![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
”Nu căutați la fața oamenilor.” suntem îndemnați, să nu apreciem după înfățișarea exterioară.
Îmi vin în minte cuvintele prin care Lucian Blaga își portretiza mama:”Eine Urmuter, de o frumusețe de care nu a avut niciodată conștiință.” Iată o mamă, preoteasă... Se îngrijea de toți ai casei fără să se vaite, cu convingerea că acesta e rostul ei, să se dăruie pe sine necondiționat. Era în același timp exemplu pentru femeile din sat(fără să-și dorească, fără să știe). Frumusețea trupului nu spune nimic, nu ajută mântuirii. Așadar, omul cu adevărat frumos este smeritul, grabnicul alinător al celor în nevoie, cel care face și tace, care nu se laudă cu ale sale, care uită binele ce l-a făcut, dar se căiește necontenit de păcate. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Frumusetea trupului poate mari darul randuit omului la intrarea in Imparatie[/COLOR]. Atunci cand un om urat duce o viata virtuoasa, el este vrednic de plata, insa atunci cand un om frumos la trup duce o viata virtuoasa, el este cu mult mai vrednic decat primul. (Sfantul Ioan Gura de Aur)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Căci cine te deosebește pe tine? Și ce ai, pe care să nu-l fi primit? Iar dacă l-ai primit, de ce te fălești, ca și cum nu l-ai fi primit? (I Corinteni 4:7) |
|
|||
|
|||
![]()
Tot ce e frumos trimite la valori spirituale ale lui Dumnezeu, frumusetea trebuie s-o vedem ca lucrarea mainilor lui Dumnezeu si nicidecum ca un bun de consumat. Mai ales la OM, care e o taina de necuprins, nu o "chestie" care sa ma atraga si prin care sa ma satisfac.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
Omul frumos este cel care a ridicat din sine o casa, nu pentru sine, ci pentru altii. Daca vei locui vreodata intr-o astfel de casa, vei vedea cata liniste este in ea. Are camere mari, luminoase, bine aerisite. Minunat! Ca sa locuiesti intr-un astfel de om, nu trebuie sa iei locul cuiva.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este adevarat? | ToaderValentin | Intrebari utilizatori | 8 | 13.11.2012 13:21:49 |
Este adevarat? | ToaderValentin | Intrebari utilizatori | 9 | 24.08.2012 14:29:37 |
Va rog frumos o rugaciune pt tatal meu care se stinge! | Patrice | Generalitati | 41 | 21.04.2011 19:03:46 |
Este adevarat? | heaven | Preotia (Hirotonia) | 11 | 22.12.2010 21:11:53 |
Este adevarat ca... | Kaiserslautern21 | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 31.10.2009 01:25:54 |
|