![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragii mei,am citit si eu cateva raspunsurile voastre,nu toate,si am vazut ca multi mergeti pe calea:CERE SI TI SE VA DA!Dar rugaciuni de multumire nu prea vad,ca de exemplu dupa ce-ti faci rugaciunea de seara sa spui:"-MULTUMESC DOAMNE PENTRU CEEA CE MI-AI DAT MIE ASTAZI(si bune si rele)?(Ionela)
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau sa fac pe invatatul,spun insa ce am auzit de la un parinte staret (calugar): cand ne rugam sa nu intram "direct in branza" ca sa spun asa. Ci intr-o ordine: mai intai dam slava lui Dumnezeu,apoi cerem iertarea pacatelor si abia apoi poate sa vina si rugaciunea de cerere! Nu in ultimul rand sa nu uitam de rugaciunile de multumire!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Când mintea ta, cuprinsă de mult dor către Dumnezeu, pleacă oarecum câte puțin din trup și se depărtează de toate gândurile , care vin din simțire, din amintire, sau din starea umorală, umplându-se de evlavie și de bucurie, atunci socotește că te-ai apropiat de hotarele rugăciunii. Atenția minții căutând rugăciunea va afla rugăciune ; căci rugăciunea îi urmează atenției mai mult decât orice altceva. De aceea trebuie să ne sârguim spre ea. Rugăciunea și răbdarea pot susține împreună cu urcușul continuu și o neăncetată tensiune, ca o căldură dacă se răcește, greu mai poate fi reaprinsă. Cine crede în Dumnezeu, îl are pe Dumnezeu lângă el. Credința și rugjăciunea sunt semnul lucrării lui Dumnezeu în om. Când te gândești la cineva ești în comunicare cu el, cu atât mai mult ești în comunicare cu Dumnezeu când te gândești la Dumnezeu cu încredere în El și când îi adresezi cererile tale. Sfântul Varsanufie ne avertizează că la rugăciunile mai lungi există întotdeauna pericolul împrăștierí fiindcă scade rapid concentrarea sau și mai rău, demonii seamănă în ea neghina lor. Stând la rugăciune să te rogi să fii eliberat de "omul vechi" sau să zic "Tatăl nostru", ori să le faci pe amândouă și apoi să șezi la lucru de mână. Să citim "Viețile Părinților" căci așa se luminează mintea în Domnul !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate n-o sa-ti faci canonul la inceput ca o sa ti se para greu dar cu timpul o sa ajungi sa vrei mai mult. Si asa te asezi pe cale.
|
||||
|
||||
![]()
Câte ceva, chiar aici pe site, pe filocalia.ro și se pot face comenzi pentru carte la www.librăriasophia.ro .