![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga Dana123,iubirea nu inseamna sex in pat.Si casnicia nu este desfranare cu acte in regula.Impreunarea asta este lasata ca sa ducem mai departe neamul omenesc.Si ca sa nu traim in pacat Dumnezeu ne-a dat cununia.Si pacatul asta (ca tot pacat este) se iarta numai prin facere de copii.Pacat ca ai o varsta atat de inaintata si n-ai stiut lucrul asta pana acum.Te sfatuiesc sa mai citesti un pic pe la Sfintii Parinti.Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti caci avem nevoie mare.(ionela)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta relatie este curata, oameni buni, Dumnbezeu a facut-o curata. Au fost chiar sinoade care au condamnat pe cei care spun ca nu ar fi curat 'patul nuntii'. Nu numai barbati, dar si femei, sa le vad eu abtinandu-se cativa ani, si eu una as zice ca ceva nu e normal in relatia lor cu sotul si au o relatie simbiotica cu copilul/ Si ca femeie este normal sa ai dorinta pentru barbatul tau daca il iubesti. Mi se pare ca se poarta mult angelism la noi in ortodoxie de la o vreme.. Revenind la sarcina, e adevarat ca pot interveni aspecte medicale (pericol de nastere prematura din cauza contractiilor, lipsa de dorinta a femeii, sarcina inaintata etc..).. asta e altceva. Nu ca ar suferi copilul, asta e o SPECULATIE.
|
|||
|
|||
![]()
Va dau dreptate pentru toate raspunsurile, dar care credeti ca este principalul motiv pentru conflicte in familie, divoturi, preacurvie, dependenta de alcool etc.? Oare nu cumva o tensiune acumulata din pricina distantari sotilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Un staret mi-a spus ca vom gasi fericirea incercand sa fim aproape unul de celalat si sa existe o comunicare fara nici un fel de rezerve intre noi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e o invatatura neortodoxa.; vehiculata candva la catolici, dar si ei au mai schimbat macazul acum. Iubirea inseamna SI iubire trupeasca. Nu se pot desparti una de alta, noi suntem crestini nu spiritualisti platonici. Ma intristeaza unele lucruri zise de crestini pe aici.. Unii mai tineri care sunt inca in cumpana se pot speria si vor zice ca daca asta e ortodoxia, ei se duc in alta parte...
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca este unul dintre motive. Angelismul. Dar exista evident si altele...
|
|||
|
|||
![]()
...sau, poate Narcisismul.
Domnule Soare, hai sa punem si altfel problema, cum te simti dumneata daca sotia cedeaza doar pentru a va satisface dumneavoastra "placerea" , aceasta in cazul in care dansa se exclude in acest sens ? Te-ai simti bine ? (nu spun trupeste, caci cunosc natura barbatului). Nu inteleg de ce atata caz pentru o situatie care este, intr-adevar, mai deosebita ! Crezi dumneata ca, daca sotia se gandeste in alta parte, la fostele relatii sau mai stiu eu la ce , mai facea si al doilea copil cu dumneavoastra? Aceasta inseamna daruire, inseamna devotament, aceasta este o responsabilitate foarte mare si aceasta mama si-o asuma in virtutea casniciei si a familiei pe care si-a creat-o. Daca, intr-adevar exista o problema, aceasta, cu siguranta , dateaza din-ainte de sarcina si situatia pe care o descrieti, daca exista nesiguranta nu este neaparat sa aiba legatura cu sarcina si refuzul sotiei in timpul acesteia. Comunicarea si increderea trebuiau sa existe de cand ati hotarat sa fiti soti si sotie, nu este normal sa va puneti aceasta problema acum, intr-o situatie pe care o considerati tensionata, ci acum ar fi trebuit sa se vadeasca ceea ce stiti, de fapt, unul despre celalalt. Sexul in sine nu poate genera probleme decat cand problemele acapareaza deja alte laturi ale personalitatii partenerilor. Stii, pana la urma, exista anumite artificii in acest sens...dar, nu se comenteaza pe un forum, nici macar in Biserica, intimitatea ramane o intimitate si trebuie tratata ca atare intre persoanele care o detin si careia-i cunoaste absolu toate trasaturile. Dupa cum am spus mai sus, si eu m-am aflat intr-o astfel de situatie, dar nu am avut probleme cu sotul in priviinta intelegerii circumstantelor, a starilor specifice , a slabirii sistemului neurovegetativ la gravide si multe alte motive concludente. Credeti ca este un lucru atat de la indemana, atat de usor sa porti in pantec inca o fiinta ? Nu este deloc ! Mi-e mi-a marcat, practic, viata intr-o oarecare masura perioada sarcinii....psihologia ei. Daca, cu adevarat va iubiti sotia si va respectati familia trebuie sa lasati de la dumneavoastra fiindca merita pe deplin, trebuie sa incercati a analiza situatia din mult mai multe puncte de vedere, decat cele aparente. Trebuie sa faceti o concesie cu dumneavoastra insati in aceasta perioada, fiindca vor trece si se vor rezolva de la sine toate inconvenientele.
|
|||
|
|||
![]()
Femeile se mai maturizeaza odata cu nasterea de prunci si cresterea acestora...barbatii, parca niciodata ! Sorry !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hmm, nu stiti ce vorbiti, fara suparare. Distantarea este psihologica si este cauzata de lipsa de maturitate, egocentrism, asteptari nerealiste cultivate de mass media.. Cand unul se gandeste la scopurile lui.. deja distantarea s-a produs. Nu se produce in pat, ci in inima. Poti fi mai apropiat de un strain caruia i te destainui si te intelege, decat de sotul cu care imparti patul (chiar daca faci sex). |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate anna21, mare dreptate....dar, dupa cum vezi, totul tine de maturitate, sau imaturitatea "subiectilor".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am nevoie de un sfat | Nico11 | Pocainta | 2 | 06.04.2011 19:58:27 |
am nevoie de un sfat | mariuca92 | Homosexualitatea | 91 | 26.04.2010 18:01:53 |
am nevoie e un sfat | luminitam | Generalitati | 36 | 08.09.2009 15:29:03 |
Am nevoie de un sfat | sophia | Generalitati | 10 | 13.05.2009 01:08:32 |
|