![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ory, imi pare rau ca suferi asa de despartirea de sora ta geamana. Trebuie sa fie foarte greu, gemenii sunt foarte apropiati, am auzit. Mai ales asa departe! Unde nu poti sa ajungi nici cu avionul in scurt timp.. Eu nu pot sa-mi dau seama pentru ca nu am decat un frate - care de asemenea este destul de departe si ne vedem rar.
As vrea sa spun ceva despre intalnirea in duh de care vorbeste Anna. Da, si eu am trait asemenea lucruri. Cand am plecat din Romania mi-a fost greu ca la inceput nu aveam prieteni in Germania, dar in Romania aveam prieteni dragi si rude la care tineam foarte mult. Insa ce s-a intamplat? Am inceput s corespondam, si relatia noastra a devenit mai stransa decat inainte, si mai duhovniceasca. Nasii mei si verisoarele mele mi-au scris, eu le puneam intrebari si ei raspundeau, imi recomandau carti.. Pe care le puteam gasi oricand in occident. Apoi de fiecare daca cand mergeam la Bucuresti ma intorceam cu o valiza de carti, majoritatea teologice. departarea fizica a devenit apropiere in duh, prin ortodoxie, prin interese comune. Acum, iar am plecat din Germania unde eram acasa. Iar m-am despartit de prieteni si rude - insa intalnirile noastre sunt mai intense, cand ne vedem sau ne vizitam sau vorbim la telefon discutam despre tot ce ne intereseaza si ne leaga. Am si prieteni si rude in Franta si si aici se repeta acelasi lucru. Este poate mai 'intelectual' si pur omenesc ce spun eu decat ce spunea Anna despre acel calugar, dar este totusi legat si de credinta. Cu o prietena foarte buna care este necredincioasa si a plecat in USA, de un timp foarte greu mai regasecs apropierea dinainte. Nu mai avem nici meseria comuna, nici 'starea civila' comuna, ce mai ramane? Mai ramane, din fericire, dar e mai greu. Vad ca din cei care scriu aici, aproape numai eu pot marturisi de o experienta absolut pozitiva, 'inbogatitoare' (cum s-o fi zicand asta pe romanaste? suna tradus), a plecarii, care nu m-a departat nici de tara din care am plecat decat in niste aspecte exterioare, neesentiale (cred, cel putin). Slava Domnului, dar sunt trista pentru cei care sufera inca de aceasta plecare a lor sau a celor dragi. As vrea sa poata face mai multi aceasta experienta pozitiva. Si sa cunoasca ortodoxia 'nediaspora' din occident.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaminte pentru cei din strainatate | Va_iubesc | Umanitare | 9 | 07.01.2010 02:03:50 |
Pentru romanii din strainatate, si nu numai! | simona | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.10.2009 12:25:23 |
23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 19:26:26 |
Pentru romanii aflati in strainatate- pensii | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 19.02.2009 06:31:42 |
Radio-Romania pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 25.01.2009 06:26:08 |
|