![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
spun unii ca sunt credinciosi si mai dau si retete de dobandire sau intretinere a credintei...
dar vreau sa va provoc putin si sa va expun un aspect la care, daca binevoiti, stati putin si meditati... uitati-va la fanii lui michael jackson... multi drogati, unii dezechilibrati, altii normali etc. uitati-va ca pentru el, pentru pierderea lui, unii si-au luat viata... cati dintre noi Il avem ca idol pe Iisus Hristos? cati dintre noi ne-am da viata pentru El? la cati dintre noi ati vazut atata credinta cat au fanii lui michael? va spun eu ca la foarte putini... nu mai incercati sa faceti sabloane... Dumnezeu e singurul care stie cat a cerut fiecaruia dintre noi sa dam... unul mai mult, altul mai putin, fiecare dupa puterile sale... ni se va socoti fiecaruia cand va veni ceasul... Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Si eu cred ca ne putem umple de mandrie chiar vorbind despre credinta. Cei care au stiut cu adevarat ce-nseamna a fi credincios ne-au demonstrat-o prin viata lor. O viata de nevointa (post, rugaciune, milostenie duhovniceasca si/sau materiala), de lupta dura cu patimile si pentru a le inlocui cu virtuti, de cercetare permanenta a constiintei. O viata in care Dumnezeu este in centrul atentiei noastre. Fireste, fiecare ia din acest ospat duhovnicesc atat cat poate.
|
|
||||
|
||||
![]()
Un adevarat crestin vorbeste zilnic cu Dumnezeu. O zi in care nu vorbesti cu El, e o zi in care El nu exista pentru tine si asta da dovada de necredinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu putem sta cu un picior in lume si cu un picior in credinta,caci nu e credinta adevarata,aceasta nu este credinta mantuitoare
Trebuie sa cedam TOTAL controlul asupra vietii noastre lui Iisus si sa ne lasam ghidati de El pentru a ne implini destinul care ni l-a dat dinainte de a fi nascuti Multi nu vor sa cedeze controlul asupra vietii lor si continua sa-si traiasca viata asa cum vor ei nu cum vrea Dumnezeu "Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei" (GALATENI 5:24) "Atunci Iisus a zis ucenicilor Sai:Daca voieste cineva sa vina dupa mine,sa se lepede de sine,sa-si ia crucea si sa ma urmeze" (MATEI 16:24) "Cine nu-si ia crucea lui,si nu vine dupa Mine,nu este vrednic de Mine; Cine isi va pastra viata sa,o va pierde si cine isi va pierde viata pentru Mine o va castiga" (MATEI 10:38-39) Cine Il iubeste intradevar pe Dumnezeu trebuie sa moara pentru El (spiritual) pentru ca El sa inceapa sa traiasca in tine |
|
||||
|
||||
![]()
Imi amintesc ca Iisus a lasat doar 2 porunci. Prima porunca e sa iti iubesti aproapele mai mult decat tine si a doua, care e mai importanta, e sa il iubesti pe Dumnezeu din tot cugetul, simtirea, sufletul etc tau.
Dumnezeu sa mi-o ierte da' tot nu pot sa il iubesc pe Marko Bela. P.S. cred ca daca dezvoltati cele 2 porunci cuprindeti si cele 10 porunci si alte reguli credincioase, cat si esenta credinciosului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestinismul practic | andravenache | Morala Crestina | 11 | 12.09.2012 02:36:02 |
eu mai credincios ca vecinu | dianadi | Generalitati | 46 | 17.07.2011 00:13:20 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
Credincios inseamna credul ? | mq | Generalitati | 65 | 26.12.2007 02:47:15 |
|