![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
EU NICIODATA NICICAND NU AM VORBIT DE NIMENI PE FORUM (te poti convinge singura si sa intrebi si pe altii) POZITIA MEA FIIND POZITIA BISERICII SI A SF.PARINTI!!! de aceea se cade ca si fratia ta sa nu mai "profetesti" de nimeni ce va face si cum va fi!!! si ce este bine pt fiecare!!! Stiu ca NU-ti convine ca NU admit pozitia fratiei tale legat de femeie in Biserica, dar nu e 'vina' mea, BISERICA O SPUNE!!! NU ESTI IN MASURA SA JUDECI PE NIMENI!!! Eu nu am facut asta niciodata la o persoana anume, ci daca am spus ceva am spus la GENERAL si nu am aratat cu degetul pe nimeni!!! Asadar... FEMEIA E FACUTA DIN COASTA BARBATULUI, NU din crestet nici din calcai, deci TRE SA FIE SMERITA SI SUPUSA atat barbatului cat mai ales Sf.Parinti si BISERICII!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Prin fapta sa arati ca urmezi Bisericii si Parintilor, iar nu prin cuvant. Iar legat de pasajul de mai sus, faptele dragostei sunt straine de el. Nu asa se raspunde unui om care intreaba ceva. Se cade sa ne facem tututor toate, chiar daca unii ne iau la misto. Nadajduiesc sa intelegi cele ce incerc sa'ti spun, cu toate ca nu stiu daca reusesc sa ma exprim prea bine. Citat:
Este acelasi lucru ca si Nasterea Fiului din Tatal (privita doar ca relatie personala). Femeia se naste din barbat, ceea ce o face pe aceasta sa asculte de barbat asa cum Fiul asculta de Tatal, cu mare dragoste. Iar intre Tatal si Fiul nu poate fi conceput nici macar un milimetru de inegalitate.
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca raspunsul a fost dat deja de Marius 22. Acum tine de evlavia fiecaruia (la urma urmei) daca intra sau nu in Altar (daca i se cere asta). Asa cum spunea un frate ca nu poate citit canonul in picioare (in perioada de dupa Paste) dintr-o evlavie ce tine de profunzimea sufletului fiecaruia..asa si cu Sfantul Altar. Cred ca tine de profunzimea inimii fiecarei femei. Am spus acolo la celalat topic ca daca femeie cere...atunci parintele din IUBIRE ii da binecuvantare. Dar cred ca mai folositor ar fi sa NU o ceara. Ci sa fie incredintata ca Hristos este pste tot, nu doar in Atar. Nu tot ceea ce cerem ne este de folos. Imi spunea cineva in privat ca cerem unele...apoi ne intrebam de ce ne imbolnavim..acum nu e judecata. Domnul stie pe fiecare..ce cere..cat cere...cum cere...de ce cere. Si eu am intrat la sfintire prin Altar, dar a doua oara nu am mai cutezat sa mai pasesc dincolo de Catapeteasma. Da, nu santem mai jos decat barbatii ptr ca si noi si ei primim Taina Euharistiei. Dar cred ca problema intrarii in Altar tine de profunzimea inimii fiecaruia..Si eu am vazut starete ( si nu, numai) in Altar la m-re pregatind cadelnita dar daca parintele i-a dat binecuvantare ptr acesta ascultare atunci tot el va raspunde de aceasta. Nu consider asta incalcare de canon ci doar aplicarea lui dupa nevointa dar in spiritul Iubirii Ortodoxe. Nu exceptiile fac regula..dragilor..nu execeptiile..problema e ca noi doar pe acestea le vedem.. Cat despre Sfintire si trecere prn Sfantul Altar..personal m-as bucura daca macar ne-am spovedi inainte si ne-am imbraca cuviincios. Nu intre doua "iesiri" la terasa ne-am opri si pe la Biserica. Dar..la urma urmei e bine si asa..pentru ca nu sti noi in ce moment lucreaza Hristos cu noi..
|
|
|
||||
|
||||
|
Te rog, daca poti, sparge in paragrafe corpul de text.
Uneori am ochii obositi si urmaresc mai greu randurile. Multumesc.
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 09:56:28 |
| OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 12:31:53 |
| un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 20:03:25 |
| Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 15:56:51 |
| Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 21:01:26 |
|
|