![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai soro Anna da rogu-te zi-mi si mie ce zice Dumnezeul Iisus Hristos acolo ca nu inteleg.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am argumentat si cu spusele sfantului Pavel despre casatorie (Hristos si Biserica). Bine, daca pentru tine personal nu este asa, totusi cred ca ai putea sa admiti ca pentru altii ar putea sa fie. Oricum, daca casatoria este data spre mantuire, atunci este data spre imparatie, nu? Si toate aspectele casatoriei crestine sunt transfirguate si ne duc spre spre imparatie, nu? Si cele marunte, infime, si cele sublime, si cele grele.. Printre altele, si dragostea fizica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ai cu cine sa te certi astazi? Daca tu ai dreptate si eu nu.. tu vrei sa ma indrepti sau sa te INDREPTATESTI PE TINE? ITI PLACE SA CRESTI IN OCHII TAI? AI NEVOIE DE LAUDELE MELE? Baga la cap ce iti spun ca nu mai repet! 1. EU NU AM AVUT NICI UN DIALOG IN CONTRADICTORIU CU TINE! (vezi pct2) 2. TOTUL ESTE IN CAPUL TAU! Te rog sa observi ca nu te-am prea bagat in seama decat din politete. 3. DIALOGUL MEU A FOST CU ANDREI si FANI, in principal! 4. EU NU AM AFIRMAT CA MATERIA ESTE REA (evident ca nu mi-ai aratat unde am spus ca este REA) 5. AI O IDEE FIXA CU CREATIA si porti un dialog al surzilor in care nu te baga nimeni in seama! Daca tu crezi ca mantuirea ta sta in contemplarea naturii.. sa fii sanatos! Nu ma priveste, faci ce vrei... DAR MAI LASA-MA OMULE IN PACE, CA M-AM SATURAT SA MA URMARESTI CU POSTARILE TALE. TU NU INTELEGI CA NU MA CONTRAZIC CU TINE? |
|
|||
|
|||
![]()
Contrazicindu-te cu noi te-ai contrazis si cu el, deoarece Miahil a venit mereu cu citate ca sa intareasca argumentele noastre.
Aici s-a lucrat in echipa. :)) la fel cum si tu cu ai tai calugari urbani ati militat pentru a demonstra ca materia este rea si in consecinta trebuie sa NE LUPTAM CU LUMEA. da, cu lumea te lupti dar delicat, ocolind cu GRIJA raul si facind/lucrind binele si ce-i mai important este ca ai "a lot of fun doing it" |
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta ocolire a raului o faci cu zimbetul pe buze, IUBIND, nu incruntata
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca tu ai o casnicie minunata si ma bucur pt. tine! Sa va ajute Dumnezeu. Stiu si eu de paralela Iisus-Biserica si familie. Dar cand se vorbeste de Iisus si Biserica sa, in primul rand imi vine in minte iubirea jertfelnica! De aceea eu inteleg si casatoria ca o renuntare la sine (si daca vrei, o redescoperire a sinelui in celalalt). Am incercat sa redau cei patru termeni folositi penbtru dragoste in NT.. dar habar n-am sa tastez caractere grecesti! In limba greaca exista termeni pt patru categorii ale dragostei: pasiunea (dragoste erotica), atasament (dragostea pt familie, stirpe), respectul (dragoste "rationala", apreciere) si amicitia. Primul termen lipseste din NT! (Este adevarat ca apare in scrieri ascetice mistice, dar denumeste dragostea arzatoare a calugarului pt Dumnezeu!) Daca ai, citeste capitolul XII din "Stalpul si Temelia Adevarului" de Pavel Florenski.. (nu este o lectura usoara, dar merita!) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa lupti cu propriile patimi, nu cu lumea! |
|
|||
|
|||
![]()
Prin faptul ca ai fost cu totul de acord cu felul radical in care vede Traditie materia.
Vrei sa-ti citez din declaratiile tale de aprobare si suport? |
|
|||
|
|||
![]()
Aa, inteleg.. sunt de acord cu postarile lui Traditie!
Nu am vazut in postarile lui ca materia este rea.. ai gasit tu? Sa inteleg ca el este o "capra" deoarece este onest cu el insusi? Las' ca are cine sa-l judece! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu un asemenea obicei, ai grija ce hirtii semnezi in viitor, serios! Andrei traditie nu este capra cum il numesti( asta ce inseamna?, poate tap ispasitor?). I-am respectat dintotdeauna parerea fara insa sa fiu MEREU de acord cu felul in care vede lumea si viata |
|