![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Emotionul de mai jos spune tot despre marea ta iubire , smerenie și alte cele ce le citezi cu fală și mândrie zi de zi . Te rog Anca nu te mai ascunde ! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar spune cu smerenie ca de la el este, dar ma indoiesc ca biblia contine ceva ce nu este de la Duhul Sfant, deci Intelepciune Dumnezeiasca. Ori Sf. Apostol Pavel spune ca si el are Duh Sfant; deci nu e o parere personala - cum ar fi a mea sau a ta - de care putem face abstractie, ci una de care sa tinem cont; altfel ce sens ar mai avea sa o gasim in biblie?!?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este chiar asa, Cristi.. Unele mesaje sunt chiar dureroase.
Eu m-am bucurat cand am gasit acest forum (ca situl ortodox imi placea mult), speram sa gasesc aici crestini autentici care sa ma inspire! Cu durere vad ca unii sunt mai rataciti decat ereticii. Am o prietena atee care are idei foarte corecte despre ortodoxie, dar nu are credinta deloc. Din punct de vedere dogmatic multi de aici nu se ridica la nivelul ei! ANCA NU SE BUCURA PENTRU CA NU ARE DE CE! Nu vreau sa se simta nimeni lezat.. departe de mine acest gand. Doar spun ca ma doare. Spuneti-mi si mie unde sa ma duc.. unde se gasesc crestini care traiesc cu toata fiinta Adevarul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa repet: trebuie citit TOT ce scrie despre casatorie, nu scos din context ce spune cand spune ca este mai buna pentru om fecioria decat casatoria. (Chriar daca ar fi asa, noi cei care traim ca oameni casatoriti nu de feciorie trebuie sa ne mai ocupam, am ales o cale, pe aia sa o urmam si in ea sa ne sfintim, nu sa ne simtim oameni de categoria a doua mereu si sa incercam sa o dam pe calugarie). Am imopresia ca tu faci aici ca sectantii, scoti din context niste vorbe si nu privesti ansamblul. Vezi ce am scris mai sus.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in privinta expresiei absolutiste "cu TOATA fiinta" ia-o mai usor. Stii doar ca intram in coliziune frontala cind calcam pe accelerator prea tare. Iar asta nu inseamna caldicel! ci cu grija si fara graba, incetisor, batrineste |
|
||||
|
||||
![]()
da, ory,chiar ieri am discutat cu totii exhaustiv desi citiva dintre noi au motivat argumentat si dupa parerea mea corect si in consens cu spiritul forumului, despre ... chestia asta de ,,a-l simti serios",cum zici tu. Iata cit de diferita este aceasta simtire numai ca nu orice parere despre ,,simtiri"este si delicata,eleganta ,politicoasa si lipita bine de ortodoxia adevarata(adica nu de cea de care tragem sa o modernizam dupa ...nebuniile noastre).Vorba parintelui Cleopa :,,... nu orice ragalie ori buruiana este si ..." ortodoxia Mintuitorului.Am aceiasi surprindere ca si ieri si alaltaieri si...Nu ma asteptam sa gasesc moduri academice de discutie desi cei mai multi au posibilitatea sa le impuna(in cazul acesta ramineam pe alte forumuri)dar nici nu mi-am imaginat ca voi avea ...asemenea surprize.
Raspunsul meu este strict pt. ory. |
|
|||
|
|||
![]()
Fani, te rog adu ci citate si sursa, nu numai afirmatii personale. E cazul sa probezi...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu Andrei, iaca ma gandeam sa pun deoparte cate 10 minute dimineata si 20 minute seara pt rugaciune, plus duminica dimineata, plus niste bani dati la biserica si la cine mai are nevoie... crezi ca este suficient? Tu ai venit aici sa spui las-o mai usor? Pai daca o las mai usor am murit! (daca nu s-a intamplat deja si nu stiu) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci mai trebuie si verificat daca ce afirmi este real, pina atunci sunt doar vorbe...in vint. Sincer nu vad in tine greutatea unui medic cu experienta de 22 de ani, insa eu votez pentru a-ti acorda o sansa sa te redresezi iar prin atitudinea abordata sa ne impartasesti si noua din experientele tale cu oamenii. Ce zici? |
|