Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2009, 16:08:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai soro Anna da rogu-te zi-mi si mie ce zice Dumnezeul Iisus Hristos acolo ca nu inteleg.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 16:14:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu e vorba nici de izbavire, nici de dobandire.. din perspectiva mea. Pur si simplu este prea putin (pentru mine, cel putin).
"Asemenea este împărăția cerurilor cu o comoară ascunsă în țarină, pe care, găsind-o un om, a ascuns-o, și de bucuria ei se duce și vinde TOT ce are și cumpără țarina aceea. "
Cam asa inteleg eu lucrurile..
Anna, sigur ca imparatia lui Dumnezeu este tainica, este minunata, depaseste cu mult lumea asa cum nise pare ca o stim noi. Noi nu am zis ca dragostea omeneasca, dragostea fizica si punctul ei culminant ar FI aceasta minunata realitate, Imparatia. Am zis doar ca este o IMAGINE a ei, una dintre ele.
Eu am argumentat si cu spusele sfantului Pavel despre casatorie (Hristos si Biserica).
Bine, daca pentru tine personal nu este asa, totusi cred ca ai putea sa admiti ca pentru altii ar putea sa fie.
Oricum, daca casatoria este data spre mantuire, atunci este data spre imparatie, nu? Si toate aspectele casatoriei crestine sunt transfirguate si ne duc spre spre imparatie, nu?
Si cele marunte, infime, si cele sublime, si cele grele..
Printre altele, si dragostea fizica.
Vechi 10.07.2009, 16:18:16
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai soro Anna da rogu-te zi-mi si mie ce zice Dumnezeul Iisus Hristos acolo ca nu inteleg.
Mihai esti de o FALSA smerenie.. nu ca ma priveste pe mine, dar este evident ca-mi cauti nod in papura si nu inteleg de ce!
Nu ai cu cine sa te certi astazi?
Daca tu ai dreptate si eu nu.. tu vrei sa ma indrepti sau sa te INDREPTATESTI PE TINE? ITI PLACE SA CRESTI IN OCHII TAI?
AI NEVOIE DE LAUDELE MELE?

Baga la cap ce iti spun ca nu mai repet!

1. EU NU AM AVUT NICI UN DIALOG IN CONTRADICTORIU CU TINE! (vezi pct2)

2. TOTUL ESTE IN CAPUL TAU! Te rog sa observi ca nu te-am prea bagat in seama decat din politete.

3. DIALOGUL MEU A FOST CU ANDREI si FANI, in principal!

4. EU NU AM AFIRMAT CA MATERIA ESTE REA (evident ca nu mi-ai aratat unde am spus ca este REA)

5. AI O IDEE FIXA CU CREATIA si porti un dialog al surzilor in care nu te baga nimeni in seama! Daca tu crezi ca mantuirea ta sta in contemplarea naturii.. sa fii sanatos! Nu ma priveste, faci ce vrei...
DAR MAI LASA-MA OMULE IN PACE, CA M-AM SATURAT SA MA URMARESTI CU POSTARILE TALE.
TU NU INTELEGI CA NU MA CONTRAZIC CU TINE?
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 16:41:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
TU NU INTELEGI CA NU MA CONTRAZIC CU TINE?
Contrazicindu-te cu noi te-ai contrazis si cu el, deoarece Miahil a venit mereu cu citate ca sa intareasca argumentele noastre.
Aici s-a lucrat in echipa. :)) la fel cum si tu cu ai tai calugari urbani ati militat pentru a demonstra ca materia este rea si in consecinta trebuie sa NE LUPTAM CU LUMEA.

da, cu lumea te lupti dar delicat, ocolind cu GRIJA raul si facind/lucrind binele si ce-i mai important este ca ai "a lot of fun doing it"
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 16:43:16
Banned

