Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2009, 16:05:31
Andu30's Avatar
Andu30 Andu30 is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Andu30
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Alta acum. La creerea lui, omul nu avea haine, erau toti la fel, cu sau fara frunze.

FALS. Imediat dupa caderea omului Dumnezeu i-a facut haine:

FACEREA 3,21.
Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam și femeii lui îmbrăcăminte de piele și i-a îmbrăcat.

Noi nu traim in lumea aceea initiala perfecta in care hainele nu-si aveau locul... asa ca nu ne putem compara cu acea lume. Imediat cum a aparut lumea noastra in forma pe care o stim Dumnezeu a facut haine pentru om.
Vechi 09.07.2009, 23:36:48
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andu30 Vezi mesajul
FALS. Imediat dupa caderea omului Dumnezeu i-a facut haine:

FACEREA 3,21.
Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam și femeii lui îmbrăcăminte de piele și i-a îmbrăcat.

Noi nu traim in lumea aceea initiala perfecta in care hainele nu-si aveau locul... asa ca nu ne putem compara cu acea lume. Imediat cum a aparut lumea noastra in forma pe care o stim Dumnezeu a facut haine pentru om.
Poate se refera la faptul ca erau in trup.Vreau sa spun ca daca erau in gradina raiului si nu cunosteau boala si moartea trupului, poate nu aveau corp material, cu necesitati fiziologice?
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 01:38:48
Andu30's Avatar
Andu30 Andu30 is offline
Member

Data înregistrării: 04.05.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Andu30
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Poate se refera la faptul ca erau in trup.Vreau sa spun ca daca erau in gradina raiului si nu cunosteau boala si moartea trupului, poate nu aveau corp material, cu necesitati fiziologice?
Cum sa nu aiba trup material, pai doar erau facuti din pamant. Doar ca erau facuti din materia era cea dintru inceput, nestricacioasa inainte sa cada sub blestem. Dupa inviere si noi vom lua trupul acela nestricacios... Asa este omul facut: trup si suflet...
Vechi 10.07.2009, 06:49:30
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Iata ce zice parintele Arsenie Papacioc:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...a-spre-El.html
La plaja ispita e mare, insa niciodata nu e mai puternica decat harul. Cu vointa se pot castiga multe cununi, daca in loc sa-ti fixezi privirea pe formele atragatoare, ti-o muti in alta parte sau in jos.

Cum scria prin Pateric: un calugar care era cu treaba prin oras a vazut o femeie foarte frumoasa. Atunci, in loc sa o doreasca, a dat slava Lui Dumnezeu ca este frumoasa si asa a pus deoparte o cununa... :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 10:47:17
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
La plaja ispita e mare, insa niciodata nu e mai puternica decat harul. Cu vointa se pot castiga multe cununi, daca in loc sa-ti fixezi privirea pe formele atragatoare, ti-o muti in alta parte sau in jos.

Cum scria prin Pateric: un calugar care era cu treaba prin oras a vazut o femeie foarte frumoasa. Atunci, in loc sa o doreasca, a dat slava Lui Dumnezeu ca este frumoasa si asa a pus deoparte o cununa... :)
Eu zic ca numai cei foarte induhovniciti sunt in stare sa reziste la plaja.

Hai sa fim seriosi. In scrierile carui sfant ati gasit indemnuri la goliciune? Ci intotdeauna, intotdeauna, contra. Chiar daca sfantul din Pateric a rezistat, totusi nu cred ca ii indemna pe oameni sa mearga goi.

Din contra, tot in Pateric se povesteste de parinti care nici cand erau singuri nu se dezbracau, ca ziceau ca totdeauna Dumnezeu ii vede si nu este cuviincios. Iar acum noi ne-am gasit, de dragul plajei si al tenului usor aramiu, sa zicem ca domne goliciunea nu e rea in sine, depinde cum o privesti.

Toata traditia ne invata sa ne ferim de ispite, nu sa le imbratisam.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 11:59:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Eu zic ca numai cei foarte induhovniciti sunt in stare sa reziste la plaja.

Hai sa fim seriosi. In scrierile carui sfant ati gasit indemnuri la goliciune? Ci intotdeauna, intotdeauna, contra. Chiar daca sfantul din Pateric a rezistat, totusi nu cred ca ii indemna pe oameni sa mearga goi.

Din contra, tot in Pateric se povesteste de parinti care nici cand erau singuri nu se dezbracau, ca ziceau ca totdeauna Dumnezeu ii vede si nu este cuviincios. Iar acum noi ne-am gasit, de dragul plajei si al tenului usor aramiu, sa zicem ca domne goliciunea nu e rea in sine, depinde cum o privesti.

Toata traditia ne invata sa ne ferim de ispite, nu sa le imbratisam.
Da, trebuie sa ne ferim de ispite. Dar eu decat sa ma cert cu sotia pe tema asta, mai bine merg si fac plaja.

Acum, depinde de fiecare si de situatia lui particulara: poate unul e prea tanar si vazand femei dezbracate ii vin tot felul de idei si nu se poate stapani si cade, poate altul e batran si face la fel ca ala tanar, poate ca unul de varsta a doua a si uitat cum arata nevasta-sa cand era mai tanara si pentru el ispita de a se uita e mare, poate altul are o sotie care nu se prezinta bine la aspectul exterior samd... :)

Indemnuri la goliciune n-am gasit, ba din contra: calugarii egipteni se ascundeau cand se imbaiau la rau. Insa era unul care n-avea taine de genul asta si rau a sfarsit, ca din mandrie a cazut in curvie si mai apoi in deznadejde si a avut o moarte urata...

