Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 21:19:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu am tot citit despre acest orgasm si din ce am inteles,nu este vorba de unul similar celui din timpul actului sexual,ci unul mistic.
Heaven, fenomenul orgasmului feminin este multidimensional si se simte diferit aproape de fiecare data cind se produce, deci cu siguranta ca in cazul Sfintei, aceste stari aveau in mare parte o conotatie mistica
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:21:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oh, ba da, prin rugaciune omul se curata de dorinta... daca adaugam si postul.
Corect!
Omul nu poate face mare lucru singur.. Dar daca cerem ajutor si ne nevoim macar un pic, Dumnezeu ajuta sigur.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:23:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Cer iertare, dar acest subiect este potrivit să se discute cu foarte mare reținere pe un forum ortodox și mai ales între ortodoxi. Dacă este o Taină nunta,așa se cuvine să se vorbească despre ea: cu măsură, cu frică de Dumnezeu. Buna intenție de clarificare, și folosirea limbajului științific, sunt foarte nepotrivite cu adevărul de credință , și cu scopurile vieții veșnice. Vă mulțumesc pentru Înțelegere.
Cris, ne cerem iertare, insa conditiile de participare la acest forum includ virsta de 18+, adica in termeni ROMANESTI, inseamna maturitate, in lupta cu ignoranta.

Desigur daca nu doresti sa citesti ceva, evita sa intri pe aceste subiecte...si rezuma-te la a citi restul, sub rubrica generalitati...ca slava Domnului sunt ample si multe
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:24:16
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Dupa rastignirea lui Dumnezeu Iisus Hristos nu mai stapaneste Satana bunurile materiale ale acestui lumi:
"30.Iisus a răspuns și a zis: Nu pentru Mine s-a făcut glasul acesta, ci pentru voi.
31.Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară."
(sunt de la Evanghelia Sfantului Ioan Teologul capitolul 12 aceste versete.)
Cine le stapaneste?
Pai acum le stapanesc oamenii.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:27:23
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ma iarta,dar intrebarea referitoare la Teresa de Avilla,fie ca tu o consideri sau nu sfanta,e de prost gust.
Si cred ca ti s-a explicat ca era vorba de un orgasm mistic.
In rest,nu stiu pentru ce ai umplut atatea randuri cu astfel de detalii,pentru ca anatomie cunoastem si noi si am avut si orgasme incat sa nu fim atat de ignoranti.
Faptul ca,pentru tine,comuniunea dintre un barbat si o femeie,chiar si in timpul actului sexual,reprezinta doar ceva pur fizic,atunci e problema si parerea ta.
Unii sa stii ca percep mai mult dintr-o astfel de unire,mult dincolo de aceasta limita.
Orgasm mistic????? Ajungem la aberatiile tantrice si newage-iste...eventual se poate zice traire mistica,euforie in timpul rugaciunii,infierbantarea sangelui -cum explica Sfantul Ignatie despre starile din timpul rugaciunii pe care le aveau asa-zisii sfinti catolici- dar in nici un caz orgasm mistic.
Tocmai asta vroiam sa arat ca orgasmul este fizic,este o placere fizica,chiar daca cei doi se iubesc si normal ca iubirea lor e dincolo de fizic,simturi etc

Comuniunea dintre un barbat si o femeie,chiar si in timpul actului sexual normal ca este si sufleteasca,dincolo de fizic dar orgasmul propriu-zis eu cred ca e o placere fizica.
Adica 2 oameni se iubesc,se casatoresc,se simt bine impreuna,se roaga traiesc impreuna in Biserica si normal ca se pot iubi si in timpul actului sexual care se finalizeaza prin orgasm.
Dar tocmai asta vroiam sa zic ca orgasmul nu e un scop in sine,nici macar casatoria si chiar procrerea nu sunt scopuri,ci doar mijloace.Scopul este mantuirea sufletului.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:32:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
La barbati in schimb abstinenta prelungita are repercursiuni destul de grave. Lichidul care contine sperma, de ex, devine rosiatico-maroniu din cauza singerarii spermatozoizilor care(in gluma) se dau cap in cap de atita densitate si presiune si in final cine stie ce afectiuni genereaza... eu o vad ca o lupta nefireasca(cu creatia lui Dumnezeu) care duce deseori la boli cronice

Hahahaha...
Alt mit.. lipsa activitatii sexuale duce la boli? Deci orgasmul ala este spre sanatatea barbatului?
poate nu are nevasta.. deh, sanatatea conteaza.

