![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar de ce nu este reversibila situatia?
Adica sa nu poti pleca liber si fara probleme atunci cand simti ca nu mai poti, ca nu (mai) esti bun pentru manastire, sau ca...ti-ai gresit calea. Calugaria, la fel ca si credinta in general este un lucru de suflet, individual, si nu ceva fortat, sau un arest. Cati stiu cu adevarat ce-i asteapta in manastire? Ca nu-i tot una sa-ti faci un concediu in manastire, sau sa-ti faci viata acolo. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca cineva te judeca si zice ca esti hot, criminal sau mai stiu eu ce, nu inseamna ca el este de fapt.Este ridicol si absurd sa crezi asta.Daca eu zic ca Hitler a comis un genocid inseamna ca eu l-am comis de fapt?
|
|
|||
|
|||
![]()
domnule voi pricepetzi manastirea ca un loc caldicel, ca un hotel unde petreci pana la moarte, ca un locshor unde sa te retragi dupa ce ai hoinarit sau ai tandalit sau ai bagabontzit o tineretze... poi manastirea este campul de batalie pe care tzi-l alegi, reduta ta, este transheea sau cum sa-i spun, locul unde itzi plangi sfashierea, implorand mereu Mila lui Dumnezeu... poi cine crede ca merge la distractzie shi bunastare se inshala, poi acolo se merge la rabdarea oricaror lipsuri shi greutatzi, oricaror dureri shi oricaror uraciuni shi batjocuri pentru mantuirea ta de la Hristso shi Maica Precista... iar unii dupa ce ishi duc rabdarea intre oameni in manastiri, pleaca trashi de Tatal spre Domnul cineshtie prin ce locuri unde sa rabde shi mai mare greu, unde sa fie shi mai periculoasa shi insingurata viatza lor cu Domnul, unde sa li se shtearga numele din slava de la oameni... e o retragere in moarte, o intrare de bunavoie in cavou, in sicriu, in groapa, o retragere shi o unire cu mormantul, cu mormantul lui Hristos din care nadajduieshti ca vei invia candva impreuna cu El...
deci cu cat mai rau cu atat mai bine, dar a zis Domnul, rugatzi-va ca sa nu intratzi in ispita... asha le-a zis ucenicilor ca sa se roage inainte de a se da El in mainile oamenilor pacatoshi... deci fiecare ishi poate cerceta dragostea, sufletul, starea decazuta shi privind in oglinda lui Dumnezeu, shtie ce are de facut shi ce e bine sa-shi aleaga pentru o cat mai rapida Mantuire, pentru ieshirea urgenta din patimi shi pentru luarea cu navala a Imparatziei... dupa cum aude Chemarea... deci oriunde te-ai duce orice ai alege, dar cand alegi calugaria shi urmarea lui Hristos ar trebui sa shtii ca ai ales raul cel mai rau shi Imposibilul... dar shi rasplata itzi va fi pe masura faptelor tale daca vei Birui... shi nu te teme ca Hristos este cu Tine, dar nu te baza pe pile sau pe o mai mare trecere inaintea Dreptatzii Sale... adica nu te ashtepta sa ai prin pile la Dumnezeu dreptate mai mare, tu inaintea oricarui pacatos... ce te vei inshela amarnic. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
da, caci socotindu-te drept ca sa judeci shi judecand ii iei pacatul lui asupra ta, shi luandu-l asupra ta inseamna ca ai devenit asemenea lui... hotz, criminal sau genocidash... din simplul fapt ca cel ce judeca pe cel ce judeca nu este mai bun ca el ci este la fel, caci nu shtim noi ce este aia judecata ci noi shtim doar a acuza shi gasi de vina pe cineva... deci invinovatzind eshti asemenea oricarui calau... caci pe tine trebuia sa te fi invinovatzit shi nu pe aproapele tau indiferent cine ar fi fost acela... shi oricat de mari pacate ar fi avut... shi asha patzim cu totzii, totzi cei ce se socotesc vrednici shi dreptzi... iar cei ce se socotesc pacatoshi, cu adevarat pacatoshi shi nu pacatoshi din aia care defapt tot vrednici se cred shi se socotesc defapt, deci celor ce se socotesc pacatoshi Domnul le va arata shi le va darui Mila... dar nu evident ci fireshte, de o cer de la El shi le va da mai mult, le va da Mantuirea shi toate virtutzile...
