Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 19:02:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Mihai.. poate nu am citit cu atentie, dar nu vad: unde scrie ca materia este rea?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:03:31
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca sotii vor exista in trupuri dar nu se vor mai impreuna ca zice aceasta Dumnezeul nostru Iisus Hristos dar cum nu va mai exista dragostea dintre dansii daca a existat in aceasta lume?
Normal ca va exista.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:07:56
Senior Member

Implicit

Pai nu se numeste in acel articol lumea in care traim lume cazuta?
Pai nu zice tot la acele anateme:
"IF anyone shall say that the sun, the moon and the stars are also reasonable beings, and that they have only become what they are because they turned towards evil: let him be anathema."
"Daca cineva spune ca soarele si luna si stelele sunt de asemenea fiinte rationale si ca au devenit ce au devenit pentru ca au devenit rele:
sa fie anatema".
Deci soarele si luna nu sunt deloc cazute sunt precum le-a lasat Dumnezeu sa fie.
Care e lumea cazuta?
Firea umana care mosteneste inca moartea nevoia de mancare,de apa de odihna si alte de acestea care au aparut dupa caderea lui Adam.
Dar prin Sfantul Botez mai raman doar acestea si sufletul devine curat foarte.
Sfantul Apostol Pavel a fost pana la al treilea cer nu in Rai.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:12:08
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Plictisitor???? NUUUUUUUUUU!!
Ce n-as da sa pot retrai din nou frumusetea acelor momente!
Viața este plină de neprevăzut draga mea prietenă!Dacă ai credință în Dumnezeu și cele ce-ți dorești sunt și pe placul Lui ți le va da cu prisosință! Nu trebuie decât să crezi(dar tu știi acestea la fel de bine ca și mine)
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:18:41
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Daca sotii vor exista in trupuri dar nu se vor mai impreuna ca zice aceasta Dumnezeul nostru Iisus Hristos dar cum nu va mai exista dragostea dintre dansii daca a existat in aceasta lume?
Normal ca va exista.
"Căci, când vor învia din morți, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri. "
In articol nu este contrazisa aceasta fraza.
Si nu am vazut sa se mentioneze ca sotii nu se vor iubi..
Nu inteleg ce te nemultumeste... pune un copy paste la ceea ce gasesti in neregula. Sunt curioasa. Mie mi se pare un articol f bun.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:19:49
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit Si eu

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Plictisitor???? NUUUUUUUUUU!!
Ce n-as da sa pot retrai din nou frumusetea acelor momente!
Da ai dreptate Marina si eu abia astept sa fac distractii din care face Dorina
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:25:05
Senior Member

Implicit

Ei mi s-o fi parut mie aiurea.
Imi cer iertare.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:34:20
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pai nu se numeste in acel articol lumea in care traim lume cazuta?
Pai nu zice tot la acele anateme:
"IF anyone shall say that the sun, the moon and the stars are also reasonable beings, and that they have only become what they are because they turned towards evil: let him be anathema."
"Daca cineva spune ca soarele si luna si stelele sunt de asemenea fiinte rationale si ca au devenit ce au devenit pentru ca au devenit rele:
sa fie anatema".
Deci soarele si luna nu sunt deloc cazute sunt precum le-a lasat Dumnezeu sa fie.
Care e lumea cazuta?
Firea umana care mosteneste inca moartea nevoia de mancare,de apa de odihna si alte de acestea care au aparut dupa caderea lui Adam.
Dar prin Sfantul Botez mai raman doar acestea si sufletul devine curat foarte.
Sfantul Apostol Pavel a fost pana la al treilea cer nu in Rai.
Abia acum inteleg la ce te referi!

hmmm.. este cam greu sa-ti raspund pe loc. Eu am preluat aceasta viziune despre viata in lume cazuta in pacat fara a investiga prea mult pentru ca mi s-a parut logica.

Intrebare: a creat Dumnezeu moartea?
Raspuns: moartea a venit prin pacat

Sper ca pana acum esti de acord.
Intrebare: mureau fiintele create de Dumnezeu inainte de "venirea" mortii in lume prin pacatul lui Adam?
Raspuns: ?

Eu spun ca nu murea nimeni inainte de pacatul lui Adam. Moartea a venit in urma pacatului. Lumea a fost data lui Adam sa o stapaneasca, iar dupa pacat, lumea a cazut impreuna cu el.