Insa nu poti sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Timpurile vechi presupun obiceiuri care nu mai exista; imagineaza-ti ce ar zice Sfantul Ioan Gura de Aur daca ar trai astazi. El le atentiona atunci, in sec. 3-4, pe femeile care indrazneau sa-si descopere capul, pe cand acum stii bine ce este pe strada. Astea-s vremurile in care traim si nu putem sa stam inchisi in casa pentru ca peste tot umbla gagicile cu fuste mini si jumate de piept la vedere.

Ca tot veni vorba, spunea cineva in Pateric:

Fratii parinti ai Schitului au proorocit pentru neamul cel de pe urma. Ce am
lucrat noi?, ziceau ei. Si raspunzand unul din ei, mare cu viata si cu numele,
avva Ishirion, a zis: noi poruncile lui Dumnezeu le-am facut. Si raspunzand fratii
au zis: dar cei dupa noi, oare ce vor face? Si a zis : vor sa vina la jumatatea
lucrului nostru. Si au zis fratii: dar cei dupa dansii? A zis avva Ishirion: nu au
nicidecum lucru cei ai neamului si randului aceluia, ci va sa le vina lor ispita. Si
cei ce se vor afla lamuriti in vremea aceea, mai mari si decat noi si decit parintii
nostri se vor afla.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 12:43:14
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Insa nu poti sa pui toti oamenii in aceeasi oala. Timpurile vechi presupun obiceiuri care nu mai exista; imagineaza-ti ce ar zice Sfantul Ioan Gura de Aur daca ar trai astazi. El le atentiona atunci, in sec. 3-4, pe femeile care indrazneau sa-si descopere capul, pe cand acum stii bine ce este pe strada. Astea-s vremurile in care traim si nu putem sa stam inchisi in casa pentru ca peste tot umbla gagicile cu fuste mini si jumate de piept la vedere.
Da, ai dreptate, numai de vom reusi! Si eu merg la mare, dar nu prea fac plaja - nici nu ma prea potrivesc eu cu soarele puternic.

Mi-e teama si pentru mine din alt punct de vedere: exista tendinta intre crestini ca acestia sa justifice toate neputintele lor prin "normalitate". Eu, ca si crestin, nu sunt normal. Si lupta mea cea mare e sa fiu din ce in ce mai anormal din punctul de vedere al lumii, si cat mai "normal" din punctul de vedere al vietii vesnice. Cateodata ruptura dintre mine si lume e mare.

Eu zic asa: cum povatuieste Dumnezeu, care ne face cunoscuta voia Lui prin incredintare, ca ce pare bun pentru unul pentru altul s-ar putea sa fie rau.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 12:46:28
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Implicit

Acum cateva zile m-am intors de la mare. Mergem mereu, parerea mea este ca copiilor le face foarte bine. In urma cu cativa ani, baietelul meu cel mai mare avea o ragusala foarte urata care l-a tinut luni de zile. Nu l-am indopat cu antibiotice, l-am dus la mare si s-a rezolvat problema.
Am fost in Navodari dar am facut plaja la intrarea in Mamaia. Pentru copii e minunat. Topless faceau mai mult femeile mai batrane si mai urate... aratau si mai rau decat imbracate... Imi pare tare rau ca strica cu nerusinarea lor bucuria oamenilor. Nu cred ca ispita este mai mare pe plaja decat in oras. Parerea mea, si de altfel si a sotului meu, este ca femeile arata mult mai bine imbracate si aranjate frumos, decat in costum de baie unde se vede orice imperfectiune. Cele mai periculoase sunt femeile "imbracte dezbracat", la care fiecare detaliu al imbracamintii, este facut sa provoace.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 13:03:36
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

[COLOR=darkred]Mintea curata pe toate le vede curate.[/COLOR] Ma gandesc la o extrema a curateniei mintii, primind in minte viata nebunilor pentru Hristos. Un asemenea sfant intra la desfranate, iar acelea il gadilau peste tot si se jucau cu el. Faptul ca el nu reactiona si nu pacatuia era semn al unei uriase prezente a harului lui Dumnezeu in acela, insa aceste cazuri sunt rare si nu trebuiesc puse in fata, iar noi sa ne facem urmatori lor.

Problema nu este in a sta imbracat sumar in apa, ci in [COLOR=darkred]a [/COLOR][COLOR=darkred]nu ti se aprinde mintea de cele vazute[/COLOR]. Daca rugaciunea nu inceteaza, pacea nu se tulbura, odihna nu piere, nu vad o mare problema in a merge la mare.

Insa, care poate ramane la fel de curat cu mintea si de linistit intre multime de oameni goi, semi-goi, etc ?

Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 13:14:43
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Tocmai asta incerc sa zic.Nu ai cum decat daca esti aproape de sfintenie.Formele feminine creeaza ganduri de acest gen, si dupa cum am citit in multe surse, sa pacatuiesti in gand cu femeia altcuiva este ca si cum ai savarsi-o in fapta.Sunt dorinte care apar in mod natural la marea majoritate nu numai la tineri.Sau ca sa fiu franc, faptul ca vezi o fata seminud-nud te face sa iti imaginezi ca faci sex cu ea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Cleopa ne vorbeste despre cele 14 conditii canonice pt mersul la biserica: caminaris Tinuta in Biserica 28 03.01.2013 17:15:44
Doctrina socului- mersul lumii Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 3 06.06.2012 19:29:32
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare mara2008 Generalitati 7 25.12.2009 22:35:45
plaja versus rugaciune jenica Generalitati 29 01.08.2007 07:50:09