Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2007, 15:19:34
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
anca ,
n-as vrea sa te contrazic ,dar ce sa fac daca altfel nu merge .
Eu stiu oameni inteligenti foc , fara a fi intelepti .
Maria, inteligenta se obtine pe calea binelui de la Dumnezeu, si atunci primesti si intelepciune la un moment dat.
Dar inteligenta se poate primi si de la diavol (vezi New Age, cunosc o multime din acestia); Oameni, care in scurt timp ajung la un IQ de 200, si care sunt foarte capabil de foarte multe lucruri, dar Il reneaga pe Dumnezeu. Si atunci de unde sa aiba intelepciune?
De aceea, cand cineva face ceva iesit din comun, trebuie sa ne intrebam cu puterea cui face.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2007, 19:48:35
ARHANGHELUL ARHANGHELUL is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
anca ,
Maria, inteligenta se obtine pe calea binelui de la Dumnezeu, si atunci primesti si intelepciune la un moment dat.
Dar inteligenta se poate primi si de la diavol (vezi New Age, cunosc o multime din acestia); Oameni, care in scurt timp ajung la un IQ de 200, si care sunt foarte capabil de foarte multe lucruri, dar Il reneaga pe Dumnezeu. Si atunci de unde sa aiba intelepciune?
De aceea, cand cineva face ceva iesit din comun, trebuie sa ne intrebam cu puterea cui face.
Inteligenta se dezvolta mai repede iar daca nu e judecata si cu inima duce la haos.
Capul se dezvolta mai repede ca trupul si de aceea oamenii devin ata de inteligenti la o varsta frageda si e cam greu sa stapanesti aceasta cunoastere daca nu ai intelepciune iar intelepciunea vine cu timpul adica cu inbatranirea.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2007, 20:21:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Intrebarea care se pune este : ce cauta un necrestin pe un forum crestin?
1. Vrea sa demonstreze ca crestinismul e fals si/sau alta credinta este buna?
2. Nu-i convins ca are dreptate in convingerile sale si cauta sa se indreptateasca cumva...ca el este cum este.
La prima varianta mi se pare absurd/schizofrenic ca cuiva sa-i treaca prin cap ca EL este cel care va "omorii crestinismul" desii nu are habar de el.
Daca este vorba de a doua nu pot intelege de ce nu intreaba simplu care-s indoielile lui, cum am ajuns noi sa nu le mai avem?
Deci Scorpius te rog refolmulaza-ti intrebarea (ce te doare omule?)sau renunta si trateaza-te!:)
Din pacate pe forum au patruns multi necrestini, cu tot felul de idei, teorii , supozitii unele mai aberante ca altele. Si eu m-am enervat de astfel de aspecte neplacute si neavenite, dar mi-am dat seama ca vorbesc la pereti. Sa-i lasam in pace sa-si faca numarul. Indiferenta este cea mai buna. Nu are rost dialogul pentru ca ajungem la monolog si ne enervam degeaba. DUMNEZEU SA-I IERTE SI PE EI !
Reply With Quote
Vechi 20.01.2007, 21:36:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citat:
2. Nu-i convins ca are dreptate in convingerile sale si cauta sa se indreptateasca cumva...ca el este cum este.
La prima varianta mi se pare absurd/schizofrenic ca cuiva sa-i treaca prin cap ca EL este cel care va "omorii crestinismul" desii nu are habar de el.
Daca este vorba de a doua nu pot intelege de ce nu intreaba simplu care-s indoielile lui, cum am ajuns noi sa nu le mai avem?
Deci Scorpius te rog refolmulaza-ti intrebarea (ce te doare omule?)sau renunta si trateaza-te!:)
Din pacate pe forum au patruns multi necrestini, cu tot felul de idei, teorii , supozitii unele mai aberante ca altele. Si eu m-am enervat de astfel de aspecte neplacute si neavenite, dar mi-am dat seama ca vorbesc la pereti. Sa-i lasam in pace sa-si faca numarul. Indiferenta este cea mai buna. Nu are rost dialogul pentru ca ajungem la monolog si ne enervam degeaba. DUMNEZEU SA-I IERTE SI PE EI !
Voi va numiti crestini???????
Ce inseamna crestin???????
Eu cred ca un om se poate numi crestin numai atunci cand poate sai accepte pe ceilalti indiferent de modul lor de afi si sai ajute in continuare chiar daca ei nu aprecieaza.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2007, 21:51:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citat:
Eu cred ca un om se poate numi crestin numai atunci cand poate sai accepte pe ceilalti indiferent de modul lor de afi si sai ajute in continuare chiar daca ei nu aprecieaza.
"Intreaga mizerie umana este rezultatul ignorantei si nimic in afara cunoasterii nu ne poate elibera de ignoranta si efectele ei."Ernest Holmes
Asta am luato de la silvestar special pentru voi din topic cugetari.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2007, 23:25:46
dannsan dannsan is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2006
Implicit

