Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2009, 00:09:44
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul

Dacă eu vreau să cunosc mai multe lucruri despre Dumnezeu și am intrat aici pentru a face asta înseamnă că “înjosesc cuvântul lui Dumnezeu” ?!
Încă nu/mi revin după ce am citit răspunsurile voastre.

Domnule, dar ce fel de site este acesta ? Are un anumit profil și asta presupune că cine vrea să afle mai multe despre “conținutul” său intră și pune întrebări.
Am întâlnit mulți oameni cultivați care erau triști din pricina așa/zișilor credincioși ortodocși. Spuneau că nu poți să discuți cu ei. Nu să polemizezi, asta nu, doar să discuți și nu poți. Eu, prin firea mea toleranță, le luam apărarea întotdeauna, replicând că nu/i adevărat. Ortodocșii sunt oameni cu care poți să discuți despre Dumnezeu și altele, fără să te jignească dacă nu ești și tu la rându/ți practicant fervent, dacă nu consideri din start credința ortodoxă unica potecă spre Dumnezeu.
Văd că au avut (o oarecare) dreptate.
Dar eu sunt convins în continuare că se poate discuta cu dumneavoastră.
Iar dacă se va dovedi până la urmă că nu acceptați dialogul, înseamnă că rămân și eu cu aceeași impresie tristă că m/am născut într/un neam de fanatici și intoleranți care reclamă că asta este voia lui Dumnezeu.

In primul rand am sa te rog sa-ti revii si sa incerci sa nu te mai scurtcircuitezi la raspunsurile noastre, unele dintre ele respecta topica caracteristica postarilor tale. Nu cred ca m-ai inteles, asa ca incearca inainte sa postezi un mesaj, sa mergi sa te calmezi si apoi sa-l mai citesti odata, cred ca atunci o vei intelege mai bine raspunsul lui Antonia, dar si pe mine.

Apoi doresc sa-mi cer scuze daca te-am jignit cu ceva, chiar m-am straduit sa fiu foarte atent si sa-mi cantaresc fiecare cuvant in asa fel incat sa te intampin cu toata dragostea crestineasca.
Despre fragmentul care ti l-ai ales sa-l comentezi, in principiu l-ai ales bine, doar ca puteai incepe cu prima parte, si apoi cu siguranta intelegeai altfel sfarsitul. Nu intamplator am asezat cuvintele in acea ordine.
Cat despre oamenii pe care tu i-ai intalnit... "cultivati".... nu stiu dar, cand aud despre niste asa de grele cuvinte nu am cum sa nu ma gandesc la Pr. Arsenie Papacioc, care ne sugereaza: "In Biserica Ortodoxa ierarhia se alcatuieste in functie de smerenie". Frate, oamenii "cultivati" care i-ai intalnit tu, si care au avut discutii cu "asa/zisi credinciosii ortodoxi"... nu stiu ce cautau defapt in acele discutii, in orice caz, nu smerenia. La noi in Sfanta Biserica, oamenii cultivati sunt cei smeriti, si omul smerit ... stii tu.
Frate drag, putem dialoga cu toata dragostea, doar ca pe un ton mai sperit, altfel nu are rost, repet injosim Cuvantul lui Dumnezeu.

Daca vrei cu adevarat sa cunosti, eu zic sa-ti iei un duhovnic si sa incepi s-o cunosti prin participare, altfel, doar pe "net" nu are nici un farmec.
Vreau sa stii ca nu o sa avem intotdeauna raspuns la toate intrebarile, dar asta nu inseamna ca ca nu exista. Nu la toate intrebarile se raspunde cu vorba, ci se si arata.

Iarta-ma!

Har si Pace de la Domnul!
Reply With Quote
Vechi 13.06.2009, 00:34:36
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
“Dacă Dumnezeu nu e părtinitor, atunci, a te fi născut creștin/ortodox nu poate aduce niciun avantaj pe care Dumnezeu să/l ofere creștinilor, ținându/i deoparte pe ceilalți născuți într/o altă perioadă și într/alt loc, în afara creștinătății”.
Nu pune logica ta deasupra lui Dumnezeu. Tot ceea ce folosesti nu este al tau.. nici macar logica. Ca sa nu te superi, precizez ca nu am spus-o cu rautate. Este doar o observatie: noi avem mijloace mult prea limitate pentru cunoasterea lui Dumnezeu. De aceea El se dezvaluie noua, daca este cazul.
Revenind la intrebarea ta:
- este inevitabil ca nu toti oamenii sa-l cunoasca pe Hristos. Libertatea noastra de alegere este mult prea importanta pentru ca noua sa ni se "toarne" in cap invatatura despre Hristos. Ca sa ajungi sa cunosti adevarul, trebuie sa-ti doresti asta.. si atunci Ti se va dezvalui. Sfinti ai VT au stiut despre Hristos inaintea venirii Lui. ("Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat. " - Ioan 8:56)
- cei care nu L-au acceptat pe Hristos nu vor fi judecati la fel ca cei care nu au auzit de El.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Minunile ortodoxiei pentru ora de religie spre_rasarit Sectiune dedicata profesorilor de religie 43 21.03.2014 19:21:41
O alimentatie corecta ovidiu b. Generalitati 469 26.07.2013 19:03:38
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei spre_rasarit Generalitati 45 21.07.2011 01:23:02
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Bun simț si intelegere I.Calin Generalitati 7 24.08.2010 20:10:13