Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2007, 18:30:49
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca am inteles exact ceea ce ai vrut sa spui dmb,din pacate in randul crestinilor cand se aude de sex,GATA,apare un sentiment de dispret inconjurat de tot felul de prejudecati.Sunt multe persoane care si-au dat cu parerea "exclusiva",persoane care nici macar nu au viata sexuala si carora le este foarte usor sa judece astfel de aspecte...sa le judece mai aspru.Exact cum ai afirmat,traim impartiti intre doua lumi,lucru renegat practic de credinciosii "practicanti",trebuie intr-un fel sa facem o armonie intre aceste doua lumi,cea spirituala si cea sociala,altfel vom trai mereu in confuzie,fiindca realitatea isi exemplifica drepturile,oricat am incerca noi sa o ignoram.Cat despre aderarea la o extrema sau alta,se va afunda de la sine intr-o lume negativa,fara vre-o justificare rationala sau compatibila cu un mediu echilibrat.Asta-i viata!...
Reply With Quote
Vechi 11.01.2007, 19:46:25
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

http://www.mayoclinic.com/health/testicle-pain/HO00148
Uite aici raspunsul unui medic daca stii engleza. In orice caz, rezulta clar ca e din cauza excitatiei sexuale care nu ajunge la satisfacerea completa. Deci solutia ar fi sa nu fii excitat sexual. Deci solutia este ori sa faci sex sau sa nu te exciti deloc.Mi se pare in favoarea crestinismului..natura se razbuna pe noi pentru fiecare pacat. Pentru credinciosi solutia este curatia inimii in aceasta privinta...deci sa fii curat complet, chiar si in gand. Nu zic ca e usor, dar daca Dumnezeu ne-o cere, trebuie sa fie si o cale.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2007, 21:16:05
niceboyrom niceboyrom is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.12.2006
Implicit

dragii mei.eu zic sa nu mai faceti sex. eu zic ca mai bine va rugati. cel mai bine este sa faceti sex doar pentru a face copii.

iar daca nu intelege partenerul ca nu ai voie sa faci sex, atunci trebuie convins in numele fecioarei, preacuratei.

nu aveti voi de fapt sa faceti nimic, pentru ca oricum va bate dzeu.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2007, 10:19:42
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de niceboyrom
dragii mei.eu zic sa nu mai faceti sex. eu zic ca mai bine va rugati. cel mai bine este sa faceti sex doar pentru a face copii.

iar daca nu intelege partenerul ca nu ai voie sa faci sex, atunci trebuie convins in numele fecioarei, preacuratei.

nu aveti voi de fapt sa faceti nimic, pentru ca oricum va bate dzeu.
Nu cere de la altul, ceea ce tu nu poti face!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2007, 20:22:17
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

draga niceboyrom imi permit sa-ti spun ca esti prost.dar la fel de prosti sunt si unii crestini. si tu, si multi altii, si chiar crestini credeti ca "nu e voie" e ceea ce defineste crestinismul. pai da-ti-mi voie sa spun ca e o prostie si sunteti niste superficiali.
mai da-mi voie sa spun ca totusi interventiile tale sunt bune. esti prost doar in cunoastere, nu ma refeream la inteligenta ta. dar daca erai si intelept nu te grabeai sa judeci crestinii
Reply With Quote
Vechi 16.01.2007, 22:27:22
dannsan dannsan is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2006
Implicit

Sunt de acord cu legile evangheliei. Dar apar anumite intrebari. Eu, SIGUR, nu cunosc raspunsul la aceste intrebari, dar poate ca d-voastra cunoasteti raspunsul.
Spre exemplu: Daca toti oamenii din lume, (prin reducere la absurd), ar respecta aceste legi si si ar trai in asceza absoluta, atunci cine ar mai asigura perpetuarea speciei umane?
Problema se pune cam asa: fara oameni necredinciosi,(sau credinciosi care se supun legilor lumesti), lumea "credincioasa" sau "ultra -credincioasa", s-ar limita la maximum 3 generatii, dupa care ar intra in imparatia lui Dumnezeu. Definitiv. Si specia umana ar ramane in istoria universala, pentru eventual ceva extraterestrii care ar cobora pe pamant in viitor. Si care ar stabili ca pamantul a fost .. candva .. locuit de ceva oameni cu gandire, (dar nu prea multa - daca au lasat ca aceasta "specie" sa fie exterminata prin prostie).
Oricum, aceasta situatie nu se va intampla, pentru ca lumea actuala, in general, ocoleste pericolele oferite de religia prost inteleasa.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2007, 10:38:33
ancah
Guest

