![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog sa uiti ideea ca femeia este necurata. Este o idee gresita, care s-a strecurat intr-un mod incredibil in constiinta unor femei. In loc de necurata, sa zicem mai bine inapta temporar. A trebui sa ne spuna tuturor ceva faptul, ca Fecioara Maria a ajuns a patra marime din Cer, dupa Sfanta Treime si inainte de heruvimi si serafimi. Deci nu e vorba de o necuratie a femeilor, ci de un alt rol pe care il au ele. Barbatii au primit preotia, si nici macar toti, iar femeile nasterea de prunci. Daca ai putea alege intre cele doua tu ce ai alege, Sophia? Sunt sigura ca nasterea de prunci, fapt pentru care esti femeie. Nedreptatea o gasim numai la oameni, iar acest gand ca femeia ar fi nedreptatita e tot de la oameni, dar sub influenta diavolului, caci acest gand nu este de la Dumnezeu. Dumnezeu ne iubeste pe toti, indiferent ca suntem femei sau barbati. Cred ca ti-ar fi de folos sa citesti din VT versetele in care un strain indrazneste sa intre in altar. Preotul ii spune odata ca nu are voie, dar nu i se opune In schimb tot orasul viueste si toata suflarea se aduna disperata de acest gest necugetat al strainului. Daca pentru evrei altarul era locul atat de sfant, incat intrau doar o data pe an, desi se aduceau jertfe de animale, cu cat mai sfant e Altarul sfintit in fiecare duminica de Sangele pruncului, care este jertfit pentru ca noi sa ne impartasim. Daca am realiza maretia acestui fapt, ne-am simti noi insine prea murdari de pacatele noastre, pentru a dori sa intram in altar. Preotii au harul primit; dar inainte de slujba se pregatesc intens, nu intra pur si simplu... Exista si in acest sens articole despre pregatirea preotilor inainte de Sf. Liturghie. Este totusi locul in care ne intalnim cu Dumnezeu. Si nu de putine ori s-au intamplat minuni in altar, ingeri ajutand la Sf. Liturghie. |
|
|||
|
|||
![]()
Anca, un raspuns la intebarea ta.
Eu mi-am dorit copii bineinteles. Nu i-am primit si de aceea ma gandesc ca poate as putea face mai multe in biserica. Si ca mine or mai fi femei care nu au copii, care nu se pot marita. Stiu eu? Poate ca Dumnezeu o avea alte planuri cu noi? Nu intotdeauna Dumnezeu tine la aceste roluri. Ai fi zis in acelasi fel cum gandesc multi, ca n-ar trebui sa existe femei calugarite, ci ar trebui ca ele sa faca copii si numai barbatii sa se calugareasca. Dar se poate pune problema si invers: rolul barbatului, inca din antichitate este sa intretina familia, sa munceasca, sa aduca ceva acasa, deci muncile mai grele, de forta. Munca in biserica ar trebui atunci sa fie a femeii, mai curata, mai usoara, fara riscuri pentru sanatate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel orice slujire pe care o facem dezinteresat este o slujire liturgica. Stiu ca este o problema la biserica ta, si nu ai fost lasata sa faci ceea ce vroiai, dar daca cauti, si doresti sa slujesti, Dumnezeu iti va da pana la urma posibilitatea sa slujesti. Este sigur! Deja, faptul ca te documentezi, iti pui intrebari si citesti, este baza unei viitoare slujiri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea ti-a dat Dumnezeu ochi , nu sa-i inchizi si sa citesti din memorie, ca un papagal, ci sa privesti si sa te informezi pe viu PRIN CUNOASTERE DIRECTA!. Tie ti-ar conveni sa-ti raspunda preotul tau vehement : CIteste femeie din carti si uite-te la filme, lasa-ma tu pe MINE si ce fac eu acolo! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tonul vehement" se refera la o situatie reala, sau e doar o supozitie? Cunoasterea directa nu ne e data noua, si asta ar trebuie sa intelegem cu totii, pana nu avem Duhul Sfant Care sa ne deschida ochii ca sa vedem. Am amintit de cartea " Minuni din timpul Sfintei Liturghii". Aceste minuni sunt percepute in doua situatii de preot, nu de mirean: daca preotul este deosebit de evlavios, sau daca se indoieste ca painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului. Nu scrie insa de mireni, carora sa li se arate asa minune. In ceea ce ma priveste, preotul a raspuns in timpul agapei la toate intrebarile pe care i le-am adresat, ceea ce cred ca face orice preot. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|