Eu cred ca orisicine are dreptul la o parere personala. Si nu cred ca pe un forum crestin ar trebui negate astfel de atitudini. Eu cred ca aceste "incercari" consolideaza fundamentul oricarui credincios.
Ce ar fi daca nu ar aparea intrebarile? Nu-i asa ca ar fi prea simplu. Si tineti cont ca nr ortodoxilor pe plan mondial este un pic cam limitat. E ceva de asteptat ca aceste intrebari sa apara. Daca sunteti buni crestini ortodoxi, puteti sa dati raspunsul si eventual sa indrumati persoana respectiva.
Negarea din start suna a ... altceva. Crestinismul-ortodox nu cred ca ar fi de acord cu astfel de manifestari.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2007, 23:51:33
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
anca ,
De ce oare am un deja-vu?Aveti dreptate,inteligenta presupune multa,multa ratiune,prea mult chiar.Asta din pacate in detrimentul intelepciunii,care vine din credinta.Am mai spus undeva despre cele trei valente ale sufletului:ratiunea,simtirea si vointa.Intre cele trei trebuie sa fie un echilibru.Exacerbarea ratiunii,cum se intampla azi,in mod voit:(,nu face altceva decat sa suprime aproape total simtirea si astfel vointa va fi supusa numai ratiunii.De aici si necredinta,ateismul,ereziile.De aceea vedem noi azi oameni din ce in ce mai inteligenti,de la varste din ce in ce mai mici,dar din ce in ce mai necredinciosi...:(
Reply With Quote
Vechi 21.01.2007, 07:14:20
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalinped
Oricum daca astazi ar aparea Hristos si ne-ar vorbi de cele ceresti cred ca l-am rastigni a doua oara.
Initial as tinde sa spun ca nu ar fi omorit pentru ca exista Democratie Globalizata:D;) insa dupa ce am stat si am reflectat ce usor poti deveni "indezirabil" (ca sa nu folosesc alti termeni actuali) si trimis la spinzuratoare tind sa cred ca ai perfecta dreptate si ca Isus ar fi din nou poate daca nu rastignit poate alta forma de violenta iar inregistrarea video trimisa la CNN prin celular...din fericire insa pentru noi Ortodocsii se pare ca a doua venire a Lui va fi intr-o forma mai presus de moarte si celulare
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.01.2007, 07:49:12
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ARHANGHELUL
Da de acord, insa conform normelor de comportare a incepatorului,a ucenicului intr-o "scoala" ortodoxa trebuie sa tragi fermoarul la gurita si sa-l tii asa pina ti se va da cuvintul sa-ti dai cu parerea. Nu o lua in nume de rau, poate am formulat-o mai amuzant insa astea sunt legile in EST cu privire la comportamentul celor mici, ca noi toti cei de aici si urmam cu sfintenie regula de a nu deschide gura in fata celor mai mari ca noi care sunt cu Har, si deci INTELEPCIUNE, decit daca ni se da cuvintul.

Doar ASA te putem ajuta.

Ai vazut ca si la scoala, intelegerea poate avea loc numai in conditiile in care cel mic TACE SI ASCULTA, NU SE IA IN GURA CU PROFESORUL cum o fac DESTEPTII STIE-TOT DIN SCOLILE VESTICE CARE MAI NOU VIN SI LA NOI SA NE INVETE MESERIE
Reply With Quote
Vechi 21.01.2007, 08:07:31
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dannsan
Si tineti cont ca nr ortodoxilor pe plan mondial este un pic cam limitat.
Este irelevant ceea ce spui, numarul nu inseamna nimic. Numerele reprezinta putere in sens lumesc doar nu si in sens Dumnezeiesc. Dumnezeu are grija de numerele care-i trebuiesc Lui prin Isus Cristos. Reflecteaza cind ai timp la povestea lui Lot sarmanul, SINGUR cu sotia si fetele lui in Sodoma si Gomora(poveste cutremuratoare si foarte actuala daca stai sa te gindesti bine) si la Noe cu familia lui si cu animalutele( de exemplu de ce crezi ca nu i s-a spus sa-si umple ARCA cu prietenii lui in loc de animale, ca doar animalele sunt inferioare oamenilor, nu?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sunteti cu adevarat crestini? Zarathustra_revenind Generalitati 43 21.06.2010 00:42:04
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58
"Voi sunteti lumina lumii!" Alex_Ciceu Preotul 0 18.07.2007 22:21:03