumina lampii, dar numai titlul ar trebui sa te (ne) puna pe ganduri: "proiect de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.43/2007 privind introducerea deliberată în mediu și introducerea pe piață a organismelor modificate genetic". Citat:
- http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...-alimentarius/ Citat:
Cu mana goala? Pai nu ai proiectul de lege? Dovezile concrete ai sa le vezi mai tarziu, prin spitale si apoi in cimitire. Ideea era sa atrag atentia, nu sa fortez pe nimeni sa creada ce am scris eu aici. Cui ii place viata lui asa cum e, sa nu citeasca. Stii ce mi-as dori? Ca tot ce se vehiculeaza despre acest codex sa fie FALS, sa fie o farsa si tot ceea ce scrie pe site-ul lor oficial sa fie 100% in interesul populatiei... Imi asum orice critica daca va fi asa si o sa fiu fericita. - http://www.natural-health-informatio...mentarius.html "Why is Codex so little known among consumers? Codex works in the background - to prevent health problems for consumers and to ensure faire practices in the food trade. Codex has been quite successful in doing so over the last almost 50 years. Codex is not almighty because it is individual governments that are directly responsible for food safety of their population - but without Codex, you might heave heard much more about bad incidents with food in the news. Prevention is not a very "sexy" topic. Consumer organizations are very interested in the work of Codex and actively participate in the meetings. " Mda.... - http://www.codexalimentarius.net/web/faq_gen.jsp#G4
|
||||
|
||||
![]()
Chiar,pentru ce am fi in razboi cu un om care decide sa ii informeze pe ceilalti de niste nereguli?
Faptul ca alimentele din ziua de astazi sunt pline de chimicale nu cred ca e o noutate pentru nimeni.Evident ca nu ni se va spune gradul de nocivitate al lor,doar nu au nici un interes. Un exemplu concludent este Coca Cola: a ajuns la urechile tuturor cat de toxica este aceasta substanta si totusi tot poporul bea aceasta otrava intr-o veselie si i se fac reclame peste reclame. Colegul nostru de forum a postat niste articole informative,pana la urma ramane la decizia fiecaruia daca vrea sa le dea vreo importanta si cu ce decide sa se alimenteze. |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate pe asta se mizeaza, pe necredinta oamenilor pentru ca este de necrezut ca VOR SA SCAPE DE NOI, este de necrezut ca mancarea sa fie otravita in adevaratul sens al cuvantului, este de necrezut ca vor sa scaota inafara legii vitaminele (poti face psucarie daca folosesti vitamine NATURALE), este de necrezut ca medicina naturista o sa fie INFRACTIUNE, este de necrezut ca vor sa foloseasca E uri cancerigene in cantitai cat mai mari si fara ca acest lucru sa fie trecut pe produse....etc etc etc....
