Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2009, 17:16:01
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

spun unii ca sunt credinciosi si mai dau si retete de dobandire sau intretinere a credintei...
dar vreau sa va provoc putin si sa va expun un aspect la care, daca binevoiti, stati putin si meditati...
uitati-va la fanii lui michael jackson... multi drogati, unii dezechilibrati, altii normali etc. uitati-va ca pentru el, pentru pierderea lui, unii si-au luat viata...
cati dintre noi Il avem ca idol pe Iisus Hristos? cati dintre noi ne-am da viata pentru El? la cati dintre noi ati vazut atata credinta cat au fanii lui michael? va spun eu ca la foarte putini...
nu mai incercati sa faceti sabloane... Dumnezeu e singurul care stie cat a cerut fiecaruia dintre noi sa dam... unul mai mult, altul mai putin, fiecare dupa puterile sale... ni se va socoti fiecaruia cand va veni ceasul...
Doamne ajuta!
Vechi 15.07.2009, 00:02:01
antoniap
Guest

Implicit

Si eu cred ca ne putem umple de mandrie chiar vorbind despre credinta. Cei care au stiut cu adevarat ce-nseamna a fi credincios ne-au demonstrat-o prin viata lor. O viata de nevointa (post, rugaciune, milostenie duhovniceasca si/sau materiala), de lupta dura cu patimile si pentru a le inlocui cu virtuti, de cercetare permanenta a constiintei. O viata in care Dumnezeu este in centrul atentiei noastre. Fireste, fiecare ia din acest ospat duhovnicesc atat cat poate.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 15:59:14
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Un adevarat crestin vorbeste zilnic cu Dumnezeu. O zi in care nu vorbesti cu El, e o zi in care El nu exista pentru tine si asta da dovada de necredinta.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2009, 19:05:15
somasema
Guest

Implicit

Nu putem sta cu un picior in lume si cu un picior in credinta,caci nu e credinta adevarata,aceasta nu este credinta mantuitoare
Trebuie sa cedam TOTAL controlul asupra vietii noastre lui Iisus si sa ne lasam ghidati de El pentru a ne implini destinul care ni l-a dat dinainte de a fi nascuti
Multi nu vor sa cedeze controlul asupra vietii lor si continua sa-si traiasca viata asa cum vor ei nu cum vrea Dumnezeu

"Cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei" (GALATENI 5:24)

"Atunci Iisus a zis ucenicilor Sai:Daca voieste cineva sa vina dupa mine,sa se lepede de sine,sa-si ia crucea si sa ma urmeze" (MATEI 16:24)

"Cine nu-si ia crucea lui,si nu vine dupa Mine,nu este vrednic de Mine;
Cine isi va pastra viata sa,o va pierde si cine isi va pierde viata pentru Mine o va castiga" (MATEI 10:38-39)

Cine Il iubeste intradevar pe Dumnezeu trebuie sa moara pentru El (spiritual) pentru ca El sa inceapa sa traiasca in tine
Reply With Quote
Vechi 18.07.2009, 01:24:57
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Imi amintesc ca Iisus a lasat doar 2 porunci. Prima porunca e sa iti iubesti aproapele mai mult decat tine si a doua, care e mai importanta, e sa il iubesti pe Dumnezeu din tot cugetul, simtirea, sufletul etc tau.

Dumnezeu sa mi-o ierte da' tot nu pot sa il iubesc pe Marko Bela.

P.S. cred ca daca dezvoltati cele 2 porunci cuprindeti si cele 10 porunci si alte reguli credincioase, cat si esenta credinciosului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinismul practic andravenache Morala Crestina 11 12.09.2012 02:36:02
eu mai credincios ca vecinu dianadi Generalitati 46 17.07.2011 00:13:20
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
Credincios inseamna credul ? mq Generalitati 65 26.12.2007 02:47:15