![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
De aceea marile banci fac atata banet pe spinarea multimii de "stupid people", cum ii considera ele pe oamenii obisnuiti, tu, eu sau altul, pentru ca nu ne vine sa credem la ce hotii si inselatorii pe fata sunt predispuse ele sa recurga in goana dupa profit.
Nici mie nu mi-a venit sa cred pana azi, dar afland informatia din cel putin doua surse total independente intr ele, am ajuns sa cred ca exista ceva necurat la mijloc in legatura cu bancile, mai ales ca asa-zisele banic natioanle ale fiecarui stat in parte nu sunt in nici un caz atat de nationale pe cat vor sa para, ci sunt banci in intregime private si detinute/controlate de evrei. Ganditi-va oare, de ce bancile au o lege speciala de functionare si care nu-i emisa de Parlament, ci de guvernatorul BNR, diferita de legea de functionare a restului societatilor comerciale, nr. 31/1990? Nu ar putea fi ele oare privilegiate din cine stie ce motiv ocult de guvern, data fiind existenta unei asemenea legi ciudate precum cea de functionare a societatilor bancare care difera net de cea a societatilor nebancare? De ce asa-zisa "Banca Nationala" este singura care poate tipari bani, privilegiu acordat in vechime exclusiv guvernului? Care este rolul precis al Bancii Nationale? Acela de a preveni crize financiare declansate de insisi marii bancheri? Sa fim seriosi! Nici macar un prunc nevinovat nu mai crede in asemenea minciuni gogonate!... |
|
|||
|
|||
![]()
Asta este Razvane, suntem "stupid people"
Important este ca mai ciugulim si noi ceva din firimiturile stapinilor acestei lumi si deocamdata ne simtim bine |
|
|||
|
|||
![]()
Ideea este, Andrei, sa nu mai fim bataia lor de joc si sa incercam sa evitam a mai apela la astfel de creditori, care pe de o parte ne introduc adanc mana in buzunar si ne fura, iar pe de alta ne dau cu dobanda proprii nostri bani.
N-am deschis acest topic pentru a ma contrazice cu cineva, ci doar pentru o informare generala a cator mai multi dintre noi. Iar daca vor sa creada, atunci vor crede si nu vor mai apela la banci; daca nu vor, atunci, si-au facut-o cu mana lor - se vor lasa in continuare jecmaniti de bunii si blanzii bancheri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrei dobinda 0.1% asa cum era pe timpul lui Nea Nicu?,...atunci trebuie sa stai cu dictatura bagata pe git de care ne este scirba sa o mai pomenim. Deci variante nu prea existadecit trei: 1.DICTATURA si lipsa dobinzii la imprumuturi 2.DEMOCRATIE dar trebuie sa platesti casa de doua ori(dobinda mare) 3.Sa FURI cu sacul si sa nu fi prins asa cum au facut-o cei din Romania care si-au luat casE dintr-o bucata(dar pentru asta trebuie sa fii fost din nomenclatura sau nepot de-a lui Ceausescu sau din gasca lor de tilhari, insa slabe sanse de asa ceva) |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca nu sunt astea singurele variante (asta din proprie experienta). Cred ca daca incerci sa intelegi foarte bine sistemul poti ajunge sa il folosesti si in favoarea ta daca doresti, pentru a-ti atinge obiectivele. Depinde desigur si ce-ti doresti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin munca si efort sustinul poti avea calificari care sa te plaseze pe pozitii foarte bine platite care te ajuta sa obtii ceea ce ti-ai dorit de la viata, nu neaparat exclusiv in plan material |
|
|||
|
|||
![]()
La punctul 2 ai scris Democratie si un pret foarte piperat al casei. Eu nu prea cred in Democratie, nu am prea vazut nicaieri asa ceva (poate in SUA dar e altfel, e un sistem foarte complicat si nu seamana cu Democratia dar functioneaza si da rezultate bune pentru ei). Mi se pare ca modul in care e definit statul modern este viciat din definitie, nu are cum sa fie vreodata in folosul cetateanului. Dar ma rog, asta e o alta discutie. Nici cu pretul foarte piperat nu sunt in totalitate de acord.
Eu sunt pentru solutiile creative, fara insa sa agreez punctul 3 din cele expuse de tine. Exista si alte optiuni in afara de cele 3. Indiferent ca aspiratiile sunt de natura materiala sau altele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Economisesti ban cu ban, nu iti faci casa pe baza de credit de la banca. Pana atunci, ori stai la parinti ori gasesti ceva cu chirie, ultima varianta fiind acum la moda in SUA, dar si in statele occidentale [mai ales dupa declansarea ultimei crize financiare, la care bancherii au dat o mana zdravana de ajutor. |
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta metoda nu e la moda recent si in nici un caz datorita crizei mondiale. Chiria este preferata in anumite tari de muuuuuulti ani (de exemplu SUS, Canada, UK si in general mediul anglo-saxon) atat din motive culturale (in aceste state oamenii nu au neaparat ca nivel de aspiratii sa fie proprietarii casei in care stau, asta si din cauza ca in aceste tari relocarea in alt oras unde ai un post bun sau chiar in alta tara unde poti primi de lucru este un lucru obisnuit, de acum cateva sute de ani, de pe vremea cand UK era imperiu si coloniza o multime de alte tari) si din motive economice (proprietatile in aceste state sunt atat de scumpe incat putini isi pot permite sa le cumpere, este mai avantajos sa inchiriezi). In plus, la ei sistemul de chirii, ca fiscalitate si legi care guverneaza relatiile dintre chiriasi si proprietari, este foarte bine pus la punct, nu e ca la noi.
La noi realizarea cea mai mare a unui membru al comunitatii din cele mai vechi timpuri a fost sa aiba pamantul lui, in proprietate, si deci e normal ca oamenii spre asta sa tinda si in prezent. Asta era si este si in prezent expresia suprema a libertatii, a independentei fata de sistemul din jur (fie el stat, imperiu, UE sau ce o mai fi).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, se sta cu parintii(de regula in subsoale, cu gemulete mici si fara lumina) soarelui vre-o 3-5 ani(cu sotie, catel,purcel) dar stii pentru ce Razvane?...pentru a stringe cei 5% de downpayment(cit pui initial jos, ca sa ti se aprobe creditul de catre barosani ..sa zicem, unul de 300 000$(la ora actuala pentru o casuta foarte modesta) Urmatorul pas este sa te inhami la un mortgage de vre-o 20-30 de ani, timp in care trebuie sa tragi la jug ca nebunul ca sa nu o platesti de doua ori ci poate doar de 1,5 ori. faci la greu ore suplimentare, daca ai aceasta optiune la servici, sau iti iei al doilea servici, timp in care te instrinezi de familie, copiii ajung sa se intrebe: Cine este acest om care umbla ca o naluca prin casa de vre-o 10 ani?..iar deseori chiar si sotia ajunge sa-si puna aceeasi intrebare si sa te acuze ca o neglijezi...samd |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Simboluri religioase in marile religii | Iordache Adrian | Intrebari utilizatori | 7 | 24.07.2011 17:03:45 |
De ce nu avem banci in biserica ? | sandulescu | Intrebari utilizatori | 143 | 01.02.2011 14:50:49 |
Despre marile cuceriri, imperii si regate | Delirul | Generalitati | 2 | 02.05.2010 15:35:36 |
New World Order | adriano | Generalitati | 14 | 13.11.2009 19:56:22 |
|