Am incercat la randul meu sa vorbesc cu prietenii mei despre acest subiect si NIMENI NU POATE SA CREADA SAU NU VREA SA ACCEPTE CA ASA CEVA ESTE POSIBIL, doar suntem oameni nu, cum sa ne omoare??? Pe asta se mizeaza!!! Din pacate le reuseste!!!! |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Pana acum am vazut afirmatii nu informatii. [quote] Evident ca sunt publice, si etichetele de pe produsele alimentare sunt publice, dar nu scrie ca E123 e cancerigen: http://www.topsanatate.ro/euri.php?action=cauta&e=E123 sau [/qupte] Teoretic (oficial) nu este, practic reprezinta un risc dar nu cred ca te astepti ca cei care iti vand beleaua sa iti zica ca nu e bun ce cumperi. Citat:
Uita-te doar de cat timp circula mass -uri aiurea pe messenger si oamenii cred si dau mai departe, subscriiu, semneaza.. Citat:
De ce? Pentru ca semnaturile astea nu conteaza decat cel mult sub argumentul "uite ce multi au semnat" ceea ce este un argument stupid ca si eu pot sa zic "uite ce multi dau mai departe mass -ul cum ca yahoo plateste pentru spam" asta nu inseamna ca yahoo CHIAR da bani pentru spam. Citat:
Citat:
Citat:
La fel, nu gasesc decat afirmatii luate c/p de pe alte site -uri, fara trimiteri la textul Codexului. Ca sa vezi cum functioneaza credibilitatea.. Citat:
Dezinformarea este o colectie de afirmatii pe care tu trebuie sa le iei drept bune fara a fi argumentate cu trimiteri EXACTE la problema investigata. Exact ceea ce tu faci, exact ce ti-am cerut sa corectezi dar se pare ca nu reusesti decat sa-mi dai trimiteri la alte site -uri dar cu acelasi continut si aceeasi politica de DEZINFORMARE. Citat:
citate din Codex in sprijinul afirmatiilor tale. Nu le-ai gasit sau depaseste comoditatea sau capacitatea ta de a investiga problema? E mai usor sa dai link -uri si sa iei drept bun ce spun altii si sa spui si altora sa ia drept bune lucrurile astea, decat sa le verifici, nu-i asa? Citat:
Ia luati si inghititi daca va place, daca nu ..nu inghititi. Aruncam nada, vedem daca se prinde pestele. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ALINE,
Usturoiul crud il pot minca numai cei care lcreaza in constructii sau la shaiba, in rest trebuie sa-l folosim sub forma de comprimate altfel ne dau afara colegii de serviciu. Aproape toate plantele sunt modificate genetic, deocamdata pentru rezistenta de "raft" Salata mea are gene de licheni arctici dupa cum am aflat ulterior, de aceea face "plaja" la - 20 de grade C Ai auzit de pansele de gheata, arata identic cu panselele de balta insa rezista la geruri naprasnice, pina si florile!!! iti dai seama, petalele nu congeleaza As vrea si eu sa stau in slipi la - 20. Oare vom ajunge la aceasta performanta? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De unde stii ca pastilele alea au o concentratie semnificativa de usturoi, ca este extras chiar principiu activ si printr-un procedeu care il pastreaza, etc? Citat:
Citat:
Modificarile genetice in sine poate nu sunt rele. Stii de unde provine problema cu soia modificata genetic? Nu de la genele care o fac rezistenta la ierbicid (ROUNDUP) fata de buruieni ci de la o gena de bacterie (parca) rezistenta la penicilina care n-are alt rol decat acela de "marker" pentru a se putea identifica in laborator planta modificata genetic si astfel firma producatoare (Mosanto) sa-si ceara drepturile de autor de la cei care sunt "prinsi" cu astfel de culturi (nu conteaza daca provin din polenizare). Citat:
Ca e treaba curata sau nu, nu pot spune :) |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ma bucur ca ai tu parte de pertinenta actualizata, da-mi si mie linkul sa dau jos ultima versiune...aaaa, stai, aici in munte nu avem fibra optica si ar dura o vesnicie, ca si legumele modificate genetic. Citat:
Logic ca MAI MULTE site-uri afirma acelasi lucru, daca ar fi altfel atunci ar trebui sa ti se para ciudat, atunci ar trebui sa ma acuzi ca vreau sa incurc lumea. In toata discutia asta nici tu nu m-ai convins ca e 100 % gresit ceea ce cred eu, cu absolut nimic....