Last edited by vsovi; 13.07.2009 at 16:07:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar dupa cum spui,chiar si simplele ganduri pot insemna tulburare sufleteasca pentru calugar. Desi ma trag dintr-o familie de preoti,nu am citit foarte mult si nu m-a interesat f mult viata calugarilor(pana acum).Asa ca dac-ai putea sa-mi recomanzi o carte,o lucrare,ceva ce-as putea citi pe internet chiar,care m-ar putea ajuta,vad ca stii foarte multe,limbajul tau dovedeste ca ai citit mult. Dar stai linistita,nu am sa fac nici-o gafa,nu am sa ma tradez! Multumesc foarte mult! |
|
|||
|
|||
![]()
Pai,asta e...ca nu sunt vre-o adolescenta ....am 34 de ani,am trecut prin viata,relatii,si nu confund sentimentele...
Ceea ce simt nu e o joaca! Culmea e ca sunt curtata de barbati,si nu ma intereseaza nimeni!!!nu ma pot apropia de nimeni!Nu am nici-o relatie si nici nu pot sa ma gandesc la casatorie,nu ca n-as vrea ,nu ma pot atasa,nici macar indragosti de un barbat normal! CUM DE S-A INTAMPLAT ASTA?????????!!!!!!!!!!!!!!!SA-MI PICE CU TRONC UN CALUGAR!!!!!! El si-a facut probabil doar datoria de duhovnic...si eu.....nu glumesc....simt ca ma pierd... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar...gandul nu pot sa mi-l iau...........ma duc la slujba doar sa-l vad....daca-mi adreseaza vre-o vorba ma face fericita,imi da putere... Offf!!! Problema e ca la spovedit nu mai ma concentrez la problema de sanatate a surorii mele...nu sunt coerenta,deja spoveditul a devenit un pretext ca sa ma apropii de el... Multumesc de raspuns! Vreau sa-ti spun ca datorita tie am descoperit acest forum,nu stiu ce cautam pe google(ceva lagat de asta ,bineinteles),si am gasit un mesaj de-al tau,asa am intrat si eu pe forum. Macar asa pot sa exprim ceea ce simt,sa primesc un sfat,nu as putea spune nimanui care ma cunoaste prin ceea ce trec. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ci sunt din cartea DIN FARAMITURILE OSPATULUI, de Sf Ignatie Briancianinov, in care trateaza multe aspecte legate de viata duhovniceasca a calugarilor. o poti gasi aici http://www.cartiortodoxe.com/faramiturile-ospatului Ma bucur ca ti-a fost de folos. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Tot legat de aceasta intrebare a ta, Maica Siluana a raspuns unei alte persoane:
Intrebare: Sunt indragostita de un preot la care m-am spovedit odata. Ce ma fac? Plang zilnic, ma gandesc numai la el. Maria ![]() Raspuns: Draga mea Maria, Sa te asezi la picioarele Domnului si sa plangi si sa ceri iertare si sa-L rogi sa alunge acest demon de la inima ta. E un drac mare, mare si viclean. Esti in mare pericol, copil drag. Da, ai si circumstante cumva, pentru ca acolo, poate ai intalnit pentru prima data caldura si intelegere. Acolo ai vazut ca pacatele tale nu reusesc sa-ti umbreasca chipul lui Dumnezeu si ca Domnul nu se scarbeste de tine, ci te iubeste. Numai ca ai confundat iubirea lui Dumnezeu cu proiectiile si fantasmele tale. Te rog, fetita mea, fie-ti mila de tine și de sufletul tau si fugi de pacat. Sa te spovedesti degraba la un parinte in varsta si sa fugi din calea parintelui ca poti face mari nenorociri. Si, daca vrei sa te vindeci de acest fel de a te indragosti, te rog sa facem impreuna seminarul nostru on line ”Sa ne vindecam iertand” si vei cunoaste bucurii curate si sfinte. Cu durere, ingrijorare, dar si nadejde ca intelegi ce spun, Maica Siluana site ul unde gasiti seminarul iertarii este www.sfintiiarhangheli.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana si cuvintele Maicii Siluana le-ai gasit pe sufletul meu:la el am gasit caldura si intelegere in cel mai greu moment al vietii mele,cand sora mea s-a operat de cancer.Dar oi fi confundat iubirea Domnului cu proiectiile mele mentale.Daca noi simtim ceva pentru o persoana,de cele mai multe ori proiectam asupra lui sentimentele noastre,avem impresia ca si el simte la fel,confundam bunavointa si bunatatea cu sentimente care poate nu stau in firea unui calugar,interpretam totul cum vrem noi,cum ne convine! Multumesc! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
|