![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Extraordinar, hai ca am ramas masca
Deci Dumnezeul tau nu mai este acelasi cu cel din VT? Deci tu crezi in ALT DUmnezeu care acum este grupat in Treime? Pai atunci poate-mi explici cum de Hristos a implinit cele scrise in VT de catre un Dumnezeu distrus, eretic, asa cum il numeste Sf Ioan Damaschinul mai sus deoarece: Cind spui ca invatatura iudeilor este distrusa, inseamna ca este falsa si asta este grav, deoarece rezulta CA NOI URMAM O INVATATURA FALSA WAW! DOAMNE! AR FI CUMPLIT!!!! " iar prin acceptarea Cuvântului și a Duhului se distruge învățătura iudeilor" asta este o aberatie si o gresala scripturala foarte grava! sa speram insa ca a spus-o din considerente de pozitionare geo-politica asa cum se mai simte si la Sf.Pavel care orice s-ar spune... era MARE DIPLOMAT!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tu nu crezi asta.. la nimic nu-ti foloseste ce te laudai tu ca faci (spovedanie, impartasire deasa etc.. ba chiar vor fi spre osandirea ta). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, azi chiar imi pare rau pt. tine.
Dumnezeu sa te lumineze! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu DOAR am afirmat ca : Fiul + DUMNEZEU + Sfintul Duh il au pe acelasi Dumnezeu al IUDEILOR care a scris VT-ul si care sf Damaschin(nu stiu din ce considerente) il des-FIINTEAZA ACUM AI PRICEPUT? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Informeaza-te inainte sa mai postezi lucruri de-astea, ca nu te va mai crede nimeni ca esti crestin, dar'mite ortodox. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crezul pe care-l "reciti" in cor in Biserica dateaza din anul 381 (Sf. Ioan Damaschin a trait vreo 300 ani mai tarziu.. de ce-l aduci in discutie?) si se refera la ipostasele Sf Treimi! Apoi, daca esti ortodox practicant, precis in fiecare seara spui: "Ma inchin Tie Preasfanta Treime, Care esti de viata facatoare si nedespartita: Parinte, Fiule si Duhule Sfinte; cred intru Tine, Te marturisesc si Te slavesc; Iti multumesc si Te laud; Te cinstesc, Te preainalt si Te rog:miluieste-ma pe mine, nevrednicul robul Tau, pentru numele Tau" (Mai bine vorbeste cu un preot sa te lamureasca) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta in Dumnezeu - Sfanta Treime constituie invatatura speci*fica fundamentala a revelatiei Noului Testament si deci si a crestinismu*lui. Crezul niceo-constantinopolitan (381), care rezuma traditia biblica, are in centrul sau marturisirea ca fiinta lui Dumnezeu, dumnezeirea cea una, exista si se manifesta in trei persoane : "Cred in Dumnezeu Unul, Tatal atottiitorul, facatorul cerului si al pamantului ... Cred in unul Domn Iisus Hristos ... prin care toate s-au fa*cut ... Cred in Duhul Sfant, Domnul, de viata facator...". Taina de ini*tiere a Botezului se face in numele persoanelor Sfintei Treimi (cf. Matei 28, 19), iar lecturile biblice in biserica sunt introduse prin imnul Trisaghion : "Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi". Orice rugaciune crestina, lauda, ritual sau slujba liturgica incepe si sfarseste cu invocarea Sfintei Treimi : "In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh ..." "Ca Tie se cuvine toata marirea, cinstea si inchinaciunea, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh". Ortodoxia este cunos*cuta prin aceea ca a accentuat aceasta doctrina trinitara despre Dum*nezeu. Crestinismul ar fi o invatatura incompleta fara doctrina Trinitatii. sursa: http://www.crestinortodox.ro/sfanta-...noul-testament |
|
|||
|
|||
![]()
Anna, cei ce se vor intoarce la a doua venire a Domnului se vor mantui, dar nu pentru ceea ce sunt astazi, ci pentru Parintele Avram, Moise, si ceilalti oameni sfinti din VT.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit, dar, exact, asta nu inseamna ca este cineva mantuit in afara credintei.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|