![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur, cand este si pacat la mijloc trebuie sa-l numim si sa incercam sa-l curatim. Dar nu sa aruncam si copilul cu apa din baie, adica sa condamnam tot ce fac unii oameni doar pentru ca fac SI pacat (vezi ce scriam mai sus). Citat:
Se inspira de altfel din texte frumoase din Vechiul Testament (Cantarea Cantarilor si Intelepciunea lui Solomon, cred). Altfel, multi nu scriau prea explicit despre lucruile trupesti, pentru ca era multa pudoare in acele vremuri despre acest subiect. Ceea ce este firesc; pentru ca este ceva tainic, intim. Insa poate ca tot raul spre bine, 'nerusinarea' actuala, lipsa pudorii in ceea ce priveste sexul, o pute folosi spre bine, vorbind si noi mai explicit pozitiv despre lucrurile astea. Sunt si scriitori moderni care au facut-o, imi vine in minte acum Christos Yannaras.
|
|||
|
|||
![]()
Fani, eu inteleg ca sexul premarital este un pacat, indiferent de maretia iubirii care-l insoteste.
Si eu ar trebui sa plang pacatosenia mea, nu sa multumesc lui Dumnezeu pentru orgasm (cum propune Andrei!) |
|
||||
|
||||
![]()
Frate andreicozia ,atit de frumos si de elegant ti-a raspuns Traditie si si anna21 incit eu nu mai am ce sa zic .Te rog din suflet sa ma ierti dar sustii... pozitii absurde ,,crestine". Poti sustine orice dar nu orice este ortodoxie daca nu are ceea ce ti-a spus Traditie si anna21.Nu te indreptati tu singur si nu te binecuvinta asisderea ca nu este bine!Inteleg ca asa cum a spus Fani71 aici suntem intr-un atelier si ar merge chipurile orice dar sesizati atitudinea lui Traditie si apreciati-o singuri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa multe lucruri sunt pacate si noi toti facem si pacate, dar nu ar trebui sa condamnam tot ce face acea persoana si sa gandim in alb-negru. Hai sa vorbim despre oamenii casatoriti, vreti? Sa nu mai incurcam datele problemei.
|
|||
|
|||
![]()
Zaharia: Totusi, atitudinea lui Traditie este una de calugar in oras, sunt foarte de acord cu Andrei ca este de admirat DACA nu incearca sa ne convinga pe toti sa traim ca el.
|
||||
|
||||
![]()
Fani71,stiu ca ma poti intelege si-mi poti urmari ideatia,nu o schimba acum ,te rog.Nu ma refer decit la evenimentele din cadrul casatoriei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Anna, dar i-a si situatia altfel, decat cea pusa pe "spurcaciune ", cum se concepe in general in religie despre orgasm.
Ce-ai zice daca nu ai putea sa ai niciodata orgasm, datorita unor factori sau, poate chiar probleme de sanatate, cine stie , mai ales in conditiile in care mai esti si casatorita . Si, intr-o zi te trezesti ca ceva se desclesteaza din fiinta ta complexa (femeile, oricum sunt complexe din punct de vedere sexual ) , te trezesti ca , ca-ntr-o explozie imprevizibila ai orgasm, ce faci ? Multumesti Lui Dumnezeu, sau nu ? Sau, la fel denigrezi aceasta stimulare, biologica, pana la urma, nu am inventat noi toate procesele acelea absolut formidabile care au loc la nivelul creierului in timpul excitatiei . Sa stiti ca excitatie se numesc toti senzorii care ne domina, si cei in care te frigi, sau iti este foarte frig, sau mai stiu eu ce senzatie. Toate au la baza naturaletea si complexitatea biologica , dar atat de perfecta a organismului . De ce ne-am lega mereu de biata excitatie sexuala, doar pentru ca este in stransa legatura cu moralitatea ? Sunt de-acord, este nevoie de moralitate, dar nu de starpire si injosire a acestui instinct. Eu sunt de parere sa multumesti lui Dumnezeu, caci asta denota sanatate, exact cum multumesti ca ti s-a resorbit vre-un hematom, sau ceva ce tine de sanatatea organismului tau.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 08.07.2009 at 20:07:04. |
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor,traditie a aratat frumos care este isvorul vietii crestine.Orice alt isvor duce la o alta vietuire.Ce sa mai discutam ,doamna profesoara,este negru pe alb.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fani, nu stiu cum ai trait tu, dar nu intelegi. Eu am avut o relatie de 8 ani inainte sa ma casatoresc. Nu ne-a durut capul din cauza asta.. totul era roz, frumos, cu miros de trandafiri.. si CURAT! mai ales! Cand il iubesti pe cel de alaturi ti se pare ca orice este bun! Nu este deloc adevarat! Sentimentele nu "curata" nimic! Cu stiinta sau nu, pacatul este pacat! Nu ceri sa ti se ierte pacatele cu voie si cele fara voie? Cele stiute si cele nestiute? Cand te spovedesti nici nu trebuie sa-ti cauti circumstante atenuante! Pacatul este al tau si ti-l asumi! Ma uimeste ca tu, ca profesoara de religie tratezi aceste aspecte asa de usor! Pai curvia are nevoie de sustinere azi? Nu este pretutindeni? Sau sexul. Ortodoxia nu spune ca impreunarea este rea. Dar nici nu o sustine. De ce sa o sustina daca omul oricum este inclinat spre ea! Ce rost ar avea? Are vreun scop in mantuire? NU. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce vreti voi sa mai tagaduiti sau sa mai nuantati sau... Nu a spus Hristos clar: ,,...faceti mai intii toate cele ale tatalui si restul se vor adauga voua" Si nu a spus acum 2-3 duminici in Evanghelie :,,...de ca va ingrijiti de ce veti minca..."etc.mai clar de atit nu se poate .Ar fi spus-o Mintuitorul sau ar fi completat-o ulterior parintii.Nu va ingrijiti voi de orgasm ,nu cautati sa-l ,,gustati" sau sa-l perfectionati de frica unui eventual esec,pt. ca doar despre D.zeu avem caldul indemn de a-l gusta ca este bun.Faceti toate ale Tatalui si va va da el apoi si orgasm ca stie ca va trebuie,nu va ingrijiti mai intii despre ce nu este vrednic.Am vorbit doar in sens curat duhovnicesc si nu peiorativ.
|
|