Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2009, 20:46:26
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ti-a iesit porumbelul din gurita. Iata primul mare adevar rostit de tine. Felicitari . . .
Daca asta te face mai fericit, eu sint multumit
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 20:54:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
[SIZE=2]Topcat, relativismul este mort din fasa. Din toate punctele de vedere, mai ales din cel al logicii. Daca ai ocazia, citeste primele capitole din cartea lui Norman Geisler, "I Don't Have Enough Faith to Be an Atheist". Sa-ti dau niste exemple.[/SIZE]

[SIZE=2]Exista oameni care spun ca nu exista adevar absolut. Insa nu-i duce mintea sa rationeze ca daca nu exista adevar absolut, nici afirmatia lor nu poate fi adevarata, nu poate fi un adevar absolut. Conform legilor logicii, opusa ei este adevarata, deci exista adevar absolut.[/SIZE]

[SIZE=2]Altii spun ca totul este relativ, doar o opinie. Oare realizeaza ca daca ar fi adevarat, si afirmatia lor ar fi tot relativa, doar o opinie fara valoare?[/SIZE]

[SIZE=2]Si legat de ce spui tu, exista Bine Absolut. Omul se naste cu o oarecare cunostinta a acestui Bine, care se numeste constiinta. Aceasta constiinta ne mustra cand gresim. Unii insa, prin voia lor proprie, o ignora si o reduc la tacere, incat pana la urma nu o mai aud aproape deloc...[/SIZE]

[SIZE=2]Bogdan.[/SIZE]
Pai nu merita sa citesc cartea daca are asemenea paragrafe
Am mai discutat despre asta
Nu pot spune decit ca, in acest moment, cu ajutorul gindirii de care dispunem acum, nu exista un adevar absolut la care sa am vreodata acces, deci din punctul meu de vedere e acelasi lucru cu a spune ca nu exista adevar absolut.
Oamenii care spun ca nu exista adevar absolut nu pretind ca ceea ce spun ei este adevarul absolut, nu stiu de unde ai scos-o.
BTW, in fizica absolutul a fost dat incet-incet la o parte.
Omul se naste cu instinctul binelui, cu asta eu am fost de acord. Din contra, eu sustin ca omul are inscris in gene altruismul reciproc, din care se poate deduce acest bine instinctual, am discutat cum a aparut la diverse organisme, nu numai la om.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 21:02:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Daca asta te face mai fericit, eu sint multumit
Gura pacatosului, adevar graieste. Fericit? Nu, poate o oarecare multumire, pentru-ca iata cum adevarul iese la iveala, fie ca ne place, fie ca nu ne place.
Vechi 26.05.2009, 21:19:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Gura pacatosului, adevar graieste. Fericit? Nu, poate o oarecare multumire, pentru-ca iata cum adevarul iese la iveala, fie ca ne place, fie ca nu ne place.
Bineinteles, acum exagerezi
Sa stii ca si eu pot fi rau
Reply With Quote
Vechi 26.05.2009, 21:36:15
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Bineinteles, acum exagerezi
Sa stii ca si eu pot fi rau
Da ? Și eu care am crezut că ateii sunt toți buni și zâmbăreți , nu numai ironici ! Fie, precum vrei tu . . .
Vechi 29.05.2009, 15:44:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Bruce Lipton, cercetator in biologia celulara, ne povesteste din experienta lui:

http://video.google.com/videoplay?do...35187071578011
http://video.google.com/videoplay?do...03899738869532
Sau aici:
http://deconspiratii.blogspot.com/

http://www.brucelipton.com/article/mind-growth-matter

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 21:59:42
topcat
Guest

Implicit

[quote=Florin-Ionut;141740]Bruce Lipton, cercetator in biologia celulara[/quote]
New Age stuff.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2009, 22:06:45
topcat
Guest

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=JVRsWAjvQSg
Ken Miller on ID

Ken Miller este un evolutionist care a cistigat niste procese in SUA impotriva invatamintului creationist. A cistigat chiar si un proces impotriva legalitatii unor etichete care declarau evolutionism ca "teorie si nu fapt".
Este tot un cercetator in biologie celulara, credincios romano-catolic.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2009, 16:53:08
Veneficus666 Veneficus666 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.06.2009
Implicit

Da, bineinteles ca eu cred in evolutie. Mi se pare absurd sa zici ca o zeitate a facut totul instant. Consider (fara sa jignesc pe cineva), ca acest lucru nuf ace decat sa ingradeasca inteligenta umana , este doar o scuza pentru a nu gandi si a scapa ieftin. Poate nu vom afla niciodata cum am aparut, de ce sa ne pierdem timpul cu asa ceva.

Spre deosebire de religie, stiinta a fondat doar o TEORIE. Ei nu au spus "Gata domne asa s-a facut 100%". Ei continua sa cerceteze, sa progreseze, nu sa isi lase mintea in epoca de piatra.

Iar semnele ei sunt peste tot. Stim foarte bine spre exemplu ca pasarile se trag din reptile (si nu e greu de inteles de ce ). Mai nou, s-a descoperit si ultima veriga in evolutia umana, mamiferul Ida. http://news.nationalgeographic.com/n...ink-found.html

E absurd sa zici ca planeta nu are mai mult de 6000 de ani, astfel de procese s-au demonstrat foarte clar ca necesita timp... la fel si deteriorarea stratului de ozon si asa mai departe. Inteleg ca sunteti contra stiintei, dar datorita stiintei folositi internetul ca sa scrieti toate posturile astea.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2009, 17:11:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Veneficus666 Vezi mesajul
E absurd sa zici ca planeta nu are mai mult de 6000 de ani, astfel de procese s-au demonstrat foarte clar ca necesita timp... la fel si deteriorarea stratului de ozon si asa mai departe. Inteleg ca sunteti contra stiintei, dar datorita stiintei folositi internetul ca sa scrieti toate posturile astea.
Nici eu nu sunt de acord cu cei care nu dau nici o credibilitate stiintei, interpretand cartile sfinte numai in litera.

Eu sunt ortodox, dar asta nu ma impiedica sa nu cred ca Pamantul a fost creat acum cateva mii de ani sau ca nu mai exista viata in Univers. Eu merg pe ideea designului inteligent, caci alte explicatii nu ma multumesc.

De curand am gasit si o posibila explicatie a modului paradoxal in care Dumnezeu a creat mai intai viata pe "pamant" si apoi Soarele nostru:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=119

Inca n-a comentat nimeni pe forum ideea nastrusnica a panspermiei care e posibil sa fie revelata pe cat putea sa priceapa omul la vremea aia, in Facere...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45