Implicit

Aceasta ocolire a raului o faci cu zimbetul pe buze, IUBIND, nu incruntata
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 16:54:46
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Anna, sigur ca imparatia lui Dumnezeu este tainica, este minunata, depaseste cu mult lumea asa cum nise pare ca o stim noi. Noi nu am zis ca dragostea omeneasca, dragostea fizica si punctul ei culminant ar FI aceasta minunata realitate, Imparatia. Am zis doar ca este o IMAGINE a ei, una dintre ele.
Eu am argumentat si cu spusele sfantului Pavel despre casatorie (Hristos si Biserica).
Bine, daca pentru tine personal nu este asa, totusi cred ca ai putea sa admiti ca pentru altii ar putea sa fie.
Oricum, daca casatoria este data spre mantuire, atunci este data spre imparatie, nu? Si toate aspectele casatoriei crestine sunt transfirguate si ne duc spre spre imparatie, nu?
Si cele marunte, infime, si cele sublime, si cele grele..
Printre altele, si dragostea fizica.
Fani, tu mai mult spui despre tine (poate si eu fac la fel)
Inteleg ca tu ai o casnicie minunata si ma bucur pt. tine! Sa va ajute Dumnezeu.

Stiu si eu de paralela Iisus-Biserica si familie.
Dar cand se vorbeste de Iisus si Biserica sa, in primul rand imi vine in minte iubirea jertfelnica! De aceea eu inteleg si casatoria ca o renuntare la sine (si daca vrei, o redescoperire a sinelui in celalalt).

Am incercat sa redau cei patru termeni folositi penbtru dragoste in NT.. dar habar n-am sa tastez caractere grecesti! In limba greaca exista termeni pt patru categorii ale dragostei: pasiunea (dragoste erotica), atasament (dragostea pt familie, stirpe), respectul (dragoste "rationala", apreciere) si amicitia.
Primul termen lipseste din NT! (Este adevarat ca apare in scrieri ascetice mistice, dar denumeste dragostea arzatoare a calugarului pt Dumnezeu!)

Daca ai, citeste capitolul XII din "Stalpul si Temelia Adevarului" de Pavel Florenski.. (nu este o lectura usoara, dar merita!)
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 16:58:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Contrazicindu-te cu noi te-ai contrazis si cu el, deoarece Miahil a venit mereu cu citate ca sa intareasca argumentele noastre.
Aici s-a lucrat in echipa. :)) la fel cum si tu cu ai tai calugari urbani ati militat pentru a demonstra ca materia este rea si in consecinta trebuie sa NE LUPTAM CU LUMEA.
Citeaza-ma (unde am spus de lupta cu lumea?)
Trebuie sa lupti cu propriile patimi, nu cu lumea!
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 17:15:52
Banned

Implicit

Citat:
Citeaza-ma (unde am spus de lupta cu lumea?)
!
Prin faptul ca ai fost cu totul de acord cu felul radical in care vede Traditie materia.

Vrei sa-ti citez din declaratiile tale de aprobare si suport?
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 17:22:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Aa, inteleg.. sunt de acord cu postarile lui Traditie!
Nu am vazut in postarile lui ca materia este rea.. ai gasit tu?
Sa inteleg ca el este o "capra" deoarece este onest cu el insusi? Las' ca are cine sa-l judece!
Reply With Quote
Vechi 10.07.2009, 17:29:33
Banned

Implicit

Citat:
Nu am vazut in postarile lui ca materia este rea.. ai gasit tu?
Sa inteleg ca el este o "capra" deoarece este onest cu el insusi? Las' ca are cine sa-l judece!
Asta imi comfirma banuala ca tu si Anca terminati de citit o fraza nu pe hirtie ci in mintea voastra.
Cu un asemenea obicei, ai grija ce hirtii semnezi in viitor, serios!

Andrei traditie nu este capra cum il numesti( asta ce inseamna?, poate tap ispasitor?). I-am respectat dintotdeauna parerea fara insa sa fiu MEREU de acord cu felul in care vede lumea si viata
Reply With Quote
Răspunde