Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2009, 16:10:05
Danette's Avatar
Danette Danette is offline
Member

Data înregistrării: 03.06.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Da, eu sunt una dintre cei care tac. De altfel multa vorbire este un pacat, sa nu uitam.
Crestinul din tara, vorba ta, e foarte obisnuit sa patimeasca in tacere. Sa nu supere pe nimeni. Sa nu deranjeze. Cred ca este de admirat aceasta atitudine. Ma duce cu gandul la monahii nostrii.

Altfel, de mult vroiam sa postez si eu cateva randuri..dar parca nu gaseam cuvintele potrivite.

Pe mine m-au ajutat mult cele postate la diverse topicuri, de-a lungul timpului. Intr-un fel am gasit raspuns la multe intrebari.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 18:48:53
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Da, nici eu nu prea postez, incerc sa imi structurez intrebarile, pentru ca nu pot sa intreb ceva fara sa am habar de ce vorbesc.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 18:54:01
Senior Member

Implicit

Regret sa iti spun dar "crestinul nu patimeste in tacere la noi".Nu sunt intrebari pentru ca :nu multi oameni stiu de existenta acestui site, cei care vor sa scrie se tem ca vor fi luati in ras sau ca nu vor primi un raspuns, altii nu stiu cum sa intrebe.Sa patimeasca in tacere, lol.Crestinul?De la noi?Patimeste?In ce consta aceasta patimire?Nu patimeste nimeni, marea risipa de energie este in directia micilor dispute si orgolii sau in directia pe care o arata ziarele si emisiunile care te determina sa participi pe plan psihic la evenimente aflate in afara razei tale de influienta si care te fac dependent de ele.Sentimentul ca esti prea slab ca sa schimbi ceva care te afecteaza in mod negativ este pregnant si daca este sa fie cineva pus la punct este tanarul crestin a carui curiozitate si incercare de adaptare (suferi un soc cand vezi ca socoteala de acasa nu se potriveste DELOC cu cea din targ) este luata drept teribilism si lumea incearca sa te inteleaga (putinii) punandu-te in linie cu stereotipurile lor intitulate rokeri, satanisti, wika, emmo si alte tampenii.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 19:59:07
ClaudiuT's Avatar
ClaudiuT ClaudiuT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2009
Locație: Vatra Dornei, student: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danette Vezi mesajul
Crestinul din tara, vorba ta, e foarte obisnuit sa patimeasca in tacere. Sa nu supere pe nimeni. Sa nu deranjeze. Cred ca este de admirat aceasta atitudine. Ma duce cu gandul la monahii nostrii.
Sa nu fiu inteles gresit, poporul roman nu tace din smerenie, precum monahii. Poporul roman tace din lasitate, de frica sa-si asume afirmatile. Lipsa culturii determina si lipsa argumentelor, acestea ducand la etichetari jignitoare.
"Prost, protestant, stresant", bine dar vreau sa vad argumentele. Aceasta cred ca e teama romanului.... nu stiu daca am fost inteles.

Har si Pace de la Domnul!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 20:01:26
Senior Member

Implicit

De fiecare data cant tipa romanul fie este manipulat din exterior, fie este sub influienta unei dogme inaplicabile si ineficiente in contexrul social actual fie pedepseste pe cineva care se abate de la acea dogma.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 20:41:41
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

pana va intelegeti intre voi si cadeti de acord asupra tacerii romanului,as vrea sa va scriu adresa unde am gasit prezentari pps nu doar frumoase ci si foarte reusite si imi permit sa va recomand astfel :

Buna Vestire in picturi http://www.power-point.ro/prezentare...turi-1864.html

Sergei Yaralov http://www.power-point.ro/prezentare...alov-1818.html

Petra Orasul de Piatra -IORDANIA http://www.power-point.ro/prezentare...dania-326.html

vizionare placuta !

ps:am o nedumerire in legatura cu Domul Galilean - ce este acesta? informatii pe google nu am gasit...???
Reply With Quote
Vechi 17.06.2009, 21:15:56
Danette's Avatar
Member

Implicit

Poate unora dintre romani inca le este frica- doar am trait atat sub comunism- si multi dintre noi poate inca nu au cultura necesara sa argumenteze afirmatiile...dar sunt oare singuri de vina ca in trecutul apropiat, s-au cultivat non -valorile si toate lucrurile considerate de rusine de religia ortodoxa?

