![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
ia incearca sa te detasezi un pic de problema si zi-mi sincer cum iti pare aceasta fraza....
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iudita 8, 14 Sfintii ne spun asa: Tatal este Dumnezeire izvoratoare si L-a nascut pe Fiul mai inainte de veci, egal cu El. Dumnezeu ramane Unul in Fiinta si intreit in Persoane. Insa tot de la Tatal purcede Duhul Sfant, al treilea Ipostas divin, egal cu primele doua Ipostasuri. Cand te arunci in a intelege chestiuni de dogmatica, ratiunea incearca sa inteleaga niste notiuni suprarationale si de multe ori nu reuseste. Aici intervine credinta: vrei sa crezi, bine. Nu vrei, alegerea ta.
|
|||
|
|||
|
Fiul s-a nascut din Tatal inainte de toti vecii. Totusi ortodocsii considera cele trei Persoane din Sfanta Treime egale.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ioan 14:28. Ați auzit că v-am spus: Mă duc și voi veni la voi. De M-ați iubi v-ați bucura că Mă duc la Tatăl, pentru că TATAL ESTE MAI MARE DECAT MINE. sau sunt? :))) Ioan 10:30. Iar Eu și Tatăl Meu una suntem. revenim de unde am plecat. versetele Bibliei se bat cap in cap mai mereu.
Mark Twain - "It ain't those parts of the Bible that I can't understand that bother me, it is the parts that I do understand." Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca mai ai intrebari esti binevenit. |
|
|
|||
|
|||
|
Macar daca asta ar fi problema.
Dupa mine sint chestii de definitii, care pina la urma si le alege fiecare cum doreste. Ceva poate fi totusi in acelasi timp egal si inegal cu altcineva, daca il definesti asa. Totul e sa nu maresti domeniul acestor definitii spre activitatile umane si morala umana, asta ca sa revenim la subiect. Filtrul prin care aceste notiuni (in special de bun si rau) devin pamantesti este acelasi, indiferent de credinta. Si asta e ceea ce ne leaga pe toti, acest filtru, care (spre norocul nostru) nu depinde atit de mult de credinta. Ceea ce ne duce spre concluzia ca (acest filtru) nu este dat de ceea ce crede fiecare ca e supranaturalul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am avut lungi perioade in care am oscilat intre morala crestina si cea atee. Ziceam ca daca esti un om care nici macar nu stii sau nu banuiesti ca exista divinitate, dar esti profund moral, ar trebui sa fi pe aceeasi treapta cu orice bun crestin. Nu-i asa. Omul singur nu stie care e diferenta dintre bine si rau. O sa razi sau o sa-mi dai un exemplu pueril ca orice om stie ca nu e bine sa ucizi, sau sa minti, etc. Asa e, dar sunt o infinitate de alte nuante infinitezimal mai subtile pe care omul nu le poate categorisi in bine sau rau. Un exemplu simplu: ce faci atunci cand cineva de ocareste pe drept, adica ai facut o greseala si esti certat ? Probabil orice om normal, cu o cultura elementara de religie ortodoxa ar spune ca iti asumi responsabilitatea pentru cele facute, plangi pentru pacatele tale si incerci sa te corectezi. Frumos, nu? Aici e intelepciunea sfintilor parinti: nu e cea mai fericita alegere. Cel mai avansat crestin, in conditiile date, nu ar face decat se planga pentru cel care l-a ocarat (pe drept dea altfel). Puteai macar sa-ti imaginezi ca asta e calea corecta. cred ca nu. Asta e diferenta dintre atei si ortodocsi. |
|
|
||||
|
||||
|
Pot sa spun ca ateii nu au probleme in a intelege versetele, pur si simplu nu vor ei sa inteleaga, ceva nu-i lasa...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Gresesc si cineva ma cearta. Eu spun ca are dreptate, imi asum responsabilitatea, regret fapta si incerc sa ma corectez. Sint de acord. Ortodoxul ce face? |
![]() |
| Tags |
| morala |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 13:02:33 |
| Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 01:37:34 |
| Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 01:45:33 |
| Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 08:21:11 |
| Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 19:44:22 |
|
|