![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moartea este deja invinsa pentru un crestin.. Asta vor moastele sa arate. Acesti oameni au depasit deja moartea. Ei sunt si o dovada a continuitatii credintei in Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare ca se incearca tot felul de rationamente si sofisme ca sa se justifice inchinarea idolatra la moastele sfintilor. Nu se pot desfiinta poruncile dumnezeiesti prin rationamente si incercari de argumentare umane ! Asa desfiintau si fariseii porunca de a-si cinsti parintii, prin rationamente umane ocolind porunca.
Chiar daca moastele unor sfinti ar fi in vreun fel diferite de cele ale oamenilor obisnuiti, totusi, nu se poate trage concluzia de aici ca ar trebui sa ne inchinam lor. De unde aceasta idee ? Si chiar daca puterea lui Dumnezeu s-ar manifesta prin ele, in minuni, e complet absurd sa tragi concluzia ca te poti inchina lor ! Omul e lucrarea lui Dumnezeu, iar moastele, ca fiind parte a omului, e tot lucrarea lui Dumnezeu. E interzis a te inchina lucrurilor facute, in locul Celui ce le-a facut ! Asta e esenta idolatriei ! Da, imi veti spune poate ca nu se da inchinare moastelor exact CA lui Dumnezeu, dar acesta e doar un sofism, care sa justifice inchinarea idolatra. "[..] au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!" -- Romani 1:25 |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni, sunteti incredibili! Da, eu cred in inviere si cred ca va veni momentul cand se va spune "Moarte unde iti este boldul?" DAR acel moment este inca in viitor, sfintii isi asteapta INCA cununa nemuririi, la fel si ca ap. Pavel. Eu nu vad NICI o legatura intre ramasitele pamantesti ale sfintilor si inchinarea.Acestea pot parea pentru unii sa zicem bine conservate, dar acesta NU este un miracol.Sunt multe explicatii pentru aceasta conservare (conditii climaterice) dar credinta in Hristos nu tine de dovezi "materiale", tine de ..credinta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum cinstim in moc special cuvantul lui Dumnezeu din Biblie, care este scrisa tot cu cuvinte omenesti, ca cele cu care vorbim intre noi si ne ducem la poata sa cumparam cartofi. ;-) De altfel, si creatia ar trebui cinstita ca fiind creatia lui Dumnezeu. El pe toate le-a sfintit. dar din cauza ca exista inca Imparatul lumii acesteia, care perverteste totul, ne inchinam icoanelor si moastelor, nu fiecarui om (icoana a lui Dumenzeu prin ceatie) si fiecarei imagini.. Din cauza pericolului idolatriei, Biserica a definit si a normat incetul cu incetul aceste tipuri de inchinare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Neputrezirea, buna mireasma si alte lucruri asemanatoare sunt doar semne, bineinteles, dar semne palpabile, ale invierii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In fata Bibliei nu te pleci pe genunchi sa o saruti, asta ar fi absurd. Nu te inchini paginilor de hartie, ci lui Dumnezeu, care a inspirat, prin Duhul Sfant, continutul Scripturii. Cinstirea care se aduce moastelor, nu e acelasi lucru cu cinstirea care se aduce Bibliei, exista o mare diferenta, si se poate vedea cu ochiul liber lucrul asta. Asa ca, dupa parerea mea, comparatia intre cinstirea moastelor si a Bibliei nu sta in picioare, nici comparatia intre cinstirea moastelor si creatia lui Dumnezeu, caci nu te apuci sa te pleci in fata unui copac sau a unui lac... Hristos tocmai de-asta a venit, ca sa alunge idolatria dintre neamuri si sa aduca mantuirea si inchinarea la adevaratul Dumnezeu. Dar vad ca din pacate, idolatria a imbracat haine crestinesti si a venit sa locuiasca in mijlocul sfintilor, amagindu-i. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Va puteti edifica aici:
http://www.crestinortodox.ro/pagini/group_album_file.php?group_id=8&groupmedia_id=661 Ba mai mult, ele au un miros placut si cand te apropii de ele cu smerenie poti simti ca esti mai aproape de vesnicia harului lui Dumnezeu a carui lucrare este vizibila in sfintenia acelor moaste. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
EREZIILE romano-catolice | Daniel_Ortodox | Biserica Romano-Catolica | 823 | 26.10.2016 23:18:17 |
Un nou fericit al Bisericii Catolice | Erethorn | Biserica Romano-Catolica | 15 | 18.04.2015 00:04:18 |
Rozariile catolice-intrebare | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 9 | 13.11.2011 22:06:12 |
Un nou venerabil al Bisericii Catolice | Erethorn | Biserica Romano-Catolica | 7 | 07.07.2011 07:27:56 |
Învataturi si practici catolice | Traditie | Biserica Romano-Catolica | 99 | 11.02.2010 09:12:41 |
|