![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mihai.. poate nu am citit cu atentie, dar nu vad: unde scrie ca materia este rea?
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca sotii vor exista in trupuri dar nu se vor mai impreuna ca zice aceasta Dumnezeul nostru Iisus Hristos dar cum nu va mai exista dragostea dintre dansii daca a existat in aceasta lume?
Normal ca va exista. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu se numeste in acel articol lumea in care traim lume cazuta?
Pai nu zice tot la acele anateme: "IF anyone shall say that the sun, the moon and the stars are also reasonable beings, and that they have only become what they are because they turned towards evil: let him be anathema." "Daca cineva spune ca soarele si luna si stelele sunt de asemenea fiinte rationale si ca au devenit ce au devenit pentru ca au devenit rele: sa fie anatema". Deci soarele si luna nu sunt deloc cazute sunt precum le-a lasat Dumnezeu sa fie. Care e lumea cazuta? Firea umana care mosteneste inca moartea nevoia de mancare,de apa de odihna si alte de acestea care au aparut dupa caderea lui Adam. Dar prin Sfantul Botez mai raman doar acestea si sufletul devine curat foarte. Sfantul Apostol Pavel a fost pana la al treilea cer nu in Rai. |
|
|||
|
|||
![]()
Viața este plină de neprevăzut draga mea prietenă!Dacă ai credință în Dumnezeu și cele ce-ți dorești sunt și pe placul Lui ți le va da cu prisosință! Nu trebuie decât să crezi(dar tu știi acestea la fel de bine ca și mine)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In articol nu este contrazisa aceasta fraza. Si nu am vazut sa se mentioneze ca sotii nu se vor iubi.. Nu inteleg ce te nemultumeste... pune un copy paste la ceea ce gasesti in neregula. Sunt curioasa. Mie mi se pare un articol f bun. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ei mi s-o fi parut mie aiurea.
Imi cer iertare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
hmmm.. este cam greu sa-ti raspund pe loc. Eu am preluat aceasta viziune despre viata in lume cazuta in pacat fara a investiga prea mult pentru ca mi s-a parut logica. Intrebare: a creat Dumnezeu moartea? Raspuns: moartea a venit prin pacat Sper ca pana acum esti de acord. Intrebare: mureau fiintele create de Dumnezeu inainte de "venirea" mortii in lume prin pacatul lui Adam? Raspuns: ? Eu spun ca nu murea nimeni inainte de pacatul lui Adam. Moartea a venit in urma pacatului. Lumea a fost data lui Adam sa o stapaneasca, iar dupa pacat, lumea a cazut impreuna cu el. De altfel, cine stapaneste bunurile materiale? Și I-a zis diavolul: Ție îți voi da toată stăpânirea aceasta și strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie și eu o dau cui voiesc (Luca 4:6) Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi și el nu are nimic în Mine (Luca 14: 30) Eu inteleg ca crestinii sunt avertizati sa nu se lege de placerile sau bucuriile acestei lumi: "Căci unde este comoara voastră, acolo este inima voastră." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil va fi si nu va fi in acelasi timp, ca orbul din nastere 'este el, ba nu este, insa el zise: eu sunt'), adica va fi o forma transfigurata, inviata, de dragoste, asa cum trupurile sunt trupuri 'duhovnicesti', transfigurate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, discutia a doua nu tine seama de aceasta chestie esentiala, acolo greseste. Insa ai dreptate, se pot perverti si folosi cuvintele asa cum vrem noi daca nu suntem atenti. Inclusiv dragostea, care fiind o 'taina mare' este cu atat mai usor pervcerita (toate lucrurile mari sunt mai coruptibile decat cele mici.. Lucifer era unul din cei mai puternici si luminosi ingeri)