Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2009, 18:00:44
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Aceste carticele nu sunt bune.Talismanul spune ca-ti poarte noroc.Pai NOROC era un idol in antichitate,caruia si evreii ii aduceau jertfe(intaii nascuti).
Aceste carticele au fost compuse de Bogumili(o secta din Bulgaria)prin anii 1800 si au patruns si la noi.
Decat sa avem si sa citim aceste erezii,este mult mai recomandat de Parintii Bisericii sa avem la noi ''Paraclisele Maicii Domnului care se zic la intristarea sufletului si la orice intamplare grea",Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos,Acatistul Sfantul Duh aducator de multa intelepciune si luminare a mintii,sau alte carticele cu acatiste ale sfintilor care ne sunt dragi noua.
O alta rugaciune foarte puternica este Rugaciunea inimii:Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa.
Aceasta rugaciune este foarte puternica si este recomandat sa o zicem chiar si atunci cand lucram.
Deci:Sa ne rugam ! :)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:40:49
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

heaven, cred ca o incurci rau de tot. Visele sunt ceva diferit de unele cartulii ortodoxe a caror nume incepe cu "Visul...". Visul e una, "Visul Maicii Domnului" e alta.

In ortodoxie, e categoric: sa nu crezi in vise. Visele nu fac decat sa te duca la pierzare. Diavolul se poate folosi de ele. E adevarat ca Dumnezeu comunica multor oameni sporiti sau profeti prin vise, dar tu nu esti profet, si nici nu te poti intitula "mare in fata Domnului" ca sa primesti vise de la El. Ilie Cleopa are o carte "Despre vise si vedenii", daca vrei sa citesti. Memorabil e exemplul urmator: a venit sefu si a zis slujitorului nr. 1 sa aiba grija de casa, iar noaptea, sa nu deschida portile nimanui, nici macar daca ar fi vreunul cu voce asemanatoare lui. Buun. Sefu merge in oras, isi rezolva problemele, si ce sa vezi? Ajunge fix noaptea acasa. Bate la usa, si cere sa fie lasat in casa. Slujitorul nu. Seful, aproape suparat, lasa-ma domle ca eu is. Celalalat nu. Asta si mai si. Slujitorul nu si nu. Dimineata, slujitorul deschide usa sefului, care nu e suparat deloc pe el. "Doar ordinele mi le-ai respectat, nu ai facut nimic altceva. E adevarat ca eram eu afara; dar daca mi-ai fi deschis si era altul?"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
O lamurire va rog Eliana Despre Sfanta Scriptura 4 29.11.2010 08:55:35
o lamurire va rog Hartford Botezul 8 06.07.2010 23:05:06
Lamurire cip-uri!!! ionell Generalitati 53 19.02.2009 17:08:13
Lamurire, va rog! dana_anghel2000 Stiri, actualitati, anunturi 3 24.08.2006 16:03:26