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Asta nu reprezinta o pozitie sau o opinie. Citat:
Citat:
Ei bine, vremurile pe care le traim sunt mult mai TRAGICE, 10 nebuni arunca cu pietroiul in balta si DACA se mai gaseste un intelept sa o scoata. Dar cred ca e mai bine ca inteleptul sa stea deoparte si sa sfatuiasca si pe altii sa faca la fel. Citat:
Citat:
Ce ai de pierdut daca raspandesti o minciuna? Nimic, Internetul iti da posibilitatea asta. Citat:
"link" unde se afla tot unul care la fel pune niste "link" -uri copiate de undeva in care se fac aceleasi afirmatii nedovedite si justificate tot prin "link" la informatii la fel de "verificate" dar justificate prin "link" la un site asemanator, si tot asa pana eventual te intorci la unul din "link" -urile precedente si asa s-a incheiat si seria "dovezilor" si a "justificarilor". Asta se cheama pasarea responsabilitatii si ascunsul dupa deget, sport tare indragit si practicat acolo unde nu exista caracter. Fara suparare. Citat:
Citat:
Adica din alea cu "teoria conspiratiei", "antiglobalism", "masonerie", "dezvaluiri cutremuratoare", etc. Citat:
Dar ma rog, poate nu avem acelasi sistem de valori, poate unora li se pare normal sa functioneze ca un fel de releu de copy/paste fara sa filtreze sau sa analizeze ce transmit si poate vad si o virtute in asta. Eu nu gandesc asa. Citat:
Citat:
Iar daca sunt ..riscurile civilizatiei. Un risc care tu ca om ti-l asumi zi de zi traind intr-un oras poluat, mancand mancare poluata, conservata, prelucrata, etc. Citat:
Exagerata? Unde scrie exagerata? Ba sigur ca putem trai dar nu stiu daca ti-ai mai permite sa cumperi mancarea care la costuri "ecologice" probabil nu ti-ai mai permite decat sa maninci o data pe zi. Nu asta este problema, problema este ca mancarea sa fie etichetata ca si continut si provenienta ca omul sa poata alege (daca isi permite..). |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Hai sa-ti mai spun ceva: apare o problema/idee noua/lege etc., este facuta publica si apoi lumea alege , sa o rezolve sau sa nu o rezolve, sa o accepte sau sa nu o accepte, sa creada sau sa nu creada, NIMIC din ce alege omul sa faca nu e interzis, deoarece, ghici ce? ESTE LIBER SA O FACA. Ca tie-ti plac de exemplu merele si nu perele, nu inseamna ca perele nu sunt bune, ca trebuiesc scoase de pe piata. In acest caz, tu ai ales sa vezi partea cu " sunt mai bune legumele modificate genetic decat cele stropite cu pesticide", eu am ales sa o vad pe cea cu " nu-i buna nici aia cu modificatul, nici aia cu pesticidele, adica hai frate sa vedem cum putem sa pastram mediul inconjurator asa cum il stim si nu sa vedem cum putem sa adaptam inclusiv alimentatia noastra la el". Citat:
Parca te-am mai rugat sa te abtii de la astfel de concluzii radicale pana nu cunosti persoana mai bine si esti convins ca asta face de obicei: minte... sau? Asa cum iti da si tie posibilitatea sa despici fiecare fraza-n mii de bucati fara sa spui de fapt ceva concret si sa dovedesti clar ceea ce sustii. NU-ti plac link-urile, da-ne niste citate, carti, reviste de specialitate care dezbat problema aceasta. Citat:
NU e ascuns dupa deget, e o realitate locul asta de munca care-mi fura aproapte toata ziua. Cui am pasat responsabilitatea? Citat:
![]() Fara suparare" Faci exact ceea mie-mi reprosai... Citat:
Cum poti afirma ca UNII ASA FUNCTIONEAZA dupa 3-4 subiecte dezbatute? Pe ce te bazezi? Faptul ca unii se impotrivesc cu vehementa unor decizii luate pentru ei numai ca asa cere UE nu inseamna ca nu trebuie luati in seama, dar nici ca trebuie urmati orbeste. Care parte nu o intelegi?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Romania si Codex alimentarius | Eliana | Generalitati | 6 | 12.11.2010 21:51:45 |
codex alimentarius | lore86 | Generalitati | 16 | 24.01.2010 16:54:27 |
Codex Alimentarius | theofan | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 16.02.2009 16:24:02 |
Genealogia din codex Vaticanus | OryNider | Din Noul Testament | 1 | 28.12.2008 02:16:47 |
|