![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce este interesant, si minunat deopotriva, este aceea ca odata aprinsa in noi [COLOR=darkred]dragostea pentru un om[/COLOR], noi nu ajungem sa'l iubim pe acela din prezent si pana la moarte, ci inca de la nasterea aceluia. Ii iubim copilaria, fotografiile de la gradinita, amintirile curate si toate cele ce tin de acela, inca din'nainte sa auzim ceva despre el.
Cheia intelegerii sta in gelozie. Gelozia este o putere a sufletului care reactioneaza de fiecare data, atunci cand se cere o impartire a ceea ce iubim. Acesta este un alt aspect al dragostei jertfelnice. Pentru ca dragostea noastra sa nu fie una cazuta in egoism si posesivitate limitata, este nevoie spre a putea imparti ceea ce iubim. Ma refer la a nu reactiona rau atunci cand persoana iubita petrece putin timp cu vreo ruda, etc. Legat de fostele/fostii, aceasta e ceva mai sensibil. Intotdeauna mai ramane ceva acolo, care este neclar. Ciuda, antipatie, simpatie, admiratie, toate amestecate, etc. [COLOR=darkred]Este esential a vedea si a trai in prezent.[/COLOR] Diavolul este singurul care ne face sa traim in trecut sau in viitor, in toate tristetile si caderile trecutului, si in toate visele si dorintele viitorului, cu temerile lor. [COLOR=darkred]Traieste in prezent si vei avea pace.[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] Prietenul tau este prietenul tau, nu al alteia. Poate [COLOR=darkred]chiar trecutul l'a ajutat sa fie ceea ce este astazi, ceea ce iubesti mai mult la el.[/COLOR] Poate chiar fostele lui prietene l'au modelat, fiecare intr'un anumit mod, spre a ajunge potrivit dorintelor si dragostei tale.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa completez, daca era doar dragoste platonica puteam accepta sfatul tau windorin dar ma deranjeaza ca a fost si fizic. De asemenea, nu-mi pasa de fetele cu care a fost doar pt fizic, si de ar fi fost cu un milion. Ma deranjeaza fosta asta, pt ca a fost si iubire si fizic laolalta..
![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O singura intrebare imi vine in minte. [COLOR=darkred]Il iubesti pe acest om?[/COLOR] Daca atat de doare de trecutul lui, inteleg ca da, si inca mult. Deci daca il iubesti mult, ce rost are aceasta lipsa de incredere in el? Simt oarecum ca orice tulburare legata de un om, atat privind prezentul ori trecutul, tine de o neincredere totala in el. [COLOR=darkred]Daca ar ura acea fata crezi ca ai fi mai odihnita?[/COLOR] Da, cred ca ai avea mai multa incredere in el, nu ai mai suspecta anumite ganduri la el. Insa Dumnezeu nu ar fi cu voi, caci ura nu este odihnitoare. Nici prietena mea nu prea vrea sa auda de trecut, de aceea nici nu ii zic multe, caci nu au rost. Trecutul este mort. Doar inaintea lui Dumnezeu vom da seama pentru el. As ura anumite persoane din trecut, desi nu ele au plecat, ci eu. Insa, oare nu Dumnezeu a ingaduit acest trecut? Si sunt sigur ca tocmai acest trecut m'a pazit de alte nenorociri si mai rele. Fara el as fi fost al om. Fara acel trecut al prietenului tau, chiar daca implica o iubire care l'a parasit, el poate nici nu ar fi ajuns la tine. [COLOR=darkred]Sa spunem ca ai avea de ales.[/COLOR] Dar gandeste'te bine, caci vreau un raspuns. Esti pusa in fata a doua variante. Prima este de a nu'l fi cunoscut niciodata. A doua, de a'l fi cunoscut dupa acea iubire parasita, cum s'a si intamplat. Ce ai alege? Ce ai face? Prima varianta implica neiubirea lui. A doua varianta arata iubirea, o iubire jertfelnica, acea iubire care isi rastigneste gelozia proprie si gandurile de neincredere. Dragostea unui om care a avut un trecut cu mari cadere va fi mult rasplatita de Dumnezeu, insa aceasta implica o iubire jertfelnica. Gandeste'te bine de o poti duce.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"iubitule! da draga mea! ai fost tu cu fufa aia? da iubirea mea, da' n-a fost ceva interesant! si?! cum adica draga si?! nu face pe prostu si zii tot! ce sa zic draga!? zii, era buna la pat? nu prea draga! tu esti mai buna!?" asa ti-a zis? sau ai aflat tu de la pretenii lui? au venit sacalii aia si l-au parat! da' tu esti fata mare de esti asa strofocata ca iubitul tau are nitzica experienta sau poate multa?! inca o intrebare! daca tot a fost iubire intre ei, nu inteleg cum ai aparut tu in asa zisa iubire dintre ei!? i-ai despartit tu sau a parasit-o el pe ea pt. tine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
n-o sa mai fac!
|
|
|||
|
|||
![]()
Dorin are dreptate. Degeaba plângi, că nu ajută. Ai grijă cu gelozia. Mult prea accentuată și sufocantă aduce ravagii... Fii atentă la ceea ce vrei și ceea ce ești! Experiența lui de viață este experiența cu aceste ”foste”. Fără să-și dea seama l-au modelat.
O prietenă, după despărțirea de un prieten cu care a petrecut 10 ani, plângea nu după el, ci de ciudă că o ”alta” va beneficia de ceea ce ea a modelat îm 10 ani... |
|
|||
|
|||
![]()
N-a apucat sa-l modeleze...dar mai cititi si ultimele mele 2 postari
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|