Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2009, 15:34:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Dar Maria Egipteanca și nu numai câti ani a stat în mare păcat ? ? ? Și Dumnezeu a așteptat-o cu răbdare cu multă răbdare ! Și unde este ea acum ?
Vechi 11.07.2009, 15:39:46
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Este clar ca de pacat terbuie sa ne ferim cum putem mai bine si mai mult si nici decum sa cadem in nebunia de a ne cere dreptul la pacat.Sa nu cumva sa credem ca mergind din pacat in pacat,cu atentia adormita se va pogori asa,pe nesimtite si cu multa,multa putere si ingaduinta mila lui D.zeu De foc trebuie sa ne pazim si nu sa ne pirlin un pic cite un pic pt. a dobindi o piele noua.Maria Egipteanca nu s-a ferit de pacate ci a mers de jos in mai jos pina nu a mai putut. Asta crezi tu ca ar fi o recomandare iscusita ?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 15:47:17
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Este clar ca de pacat terbuie sa ne ferim cum putem mai bine si mai mult si nici decum sa cadem in nebunia de a ne cere dreptul la pacat.Sa nu cumva sa credem ca mergind din pacat in pacat,cu atentia adormita se va pogori asa,pe nesimtite si cu multa,multa putere si ingaduinta mila lui D.zeu De foc trebuie sa ne pazim si nu sa ne pirlin un pic cite un pic pt. a dobindi o piele noua.Maria Egipteanca nu s-a ferit de pacate ci a mers de jos in mai jos pina nu a mai putut. Asta crezi tu ca ar fi o recomandare iscusita ?
Zaharia băiatule tu ai mari probleme de personalitate. Deci nu a fost o recomandare ci o pildă din Sf. Scriptură. Am rugăminte nu mai răstălmăci postările celor de aici , precum ai făcut în cazul lui Ory și lui Cozia. Vezi de necazul și problemele tale grave. Pe viitor te avertizez , că te voi ignora din prea multă nesimțire ce o ai . Clar ?
Vechi 11.07.2009, 15:55:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Zaharia, iti mai datorez un raspuns si pe alt topic, pe scurt aici.

Nu sunt doctor in teologie ci in lingvistica generala, si nu pretind a avea cunostinte nemaipomenite (nici macar in lingvistica, cu tot doctoratul). Imi lipsesc multe dar caut sa mai invat. Nu zic nici ca am neaparat dreptate, probabil ma insel in multe, insa nu mi-e frica de a gandi chiar daca risc sa o mai iau si pe delaturi. Daca nu ma mandresc prea tare si imi pastrez inima si mintea deschise, Dumnezeu ma va indrepta, poate chiar si prin cuvintele tale, pe care sa stii ca le citesc cu atentie si respect.

Mi se pare, daca imi permiti sa te critic si eu putin, ca ai un stil indirect de a critica un gand pe care il consideri fals, in genul 'ts ts ts', adica 'vaaai, ce mi-a fost dat sa aud! dar nu-ti dai seama ce fals este, cum se poate asa ceva', etc. As vrea daca poti sa imi raspunzi mai mult deci cu argumente teologice, cum ai facut pe celalalt topic, la afirmatiile mele despre 'dragostea pacatoasa'. Le ascult cu placere.

As vrea sa adaug ca nu cunosc dragostea extraconjugala decat din povestiri si nu incerc sa justific trairea mea cu gandurile de mai sus. Ci incerc sa vad ce este bun in toate si in toti.
Pe masura ce trece timpul am observat ca ma fac mai ingaduitoare si mi-e din ce in ce mai greu sa judec pacatele altora, vazand ce este bun chiar in ele. Sa fie asta neortodox? Sper ca nu, totusi.. Eu nu am zis ca nu ar fi pacat, am zis doar ca Dumnezeu lucreaza si prin pacat si lasa sa stravada harul si prin lucrurile invaluite de pacat. Si ca pacatul nu este acelasi lucru pentru cine este constient de el si pentru cine nu este.
Vechi 11.07.2009, 15:58:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
A, mai am ceva de adaugat, ca vad ca e o neintelegere la mijloc: eu nu am zis ca sa incurajam oamenii sa traiasca in pacat, ca este Dumnezeu si raiul si acolo, eu am zis ca Dumnezeu este mare si lucreaza si acolo, si da chiar si prin pacat stropi de rai.
Vechi 11.07.2009, 16:26:08
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Fani, probabil ca uneori apar si neintelegeri,poate chiar sunt inerente scrisului.Vad ca se intimpla(bine inteles ca si mie)sa scriem soson iar fratii sa inteleaga galos.Ar semana dar totusi nu este acelasi lucru.Accept si te invit,pe viitor,sa ma critici.De obicei ai un stil elegant.E mai greu ,cred ca pt. toti sa-l acceptem pe cel haiducesc,cu strigaturi !Nu insinuez si nu am un interes activ pt. experientele intime sau lipsa lor pre sau post maritale ale tale.Cred ca se poate deduce bine lucrul acesta din ideatia ta .Si mai mult decit sa ne limitam la acest ,,atelir" de discutii ce nevoi acerbe am avea sa cunoastem amanunte despre noi ? Decit numai daca cineva ar folosi aceste ,,discutii " ca baza de documentare si referire pt. a scoate o carte de genul : Cine este si ce vrea sa fie ,,socializarea " pe un topic ortodox ? de acest fel desigur,ar dori sa cunoasca amanunte intime.Sau bine inteles in situatii patologice.Asta este parerea mea !
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 16:42:09
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb paiul si Barna

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Zaharia băiatule tu ai mari probleme de personalitate. Deci nu a fost o recomandare ci o pildă din Sf. Scriptură. Am rugăminte nu mai răstălmăci postările celor de aici , precum ai făcut în cazul lui Ory și lui Cozia. Vezi de necazul și problemele tale grave. Pe viitor te avertizez , că te voi ignora din prea multă nesimțire ce o ai . Clar ?

Urat, foarte urat sa ne adresam in aceasta maniera unor parteneri de dialog cu care am intrat in conversatie pentru a ne spori duhovniceste, nu pentru a ne jigni!

Sa ne ajute Domnul pe toti dupa curatia sufletului fiecaruia!
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 16:43:54
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Nu, se zice: dupa mare MILA Sa.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 16:53:42
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Frate cristiboss5...,senior member,nici nu a trecut cine stie cit de cind am scris mai sus despre cum sunt sanctionati cei ...laturalnici(chiar te rog,citeste mai sus !)si ai si primit ce cautai .Spune-mi te rog ... mai este ceva de zis????
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 16:54:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Urat, foarte urat sa ne adresam in aceasta maniera unor parteneri de dialog cu care am intrat in conversatie pentru a ne spori duhovniceste, nu pentru a ne jigni!

Vezi de drumul tău doamnă avocat !
Răspunde