![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diferenta intre noi si ei este ca noi, cei cu mot credem ca raiul NE APARTINE IN EXCLUSIVITATE pe cind ei ne vad ca pe frati si ne fac loc si noua in Imparatia Cerului, nu considera ca doar ei sunt cei alesi. Nu vezi ca ne comportam ca niste copii rasfatati? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu noua ne apartine afirmatia, ca ortodoxia este mantuitoare; au fost altii cu Duh Sfant, care au afirmat acest lucru; bineinteles ca nu te mantui din oficiu, adica te-ai botezat de la 2 luni si gata esti mantuit; mai trebuie si fapte. Catolicii nu vor ajunge in iad pentru ca spunem noi; si ei vor da socoteala de faptele, vorbele si gandurile lor. Drept sa-ti spun, eu nu am intalnit inca un ortodox, care sa-l urasca pe omul de langa el pentru simplul fapt ca e catolic. Ar fi de-a dreptul absurd. Nedumerire: dar de ce te miri ca ii iubim pe catolici ca pe aproapele? Tu nu-ti iubesti aproapele, oricine ar fi el ?!? |
|
|||
|
|||
![]()
pai nu, ei sunt [COLOR=Blue]aproapele[/COLOR].. si ar trebui sa-i iubim ca pe noi insine!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te rog mult, citeste [COLOR=darkred]Pilda Fiului Risipitor[/COLOR]. Te vei folosi mult de ea. Si nu te mahni pe mine. Nu caut lupta in cuvant, caci este o lupta penibila. Iar daca tot nu ati citit articolul, mai il pun inca o data... [COLOR=darkred]Ortodoxia poate deveni Ideologie[/COLOR] Dragostea nu este cadere din dreapta credinta, nu este anulare a randuielilor de 2000 de ani, nu este rugaciune cu ereticii, ci doar implinirea lucrarii lui Hristos. [COLOR=darkred]Daca pastrarea dreptei credinte ne impietreste inima fata de "cei bolnavi si straini" si ne face sa cadem din dragoste, totul este in zadar.[/COLOR] "Si diavolii cred si se cutremura", zice Apostolul Petru.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai citeste-ti cu atentie postarile Iti spun eu sigur ca nu poti fi tu asa de superioara in simtiri si de altruista incit sa poti iubi pe omul in spatele "ereticului" pe care nu incetezi sa-l vezi si sa-l dispretuiesti. ..sau poate nu vorbim despre iubire ci despre altceva paralel |
|
|||
|
|||
![]()
Ce treaba au topicurile catolice? Ce putem vedea noi,aici pe forumu,la oameni? Vedem doar vorbe,atat! Ori faptele conteaza!
|
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit in librarii o carte instructiva: Ereziile contemporane de Arsenie Vliangoftis (nu am detalii despre autor).
Printre cele expuse in carte, exista si ideea ca unul din scopurile actuale ale adeptilor new age este confuzia Astfel, nu este urmarita golirea bisericilor, ci umplerea lor cu oameni care cred ca toate religiile sunt cai diferite catre acelasi scop. (Iisus dezminte acest lucru, spunand: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata) Un alt mod de a semana confuzie: crede ce vrei, dar sa nu fii marginit, adica sa nu crezi ca doar tu ai adevarul. In mod subtil ne este zgandarita mandria (esti ingust la minte, spun adeptii new age, daca tu crezi ca doar in ortodoxie este adevarul si restul lumii este in bezna). Asa sa fie? Eu cred ca intr-adevar doar in Biserica ortodoxa se poate gasi adevarul. Iisus Hristos este Lumina lumii. Alta sursa de confuzie: dupa ce "crestinul" accepta ca si in alte religii exista mantuire, va fi convins ca el nu are dreptul sa impiedice dezvoltarea spirituala a altora. I se va spune ca a impiedica drumul unuia pe calea pe care a ales-o este un pacat! Altfel spus, in new age, pacatul este a impiedica dezvoltarea spirituala a sinelui sau a altora (departe de conceptia crestina despre pacat). Chiar daca ei vorbesc despre Iisus Hristos (si fac asta des), Il prezinta ca pe un initiat, nu ca pe Fiul lui Dumnezeu care s-a rastignit pentru iertarea pacatelor noastre. (recomand cartea, analizeaza multe idei new age care s-au raspandit intre crestini) |
|
|||
|
|||
![]()
Este interesant cum felul in care omul percepe o religie depinde de starea lui psihica de bucurie si dragoste sincera fata de TOT ce-l inconjoara sau de frustrare in fata obstacolelor si a neimplinirilor.
In cazul frustrarilor familiale si a neimplinirilor profesionale mai ales, am observat cum oamenii tind sa dea in fanatism si habotnicie religioasa, exagerind in locurile unde nu se cere acest lucru sau adoptind o atitudine artagoasa cu toti vinzatorii pe la magazine. Am observat chiar o dorinta pe a pleca pe la Mall-uri numai cu un scop, acela de a se certa cu unii si altii. Cunosc un medic care venit in America, ca administrator de bloc trage de ghenele de gunoi din care se scurge zeama, de vre-o 12 ani si spala pe jos coridoarele, timp in care si-a tot dat examenele de medicina insa din pacate nu i-a reusit sa duca pina la capat ce si-a propus iar acum se gindeste sa se intoarca in tara. Ciudat este ca perceptia lui s-a schimbat substantial in decursul anilor si a dat intr-o negativitate si o unicitate a adevarului lui care nu exista inainte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Neimpliniri? Ma faci sa rad.. Nici nu stiu ce sa-ti raspund.. of,of.. sa-ti trimit un view din inaltimea turnului meu de fildes?... nu ma cert cu nimeni la mall, ca nu-mi fac cumparaturile la mall.. :) bitter-sweet luxury. Dar nici o problema, te am pe tine aici ca sa ma cert :))). Deci calm down si vorbeste ceva la subiect.) |
|
|||
|
|||
![]()
scuzati off topicul
Dar de unde iti faci cumparaturile de haine, daca nu este o taina? ...si ce vrei sa spui prin bitter-sweet luxury? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|