Ma uit la mine si vad ca nu de mult timp si eu eram la fel ca ei.

Decat sa-i aratam cu degetul cred ca am putea, fiecare in cercul nostru sa ne rugam pentru cei care inca nu-L accepta pe Dumnezeu asa cum Il acceptam noi, pentru salvarea lor si intrarea lor in marea turma a lui Hristos. Atunci ei se vor schimba, sub singura influenta sub care omul isi schimba total firea: mila Domnului.

Decat sa-i punem la zid, mai bine sa ne rugam pentru ei...

Doamne ajuta!
Vechi 17.06.2009, 22:20:25
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danette Vezi mesajul
Poate unora dintre romani inca le este frica- doar am trait atat sub comunism- si multi dintre noi poate inca nu au cultura necesara sa argumenteze afirmatiile...dar sunt oare singuri de vina ca in trecutul apropiat, s-au cultivat non -valorile si toate lucrurile considerate de rusine de religia ortodoxa?

Ma uit la mine si vad ca nu de mult timp si eu eram la fel ca ei.

Decat sa-i aratam cu degetul cred ca am putea, fiecare in cercul nostru sa ne rugam pentru cei care inca nu-L accepta pe Dumnezeu asa cum Il acceptam noi, pentru salvarea lor si intrarea lor in marea turma a lui Hristos. Atunci ei se vor schimba, sub singura influenta sub care omul isi schimba total firea: mila Domnului.

Decat sa-i punem la zid, mai bine sa ne rugam pentru ei...

Doamne ajuta!
Se spune că sfântul Vasile cel Mare a întâlnit odată o călugăriță care a început să se smerească pe sine și să spună "Părinte sunt o păcătoasă.sunt cea mai..."La care sfântul i-a spus:Da dar dacă totuși nu ești ca ceilalți,ești parcă un pic mai sus"
"Ei părinte,binențeles că da,din punct de vedere spiritual,sigur că există o doză de superioritate..."
Reply With Quote
Vechi 22.06.2009, 22:53:06
Danette's Avatar
Member

Smile Draga Dorina

Nu-i falsa smerenie !

Asa gandesc eu.

Sau ar fi mai nimerit. . .sora Dorina?!- scuze pentru rautate.
Vechi 23.06.2009, 00:21:22
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Se spune că sfântul Vasile cel Mare a întâlnit odată o călugăriță care a început să se smerească pe sine și să spună "Părinte sunt o păcătoasă.sunt cea mai..."La care sfântul i-a spus:Da dar dacă totuși nu ești ca ceilalți,ești parcă un pic mai sus"
"Ei părinte,binențeles că da,din punct de vedere spiritual,sigur că există o doză de superioritate..."
A te ruga pentru ca Dumnezeu sa-i dea credinta celui, care inca bajbaie in intuneric, nu este decat de dorit, fiind o dovada de dragoste pentru aproapele.
Mandria, de care pomeneste Dorina, o avem cu totii ascunsa in inima, ea manifestandu-se in cele mai rafinate feluri, tocmai atunci cand ai impresia, ca ai scapat de mandrie...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ea ortodoxa - el nebotezat in nici un fel tinutza Nunta 13 26.09.2011 23:19:57
nu este bine si nici util... victortiti89 Generalitati 2 10.06.2011 14:49:36
Cine nici nu știe, nici nu poate... NECTARIE Generalitati 0 26.01.2011 13:39:16
Nici casatorie,nici monahism florinna01 Generalitati 13 31.07.2009 14:56:42
In convietuire nu-i bun nici abuzul nici refuzul. Laurentiu Generalitati 24 31.07.2009 04:57:38