![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
An mesajul meu ,am vrut sa metaforizez(am zis corect?)putin. E adevarat ca la anii mei,cum zici tu,am trecut prin multe si am vazut multe.(de anvatat ,anca mai am)dar stiu ca de la viata ,trebuie sa iei ce e bun si frumos.si daca toate astea le gasesti an casa ta ,binecuvantata ,nu vad unde e pacatul. Tu te culci cu sotul tau,doar sa faci copii?altfel e desfranare? Atunci vai de capul nosrtu,binecuvantate sant vitele ca pe ele le duc ,cu programare,la monta. Numai bine ati doresc |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Draga Dana123,i-mi cer iertare ca m-am luat de raspunsul tau.Baiatul asta are o problema cu sotia.Din cate povesteste el se pare ca stie de mersul des la SFANTA BISERICA si ca stie ca e pacat sa se culce cu nevasta in post.Astfel ar trebui sa stie ca este bine sa-si lase nevasta curata atata timp cat este insarcinata.Ca nu poate,asta ar trebui sa se lamureasca cu ea si cu duhovnicul lor.Sunt multi indivizii astia care,cat timp stai sub ei te pupa toata ziulica, iar cand ii refuzi parca nu le-ai dat niciodata.Se crapa pamantul sub ei. Eu n-am vrut decat sa-i spun,asa mai prin dos "-HAI CA NU E MULT,TREBUIE SA REZISTI DE DRAGUL EI!" M-a mirat la tine,totusi,ca esti de o varsta mai inaintata si-mi pare bine ca s-a deschis mai multe orizonturi la acest topic.I-mi cer iertare.(Ionela)
|
||||
|
||||
![]()
Am intrat si eu abia acum la acest subiect...
1.Din punct de vedere medical, in timpul sarcinii, daca nu exista diferite afectiuni, relatiile sexuale pot continua pana in ultimile zile, mai exact pana se rup membranele. Statisticile arata ca femeile care au relatii sexuale in timpul sarcinii au nasteri mai usoare... Daca sunt impedimente doctorul va va comunica. Este adevarat ca in ultimul trimestru de sarcina, datorita proportiilor sotiei este mai greu si mai inconfortabil pentru ea. Asa ca daca din acest moment sotul se poate abtine, e mai bine, zic eu. 2.Pr. Arsenie Boca exagereaza, parerea mea. Parintele spune ca pe timpul sarcinii si pe timpul alaptarii mama trebuie "pastrata curata". Ei bine, alaptarea dureaza in mod sanatos pentru copil, minim un an. Pr Paisie Aghioritul nu accepta intreruperea alaptarii inainte de doi ani. Pai 9 luni sarcina + 15 luni de alaptare (sa nu zic mai mult) fac 24 de luni, adica 2 ani de abstinenta... Baieti va bagati??? Nu e de mirare ca fetele credincioase nu au cu cine sa se casatoreasca. Dupa ce ca si asa balanta fete/baieti in biserica inclina mult de tot in partea fetelor, cei care mai raman, de ce s-ar mai incurca cu nevasta, doar ca sa arda langa ea cu anii si sa le fie mai greu ca in manastire. Macar in manastire iti vezi de trreaba ta, esti numai intre calugari, ai mai putine ispite. Cititi bine si ce zice Sf Ap. Pavel in ICor.7;5 "Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca sa vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarasi sa fiti împreună, ca sa nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre." Pr Paisie cand vorbeste despre importanta alaptarii indelungate (minim doi ani), intre argumente il da si pe acela ca daca alapteaza femeia cu greu ramane insarcinata... deci uite ca se da cap in cap ceea ce spune Pr Arsenie, cu ceea ce spune Pr. Paisie. Ba mai mult, pare ca e indicat sa ne folosim de amenoreea lactationala ![]() ![]() Parerea mea este ca abstinenta trebuie facuta pentru Dumnezeu, numai cu buna intelgere intre soti. In situatia descrisa pe acest topic eu cred ca sotia exagereaza punand o sarcina prea grea sotului ei, mai ales ca sare si peste cuvantul duhovnicului. Daca ea vrea sa se spele de pacate, e ok, dar ar putea gasi alt mod care sa nu-l impovareze pe sotul care oricum tine posturie, sarbatorile, va tine de asemenea perioada de dinainte si de dupa nastere... Fireste, daca exista probleme medicale, e datoria sotului sa astepte oricat., ca doar si-a luat nevasta la bine si la greu. Cu ani in urma imi doream si eu astfel de exagerari si acum REGRET!!! Daca ati sti cat regret!... Am starnit atata tulburare, neincredre a sotului in mine si oricum nu a fost ca mine. Poate as fi avut mult mai mult daca nu bateam campii pe atunci. Urmele acelei tulburari inca exista dupa atatia ani, plus suspiciunea in diferite alte situatii de viata, a eu as cere mai mult decat cer parintii... Daca as putea sa dau timpul inapoi si sa tac... Last edited by cristina2012; 24.07.2009 at 10:06:31. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am nevoie de un sfat | Nico11 | Pocainta | 2 | 06.04.2011 19:58:27 |
am nevoie de un sfat | mariuca92 | Homosexualitatea | 91 | 26.04.2010 18:01:53 |
am nevoie e un sfat | luminitam | Generalitati | 36 | 08.09.2009 15:29:03 |
Am nevoie de un sfat | sophia | Generalitati | 10 | 13.05.2009 01:08:32 |
|