Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2009, 21:02:03
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Adelinne
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Ma straduiesc sa dau altora ce am primit si eu de la altii. Nu sunt stapan pe mine, atat cat mi'as dori, insa ma straduiesc sa le duc pe toate. Cu toate acestea, nu reusesc sa o fac asa cum ar trebui.

Parintele Nicolae Steinhardt: "Daruind vei dobandi. [SIZE=2]Nu din prisosul, nu din putinul tau, ci din neavutul tau, din ceea ce iti lipseste. Daruind altuia ce nu ai (credinta, lumina, incredere, nadejde) le vei dobandi si tu. [/SIZE][SIZE=2]Trebuie sa-l ajuti cu ceea ce nu ai. Dand lumina pe care nu o ai, o vei avea si tu. [/SIZE][SIZE=2]Dand ce nu ai, dobandesti si tu, cel gol, cel pustiit, cele ce-ti lipsesc."[/SIZE]

Pe aceste cuvinte ma straduiesc sa imi intemeiez viata. Sfatuind pe altul, incep sa cred si mai mult in cuvintele pe care i le spun. Ridicand pe altul, simt ca ma ridic impreuna cu el. Daca nu as crede aceasta (ca ridicand pe cel de langa mine, ma ridic si eu cu el) as tacea si m'as gandi numai la barna din ochiul meu. Insa simt ca ma ridic cu cel de langa mine, mai mult atunci cand ii vorbesc decat atunci cand tac.

Iarta'ma, daca am parut ca fac pe cel intelept.
Corect dar uite ca majoritatea in loc sa ne ajutam sa ne putem mantui ...ne punem bete in roata ufff
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 11:08:37
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Incerc si eu sa raspund, pentru ca imi place acest subiect si mi-am pus si eu aceasta intrebare.
Cred ca suferinta, mai ales adunata in timp, ne da in primul rand o experienta de viata si ne face mai sensibili, mai ales la lucruri sau situatii prin care am trecut.
Nu stiu daca ne face mai rau sau mai buni.
Devenim mai sensibili si asta poate conduce si la rautate uneori, ca rezultat al imposibilitatii de a mai indura noi suferinte.
Percepem mai usor si imediat lucrurile si tindem sa le luam si personal.
Sufletul ne este ranit si vulnerabil.
Partea pozitiva la toate acestea, este ca avem tendinta sa ajutam si sa sfatuim pe altii sa evite suferintele pe care le-am avut noi, le daruim din experienta noastra trista.
Poate ca exista persoane pe care suferinta in timp ii intareste si ii aspreste, pe altii dimpotriva. Depinde de fiecare om in parte si de constitutia lui, zic eu.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2009, 16:37:11
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Fiecare primeste suferinta dupa credinta lui. Unul zice "multumesc Doamne pentru suferinta aceasta, caci spre indreptarea mea este si din mila Ta si din dragostea Ta este". Altul zice "Doamne ce ai cu mine? De ce ma pedepsesti?" Altul se manie pe Dumnezeu. Aceasta ultima categorie este cea mai necajita sufleteste. Sa ne rugam sa nu fim ca ei dar si mai cu ravna sa ne nerugam pentru ei.
Vechi 07.07.2009, 21:00:10
dorinastoica14
Guest

Implicit

Nu îmi place să sufăr,îmi place să fiu sănătoasă,să mă bucur de viață,să pot mânca,îmi place să-mi fie apreciată munca să se țină cont de părerea mea.
Iar dacă sufăr mă doare și mă revolt ori cu voce tare ori în întimitatea mea sau atunci când îmi spun necazurile lui Dumnezeu și spun asemenea psalmistului "..de ce Doamne,pănă când Doamne..." Iată atât de mic și neputincios sunt.Dacă aș putea să fac din suferință prilejuri de întărire în credință aș fi sfânt dar, eu nu sunt decât om păcătos sși limitat.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2009, 12:05:06
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Toti in aceasta viata, mai devreme sau mai tarziu, intr-o masura mai mica sau mai mare, ajungem sa experiem suferinta, ca realitate a acestei stari cazute a umanitatii. Insa, suferinta din aceasta lume este doar "in parte". Ea reprezinta doar "un chip" al iadului, ca stare de vesnica suferinta.

Ma rog bunului Dumnezeu ca in vremea suferintei, sa nu avem inimile impietrite, astfel incat, sa fim miscati de suferinta proprie, mai mult decat de cea a aproapelui. Ma rog, ca Dumnezeu sa ne dea "ochi duhovnicesti", spre a putea vedea in suferinta, o binecuvantare. Ma rog lui Dumnezeu, ca prin milostivirea Sa, nimanui sa nu-i fie dat, a purta povara suferintei, o eternitate.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2009, 17:29:38
elom elom is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.07.2008
Implicit

Unele suferințe m-au făcut să-i înțeleg mai mult pe anumiți oameni; altele însă m-au radicalizat.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2009, 17:34:26
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Ideal ar fi sa invatam in viata prin lectia iubirii,nu musai a suferintei.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2009, 18:22:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Paradoxul e ca iubirea da nastere la suferinta si suferinta la iubire. Pierzi pe cineva drag, suferi. Suferi pentru ca-l iubeai. In cel de-al doilea caz ma gandesc la Iov de ex, care in suferinta da dovada de suprema de iubire.

Sunt situatii cand suferinta vindeca, dar sunt si situatii cand raneste.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2009, 18:46:21
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Nu iubirea duce la suferinta,ci egoismul din noi.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2009, 19:02:44
melb26's Avatar
melb26 melb26 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Suferinta ne poate face mai intelepti, insa pe unii ii face mai egoisti.
De multe ori am avut tendinta sa cred cel care a trecut printr-o suferinta e mai bun, mai intelept dar de cele mai multe ori m-am inselat :-(
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem sa devenim buni Rodica50 Intrebari utilizatori 23 12.12.2010 21:53:31
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? mithrandir Secte si culte 52 26.07.2010 16:17:58
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oameni buni sfatuitime va rog mihailo1983 Intamplari adevarate 23 08.09.2008 19:19:10