![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=purple][SIZE=3]I[/SIZE][SIZE=2]OAN 10,1-18[/SIZE][/COLOR]
1.[COLOR=purple]Adevarat, adevarat[/COLOR][COLOR=purple][COLOR=black]zic[/COLOR][/COLOR][COLOR=black]voua[/COLOR]: Cel ce nu intra pe usa, în staulul oilor, ci sare pe aiurea, acela este fur și talhar. 2.Iar cel ce intra pe usa [COLOR=purple]este pastorul [/COLOR][COLOR=black]oilor.[/COLOR] 3.Acestuia portarul îi deschide și oile ascultă de glasul lui, și oile sale le cheamă pe nume și le mână afară. 4.Și când le scoate afară pe toate ale sale, merge înaintea lor, și oile[COLOR=purple] merg după el, căci cunosc glasul lui.[/COLOR] 5.Iar după un străin, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul lui. 6.Această pildă le-a spus-o Iisus, dar[COLOR=purple][/COLOR][COLOR=black]ei n-au înțeles[/COLOR] ce înseamnă cuvintele Lui. 7.[COLOR=black]A zis deci iarăși Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu[/COLOR][COLOR=black]suntușaoilor[/COLOR][COLOR=purple].[/COLOR] 8.Toți câți au venit mai înainte de Mine sunt furi și tâlhari, dar oile nu i-au ascultat. 9.[COLOR=purple][COLOR=black]Eu[/COLOR][COLOR=black]sunt[/COLOR][COLOR=black]ușa[/COLOR]: [COLOR=black]de[/COLOR][COLOR=purple]va[/COLOR][COLOR=black]intra[/COLOR][COLOR=black]cineva[/COLOR][COLOR=black]prin[/COLOR][COLOR=black]Mine[/COLOR], [COLOR=black]se[/COLOR][/COLOR][COLOR=black]va[/COLOR] mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla. 10.Furul nu vine decât ca să fure și să junghie și să piardă.[COLOR=purple][/COLOR][COLOR=black]Eu am [COLOR=black]venit[/COLOR] ca viață să aibă și din belșug să aibă.[/COLOR] 11.Eu sunt păstorul cel bun.[COLOR=black] Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale.[/COLOR] 12.Iar cel plătit și cel care nu este păstor, și ale cărui oi nu sunt ale lui, vede lupul venind și lasă oile și fuge; și lupul le răpește și le risipește. 13.Dar cel plătit fuge, pentru că este plătit și nu are grijă de oi. 14.[COLOR=purple][COLOR=black]Eu sunt păstorul cel bun și cunosc pe ale Mele și ale Mele Mă cunosc pe Mine[/COLOR].[/COLOR] 15.Precum Mă cunoaște Tatăl și Eu cunosc pe Tatăl. [COLOR=black]Și sufletul Îmi pun pentru oi.[/COLOR] 16.Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor. 17.Pentru aceasta [COLOR=black]Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau.[/COLOR] 18.Nimeni nu-l ia de la Mine, ci [COLOR=black]Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. [/COLOR][COLOR=purple]Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=5][SIZE=3][COLOR=#000000]CARTEA ÎNȚELEPCIUNII LUI SOLOMON
[/COLOR][/SIZE][/SIZE]CAPITOLUL 1 Înțelepciunea adevărată; îndemn spre dreptate, fără care nu este înțelepciune. 1. Iubiți dreptatea, judecători ai pământului; cugetați drept despre Domnul și căutați-L cu inimă smerită, 2. Căci El Se lasă găsit celor care nu-L ispitesc și Se arată celor care au credință în El. 3. Într-adevăr, cugetele viclene depărtează de Dumnezeu, și puterea Lui, când Îl ispitești, mustră pe cei fără de minte. 4. Înțelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean și nu sălășluiește în trupul supus păcatului. 5. Duhul cel Sfânt, povățuitorul oamenilor, fuge de vicleșug, Se depărtează de mințile fără de pricepere și Se dă în lături când se apropie fărădelegea; 6. Înțelepciunea este duh iubitor de oameni și nu lasă nepedepsit pe cel care hulește prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse și pătrunde fără greș inimile și aude toate cuvintele. 7. Duhul lui Dumnezeu umple lumea, El cuprinde toate și știe orice șoaptă. 8. Pentru aceea, cel care grăiește lucruri nedrepte nu poate să se ascundă și dreptatea răzbunătoare nu-l uită. 9. Căci chibzuințele nelegiuitului vor fi cercetate și zvonul vorbelor sale va ajunge până la Domnul spre pedeapsa strâmbătăților sale. 10. O ureche geloasă aude totul și sunetul șoaptelor nu-i scapă. 11. Păziți-vă deci de vorbele cârtitoare și deșarte și feriți limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă și gura mincinoasă aduce sufletului moarte. 12. Nu vă grăbiți moartea prin rătăcirile vieții voastre și nu vă atrageți pieirea prin fapta mâinilor voastre. 13. Căci Dumnezeu n-a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii. 14. El a zidit toate lucrurile spre viață și făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânță de pieire și moartea n-are putere asupra pământului. 15. Dreptatea este nemuritoare, iar nedreptatea aduce moarte. 16. Dar cei necredincioși își atrag moartea cu mâinile și cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimași după ea și au făcut legătură cu ea și cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu de ce dar pe mine astea m-au impresionat:
7. Căci cine te deosebește pe tine? Și ce ai, pe care să nu-l fi primit? Iar dacă l-ai primit, de ce te fălești, ca și cum nu l-ai fi primit? (I Corinteni 4) 18. Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. (I Corinteni 1) Cuvintele astea imi domolesc mandria si imi intaresc credinta... pot parea simple dar au o mare profunzime. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine m-a impresionat:
"Dreapta socotinta este considerata de Sfintii Parinti drept cea mai mare virtute pentru ca il mentine pe monah si pe orice crestin pe calea de mijloc, cea neprimejdioasa, pe calea imparateasca de inaintare spre scopul final. Extremele nu sunt de la Dumnezeu. Lucrarea diavolului este sa ne arunce in extreme, ori in stanga, ori in dreapta. Caderea de-a stanga inseamna lucrarea exclusiv a patimilor trupesti (trandavie, lacomie, desfranare), iar caderea de-a dreapta este caderea in nevointa peste putere, cunoscute fiind cazurile unora care au fost ispititi sa se nevoiasca peste puteri, ba chiar au fost ajutati sa ajunga la anumite masuri, insa in cele din urma au cazut infranti. Deci dreapta socotinta este virtutea virtutilor, care ne pastreaza in smerenie."(dialog cu Ieroschimonahul Stefan – Schitul “Sf. Dimitrie” – Lacu, Muntele Athos) + |
|
|||
|
|||
![]()
,,Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui!" - Siluan Athonitul
,,Lasa-te modelat!'' - un preot contemporan |
|
|||
|
|||
![]()
Salutari la toata lumea si Harul Domnului Nostru Iisus Hristos sa fie cu voi
Sunt f multe dar printre preferatele mele ar fi... ROMANI 8:18-19 "Caci socotesc ca patimirile vremii de acum nu sunt vrednice de marirea care ni se va descoperi; Pentru ca faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu" IOAN 4:13-14 "Iisus a raspuns si i-a zis:Oricine bea din apa aceasta va inseta iarasi; Dar cel cea bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va inseta in veac,caci apa pe care i-o voi da Eu se va face in el izvor de apa curgatoare spre viata vesnica" IOAN 6:35 "Si Iisus le-a zis: Eu sunt Painea vietii;cel ce vine la Mine nu va flamanzi si cel ce crede in Mine nu va inseta niciodata" FAPTE 20:24 "Dar nimic nu iau in seama si nu pun nici un pret pe sufletul meu,numai sa implinesc calea mea si sliujba mea pe care am luat-o de la Domnul Iisus,de a marturisi Evanghelia harului Lui Dumnezeu" OSEA 4:6 "Poporul Meu va pieri,pentru ca nu mai cunoaste pe Domnul.Si pentru ca tu ai trecut cu vederea cunoasterea Domnului....." EFESENI 6:11-12 "Imbracati-va cu toate armele lui Dumnezeu,ca sa puteti sta impotriva uneltirilor diavolului; Caci lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui ci impotriva incepatoriilor,impotriva stapaniilor,impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii care sunt in vazduhuri" |
|
||||
|
||||
![]()
"Și, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceștia? [COLOR=darkred]Iar El tăcea și nu răspundea nimic.[/COLOR]" (Marcu 14,60-61)
|
|||
|
|||
![]()
da, dreapta socoteala este ceva care si pe mine m-a fascinat dintotdeauna, daca se poate spune asa. pana la urma, daca studiem cu atentie parabolele care se citesc in duminicile de peste an, vedem ca ele toate sunt pline de acesta si ne invata dreapta socoteala. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
am gasit un filmulet cu Pilda samarineanului milostiv, facut pentru cei mici :
http://video.crestinortodox.ro/w3RQv..._milostiv.html |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a | Erethorn | Secte si culte | 88 | 17.11.2019 08:20:07 |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Invataturi biblice si respectarea lor de catre biserica AZS | Lucian008 | Secte si culte | 282 | 22.12.2011 00:15:37 |
Invataturi crestine practice | spre_rasarit | Generalitati | 5 | 09.01.2011 10:11:21 |
Învataturi si practici catolice | Traditie | Biserica Romano-Catolica | 99 | 11.02.2010 09:12:41 |
|