![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ajungem iar la o discutie care a mai fost.
Ma deranjeaza teribil ca unii sunt convinsi ca omul a fost lasat, a putut sa aleaga si el singur s-a dus spre ispita. Asta inseamna ca: 1. De ce a fost creata ispita pana la urma? Dumnezeu a creat acel pom si pe sarpe? Si daca da, de ce? 2. Omul n-a fost creat totusi dupa "chipul si asemanarea lui Dumnezeu", pentru ca atunci ar fi facut ca EL si nu s-ar fi dus la pom sa ia marul. Ceva avea (sau ii lipsea omului de atunci): ori avea acea slabiciune, nesiguranta, curiozitate (pe care Dumnezeu probabil ca nu le are), ori i-a lipsit minte, tarie, putere, curaj de a omori sarpele. Omul a fost creat asa cum a vrut Dumnezeu. Pentru ce anume? Nu stim noi? De ce il ia inapoi? Iar nu stim? Daca trebuia cineva sa "administreze" planeta cu animale si plante si resurse. Nu stiu. Poate ca s-ar fi descurcat si asa. Natura a fost creata cu mecanismele ei si omul nu este inlcus in ele. De ce a fost intai barbat si pe urma femeie, ma intreb? Si ma mai intreb daca nu ar fi fost creata femeia cum s-ar fi inmultit oamenii, sau ce ar fi facut Adam? Animalele au fost create si ele cu doua sexuri. Oare tot asa ca si omul (din coasta)? Cine stie ce a fost atunci si ce etse acum in mintea lui Dumnezeu. Filozofam, presupunem. Nu cred ca Dumnezeu avea nevoie de om ca sa nu fie EL singur. La inceput omul Adam nu avea nimic de facut. Statea in rai si avea de toate. Nici nu avea nimic de ales. Numai o curiozitate de moment a putut sa schimbe lumea si viziunea lui Dumnezeu? De ce n-a trimes oameni si pe alte planete? Si de ce nu l-a iertat pe om si l-a alungat de la el? In concluzie: era/este Dumnezeu bun, iertator sau sever si drastic? Era/este omul rau si pacatos? Zeci de intrebari fara raspuns. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum aflu care este voia lui Dumnezeu in viata mea? | Marcel_Ionut | Generalitati | 21 | 20.09.2012 01:23:18 |
Faca-se voia Ta sau voia mea? | caliyo | Generalitati | 22 | 25.06.2012 17:54:32 |
Voia lui Dumnezeu | Mtcrysty17 | Generalitati | 146 | 24.11.2011 11:25:29 |
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? | skicolour | Intrebari utilizatori | 13 | 18.01.2011 14:12:28 |
Dumnezeu cel bun -oare? | evolution | Rugaciuni | 292 | 18.05.2009 22:38:42 |
|