Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2009, 16:41:30
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrianopol Vezi mesajul
mai lamurit rau de tot...
si eu sunt curios (da-mi link-ul) unde ai explicat tu ereziile baptistilor? Dar faptul ca incurci homosexualii cu martorii si cu penticostalii imi spune ca ori esti pus pe certuri si jigniri ori esti prost informat (ori amandoua).
Daca tu imi demonstrezi ca eu ca si baptist incalc sfanta scriptura sunt dispus sa-mi revizuiesc viata si chiar credinta. E a treia oara cand te rog asta si se vede clar ca eviti fiindca nu gasesti motive ... Vreau doar 3 motive - extrase din scriptura care sa ma dovedeasca ca sunt un eretic - motivul si versetul.
Stiu ca nu am sa primesc acele motive asteptate dar totusi ... trag speranta.
Acum sa vedem de ce a-ti ajuns sa va rasfrangeti in atatea denominatiuni:
De ce nu este ingaduit sa talcuiasaca oricine Sfanta Scriptura dupa mintea lui:Nu toți au darul de a tălmăci Scripturile (I Cor. 12, 30).
În Sfintele Scripturi sunt lucruri care cu anevoie pot fi înțelese, pe care cei neștiutori și neînvățați le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare (II Petru 3, 16).
Nimeni nu poate înțelege Sfintele Scripturi fără de călăuză mai luminată decât el, după cum este scris: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? (Fapte 8, 26–31).
Nu oricine are chemarea de a explica Sfânta Scriptură, ci numai unii pe care i-a pus Dumnezeu în Biserică cu acest dar de a fi învățători (I Cor. 12, 28–30).
Cunoașterea tainelor Împărăției lui Dumnezeu este un dar special pe care numai apostolii l-au avut, iar alții nu (Matei 13, 11), căci nu pot fi toți apostoli (Efes. 4, 11; I Cor. 12, 29).
Nimeni nu poate propovădui de nu se va trimite ( Rom. 10, 15).
Numai apostolii au fost trimiși de Mântuitorul să predice Sfânta Evanghelie la toate popoarele (Matei 28, 19), iar acum sarcina aceasta o au episcopii și preoții, urmașii celor 12 și a celor 70 de apostoli, care sunt chemați de Dumnezeu la lucrul Său (Evrei 5, 4; Amos 7, 15; Fapte 9, 15; Rom. 1, 1, 8; Gal. 1, 15; Ier. 1, 5; 6, 27; 15, 20; II Cor. 3, 5–6; Col. 1, 25, 29; Efes. 3, 2, 7–8 ș.a.). Numai aceștia au primit de la Dumnezeu puterea de a vorbi fără frică cuvântul Domnului (Ier. 1, 18–19; 17, 18; Iez. 3, 8–9; Fapte 18, 9–10 ).
Deci de aici reies foarte clar cauzele pt care va tot reformati,impartiti si departiti plus faptul ca intemeietorul protestantismului Martin Luther a socotit ca daca merge pe principiul Sola Scriptura lucrurile se rezolva de la sine.

Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe ioanna Arta bisericeasca in general 2 20.03.2014 17:05:04
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? faniela Secte si culte 439 20.01.2012 13:35:47
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 20.01.2011 13:59:30
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07