Implicit

Draga Dannsan, incerc eu sa-ti raspund la intrebarea ta. Dar inainte de asta as vrea sa fac o remarca: ceea ce s-a scris despre zilele incare sotii se pot impreuna, este idealul. Asa ar trebui sa se procedeze. Dar Dumnezeu stie ca oamenii mai gresesc si atunci cand gresesc, au posibilitatea de a se spovedi, pentru a-si sterge greseala. E bine totusi sa stim care sunt normele impuse de Dumnezeu, pentru a sti cand am gresit. Dumnezeu ne iubeste cu toate imperfectiunile noastre, dar si noi trebuie sa il iubim pe Dumnezeu si daca nu tinem in totalitate cont de cele ce asteapta de la noi, macar sa stim cum e corect.
Si acum la ce ai intrebat: mi se pare un gand frumos, ca-ti faci griji pentru omenire si perpetuarea ei. Dar in dorinta ta de a sti asigurata la infinit popularea pamantului, tu pari a uita ca omul se afla azvarlit in aceasta lume imperfecta, si ale carei defecte tu, Dannsan le constati permanent, am fost deci aruncati din rai datorita neascultarii lui Adam si Eva, care au fost ispititi de sarpe. De la acea cadere din Rai, unii oameni sau mai bine zis majoritatea s-au afundat tot mai mult in pacate, iar altii au reusit prin lupta cu ei insisi si cu ajutorul lui Dumnezeu, sa revina in Rai, alaturi de Dumnezeu. Acestia din urma se cheama sfinti.
Existenta noastra pe pamant este pentru a ne lamuri relatia noastra cu Dumnezeu, de a primi Sfantul Duh si de a ne mantui. Cei care se mantuie sunt scrisi in Cartea Vietii.
Omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu, urmand a dobandi si asemanarea cu Dumnezeu.
Aceasta asemanare o pot dobandi oamenii, cand si cel din urma om nascut din femeie se va mantui. Privind prin aceasta prisma, ochii nostri nu trebuie sa se indrepte spre perpetuarea la infinit a omenirii, ceea ce se realizeaza de la sine, avand in vedere pacatosia oamenilor, ci spre Dumnezeu, respectiv Hristos-Omul care ne este model viu in incercarea noastra de desavarsire. Deci gandul nostru nu trebuie sa se ocupe cu mentinerea la infinit a pacatului, ci cu eradicarea lui, pentru a ne apropia de Imparatia Cerului.
Asta nu se face de pe o zi pe alta, nici fara efort sustinut din partea noastra. Sa ne traim viata, mentinand acest obiectiv major in fata ochilor, pentru ca pe zi ce trece sa facem cate ceva pentru a ne apropia de realizarea acestui obiectiv. Cum vom proceda e la latitudinea fiecaruia in functie si de aptitudinile fiecaruia.
Pentru unii perspectiva de a ajunge in rai nu inseamna nimic, caci e greu sa ne imaginam ce ne ofera acolo Dumnezeu. Dar cei, care au fost rapiti in duh si au fost dusi sa vada raiul cu ochii lor, nu au gasit cuvinte sa descrie frumusetea pe care au vazut-o acolo. Un loc fara durere si fara suspin. Si asta spune ceva.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2007, 16:25:39
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

"Daca toti oamenii din lume, (prin reducere la absurd), ar respecta aceste legi si si ar trai in asceza absoluta, atunci cine ar mai asigura perpetuarea speciei umane?"