(Apropo de sex mistic, doar asa ca informare.. exista orgasm masculin fara ejaculare.. il practica multi din cei pasionati de yoga si alte chestii pagane)
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:38:55
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pai cred ca ar trebui sa mentionezi ca orgasmul acela apare in anumite conditii.. ca este vorba de un cuplu crestin, ca sunt casatoriti, ca ei se iubesc, ca nu este zi de post, ca adoua zi nu este o mare sarbatoare ortodoxa, ca nu se folosesc anticonceptionale, ca ea nu alapteaza, ca nu este sex oral sau altceva de genul acesta (scuze! dar daca tot vorbim despre asta..).. cred ca ar mai fi lucruri de adaugat.. (iar partea cu iubirea nu sunt sigura.. poate este valabila si lipsa ei).
Si iaca asa eliminam vreo 90-95% din orgasme.. si impacam capra cu varza.
Ei bine, poate o sa te sochez, dar cred ca si in forme de dragoste in afara celei din cadrul casatoriei, si in cele pe care le descrii tu, apare ceva din oglindirea de care vorbeam. Intr-o anumita masura, mai voalat, dar apare. Eu asa cred. pacatul nu distruge totul.
Este o taina, asta..

Nu sunt de acord cu partea cu postul, sarbatoarea si alaptatul, si cu anticonceptionalele (daca nu sunt abortive), pentru ca taina casatoriei este mai mare decat postul, cum spun si parinti considerati altfel aspri. (Am uitat cine, cita cineva pe aici, parca Arsenie Papacioc) Depinde..
Si nu zic ca fiecare unire trupeasca chiar in cadrul casatoriri are aceeasi valoare de 'icoana' de care vorbeam, insa are posibilitatea in sine.
Vechi 06.07.2009, 21:40:27
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cris, ne cerem iertare, insa conditiile de participare la acest forum includ virsta de 18+, adica in termeni ROMANESTI, inseamna maturitate, in lupta cu ignoranta.

Desigur daca nu doresti sa citesti ceva, evita sa intri pe aceste subiecte...si rezuma-te la a citi restul, sub rubrica generalitati...ca slava Domnului sunt ample si multe
Multumesc pentru răspuns, este totuși o speranță că veți opri o discuție care cu siguranță vă depărtează de voia lui Dumnezeu. Lupta pentru cunoașterea aceasta este o împotrivire față de calea pe care o cere Ortodoxia. Din câte înțeleg , nu îți dorești o astfel de Înțelegere adevărată, poate nu este timpul, dar sper să fii ajutat de tăcerea multora din cei ce s-au lăsat prinși în discuție deși era mai potrivit să o scurteze. Pe mine personal nu este nevoie să mă îndemni de două ori, și nici eu nu aș fi repetat explicațiile , dacă nu îmi arătai acest semn de atenție, pentru care și în final țin să-ți mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 21:57:19
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Multumesc pentru răspuns, este totuși o speranță că veți opri o discuție care cu siguranță vă depărtează de voia lui Dumnezeu. Lupta pentru cunoașterea aceasta este o împotrivire față de calea pe care o cere Ortodoxia. Din câte înțeleg , nu îți dorești o astfel de Înțelegere adevărată, poate nu este timpul, dar sper să fii ajutat de tăcerea multora din cei ce s-au lăsat prinși în discuție deși era mai potrivit să o scurteze. Pe mine personal nu este nevoie să mă îndemni de două ori, și nici eu nu aș fi repetat explicațiile , dacă nu îmi arătai acest semn de atenție, pentru care și în final țin să-ți mulțumesc.
Cris, dar de ce aceasta discutie ne duce departe de voia lui Dumnezeu?
Poate ar trebui facut iar un topic despre asta, ca sa stie cei care nu vor sa discute despre asa ceva pentru ca ii tulbura. Asta da. Dar in principiu, cred ca nu este contrar credintei ortodoxe sa discutam despre orice exista pe lumea asta.
Vechi 06.07.2009, 21:59:30
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Hahahaha...
Alt mit.. lipsa activitatii sexuale duce la boli? Deci orgasmul ala este spre sanatatea barbatului?
poate nu are nevasta.. deh, sanatatea conteaza.
Nu as vrea sa raspund in numele lui andrei, dar cred ca asta SE POATE intampla. Nu orice abstinenta este buna, prin definitie.
Exista forme de abstinenta care pot duce daca nu la boli fizice (nu cred ca se intampla asa des), la tulburari psihice sau macar sufletesti. Ecistz o abtinere care este si ea spre rau. Trebuie canalizata in alta parte energia sexuala. Daca nu este canalizata ea poate dauna.