Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2009, 19:39:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1.Mai intai de toate nu stiu de ce te superi pe mine,bmd. Nu eu am facut legile astea pe lumea asta.
Eu nu stiu, poate tu stii mai bine ce reguli exista in ierarhia BOR si cine si de ce trebuie sa-i aprobe un job suplimentar. Nu pot judeca.
2.Pe urma de ce te astepti tu sa fie altfel in biserica, mai ales in cea ortodoxa?
Inca ne aflam in "lume" cum spui tu, pe pamant! Preotii sunt oameni ai unor institutii care asa lucreaza si asa fonduri au. Daca ii platea Dumnezeu si se aflau in cer bisericile, atunci da, aveai dreptate.
Nu mi se pare nici mie normal si n-am spus ca sunt de acord cu situatia.
Biserica ortodoxa este saraca, este in tari sarace, nu stiu cum si de ce numai in aceste tari fiinteaza.
Stiu ce reprezinta un preot, mai bine zis ceea ce ar trebui sa reprezinte si stiu ca ar merita mai mult.
Pe de alta parte este si jignitor sa iei apararea numai unei categorii profesionale si spui ca in diaspora se castiga mai bine. Nu este drept. Sunt atatia altii care au studiat si sunt "ceva" pe lumea asta si au de indurat totusi multe umilinte. Nu intru in detalii.
3. Nu mi se pare o cinste exemplul dat cu preoteasa, sa-l lase si sa-l denumeasca si cersetor. In orice casnicie trebuie sa se tina impreuna si la bine si la rau.
Si preotul de care spui mai are sanse, trebuie sa lupte. Nu stiu, sa coopteze preoti din satele vecine si sa lucreze cu ei, sa mearga sa predea ceva in alte scoli, sa puna bazele unei scoli in satul lui, sa faca ceva cu oamenii si cu acel catun, sa-si obtina pamant, sa lupte. Poate tocmai asta vrea si Dumnezeu, sa-i dea o misiune sociala pe pamant. Nu este usor. Uita-te la noi in diaspora cum o luam de la zero si facem de toate si munci sociale si ne luptam sa facem si biserica si preot si de toate. Daca asteapta sa primeasca aprobari....
Repet, nu te supara pe mine. Si eu mi-as fi dorit altceva de la si pentru BO. Cui sa cerem?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Program de contabilitate pentru parohii. ibamatei Generalitati 1 23.02.2016 08:11:54
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor Scotland The Brave Generalitati 15 25.01.2012 05:24:16
Cum reusesc preotii din tara sa construiasca biserici? sophia Preotul 37 18.02.2010 11:34:27
preotii de oras si cei de la tara rentea Preotul 19 27.10.2009 00:08:14
parohii urzicuta Preotia (Hirotonia) 20 05.09.2009 22:40:15