in primul rand ca iti cere sa faci oricat de multi copii adica sa nu te protejezi de loc, nici vorba sa dispara spita umana, iar asta nu mi se pare ok ca suntem prea multi si prea putine resurse deci e exact invers decat iti inchipui pana aici.
Iar la faza cu asceza daca ar fi toti perfect (ingeri) respectand perfect tot inclusiv cu neperpetuarea speciei care ar fi problema? ce daca nu se mai inmultesc oamenii ? Nu suntem creati sa traim pe pamant. Toti care ar reusi sa respecte ar intra in rai si ar fi finish-ul cel mai fericit posibil .
Reply With Quote
Vechi 18.01.2007, 17:55:19
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de consuela
"Daca toti oamenii din lume, (prin reducere la absurd), ar respecta aceste legi si si ar trai in asceza absoluta, atunci cine ar mai asigura perpetuarea speciei umane?"
Pai cine o asigura si acum....Dumnezeu. Crezi ca noi sintem capabili sa ne inmultim cind dorim? intreaba-i pe cei care-si doresc copii si nu-i pot avea desii sint sanatosi.
Crezi ca de fiecare data cind faci sex este posibila fecundatia? Studiaza putin citi factori sint necesari.
Crezi ca fiecare sarcina se duce pina la capat?
Crezi ca nasterea de copiii sanatosi este un lucru normal. Toate astea sint minuni. Daca punem cap la cap de ce-i nevoie ca sa aibe loc fecundarea, de ce-i nevoie ca fatul sa se dezvolte normal (si sa nu fie avortat sau sa vina pe lume cu boli grave)este de mirare ca se nasc atitia copiii sanatosi pe lume in ciuda anticonceptionalelor, a hormonilor din alimente, a medicamentelor si altor otravuri care le bagam in noi (constient sau nu) al alcoolului, radiatilor, poluarii de tot felul....
Reply With Quote
Vechi 18.01.2007, 20:49:09
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Citat:
În prealabil postat de consuela
Pai cine o asigura si acum....Dumnezeu. Crezi ca noi sintem capabili sa ne inmultim cind dorim? intreaba-i pe cei care-si doresc copii si nu-i pot avea desii sint sanatosi.
Crezi ca de fiecare data cind faci sex este posibila fecundatia? Studiaza putin citi factori sint necesari.
Crezi ca fiecare sarcina se duce pina la capat?
Crezi ca nasterea de copiii sanatosi este un lucru normal. Toate astea sint minuni. Daca punem cap la cap de ce-i nevoie ca sa aibe loc fecundarea, de ce-i nevoie ca fatul sa se dezvolte normal (si sa nu fie avortat sau sa vina pe lume cu boli grave)este de mirare ca se nasc atitia copiii sanatosi pe lume in ciuda anticonceptionalelor, a hormonilor din alimente, a medicamentelor si altor otravuri care le bagam in noi (constient sau nu) al alcoolului, radiatilor, poluarii de tot felul....
Ai dreptate,frate,si sa nu uitam de cei doi parinti ai copilului,cat de credinciosi sunt si ce viata duc.Cei doi parinti zamislesc pruncul,iar prin genele lor ii transmit acestuia din insusirile lor,iar daca ei au fost pacatosi,desfranati,nici copilul nu va fi unul virtuos,sufletul curat dat de Dumnezeu oricarui copil va fi intinat de trupul pacatos,din cauza parintilor.Dupa cum spunea si parintele Arsenie Boca,va fi un copil nascut in lanturi,in lanturile pacatelor parintilor lui.Scrie si in Biblie ca pacatele parintilor le platesc copiii,pana la al treilea si al patrulea neam.Asa ca mare atentie,sa nu ne condamnam copiii inca de la nastere prin pacatele noastre.

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cand binele nu mai e bine si raul nu mai e rau dobrin7m Generalitati 19 29.11.2010 12:16:22
Sotia istorica gabrined Intrebari utilizatori 1 07.07.2010 07:46:00
sotia lui cain rafella Generalitati 14 19.06.2010 21:03:21
Sotia cea impodobita enasonia Intrebari utilizatori 45 20.04.2010 14:50:40