De altfel, cine stapaneste bunurile materiale?
Și I-a zis diavolul: Ție îți voi da toată stăpânirea aceasta și strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie și eu o dau cui voiesc (Luca 4:6)
Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi și el nu are nimic în Mine (Luca 14: 30)

Eu inteleg ca crestinii sunt avertizati sa nu se lege de placerile sau bucuriile acestei lumi:
"Căci unde este comoara voastră, acolo este inima voastră."
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 19:45:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
"Căci, când vor învia din morți, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri. "
Este adevarat. Este o taina aici, pentru ca in acelasi timp se spune ca nunta este pentru vesnicie, deci si pentru dupa inviere.
Probabil va fi si nu va fi in acelasi timp, ca orbul din nastere 'este el, ba nu este, insa el zise: eu sunt'), adica va fi o forma transfigurata, inviata, de dragoste, asa cum trupurile sunt trupuri 'duhovnicesti', transfigurate.
Vechi 06.07.2009, 19:58:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Discursul "modern" este cam asa:
A: iubirea este buna, iubirea este minunata
B; da, de acord
A: iubirea este de esenta divina, este manifestarea lui Dumnezeu
B: de acord
A: Iisus a spus sa ne iubim unii pe altii.
B: da, daca ne iubim unii pe altii indeplinim porunca lui Hristos
A: iubirea dintre doua persoane este astfel o cale catre mantuire
B: neindoielnic, iubirea dintre doi oameni este o cale spre mantuire
A: eu imi iubesc sotia, ea ma iubeste pe mine
B: ce lucru minunat, astfel indepliniti poruncile lui Iisus
A: dar nu se poate desparti iubirea netrupeasca de cea trupeasca.. asta ar fi o erezie
B: da, iubirea trupeasca este binecuvantata, este placuta lui Dumnezeu, este o cale spre mantuire
A: orgasmul este "gustarea raiului" (vai ce ma amuza expresia ta, Andrei, hahaha)
B: in lumina celor spuse pana acum, desigur orgasmul este o experienta de natura divina
..
A: dar si oamenii de acelasi sex se pot iubi total, dezinteresat, sincer. Le putem noi nega drumul spre mantuire?
B: pai.. ?!
A: iubirea este o porunca foarte importanta.. daca nu ai iubire esti doar "chimval rasunator"
B: pai totusi.. sunt de acelasi sex. Nu este pacat.
A: Esti intolerant! Cine esti tu sa judeci pe altii! Te crezi crestin? Un crestin nu judeca! Un crestin iubeste! Pai unul din aia are mai multa dragoste decat tine. dragostea este crestineasca. Judecarea nu este crestineasca!
B: da, nu trebuie sa judecam pe altii.
A: Si ei se iubesc.. Iubirea este o porunca! Este cel mai important lucru.
B: esenta crestinismului este iubirea, dar trebuie sa uram pacatul
A: pai Iisus nu a stat la masa cu pacatosii? I-a judecat? Sau i-a iubit?
B: I-a iubit!
A: pai vezi? Sa-i iubim si noi. Homosexualii pot avea mai multa iubire decat mine sau tine. Iubirea te mantuieste. Nu ai vazut cum Iisus a iertat pacatele curvei deoarece ea a avut IUBIRE? Pai ce fel de iubire putea sa aiba o prostituata? TRUPEASCA! Vezi?
B: da.. poate ai dreptate.
A: Toata iubirea este buna.. este o "gustare a raiului"
B: Da, homosexualii se mantuiesc si ei daca au iubire multa unul pentru altul. Iubeste si fa ce vrei. Asta este cel mai important: iubirea.

V-a placut?

Pana acum ma deranja cel mai mult termenul "toleranta", dar vad ca si "iubirea" are sanse mari sa ajunga pe primul loc.
Greseala din rationamentul asta este in ignorarea unui punct esential al dragostei erotice, care este complementaritatea dintre sexe. Dumnezeu i-a facut pe oameni barbat si femeie in acest scop - ca prin unirea contrariilor din ei sa fie oglindita unirea dintre firea omeneasca si cea dumnezeiasca ('Hristos si biserica').
Deci, discutia a doua nu tine seama de aceasta chestie esentiala, acolo greseste.

Insa ai dreptate, se pot perverti si folosi cuvintele asa cum vrem noi daca nu suntem atenti.
Inclusiv dragostea, care fiind o 'taina mare' este cu atat mai usor pervcerita (toate lucrurile mari sunt mai coruptibile decat cele mici.. Lucifer era unul din cei mai puternici si luminosi ingeri)