Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2009, 14:11:49
Nevrednicul
Guest

Implicit

@iuliana_N iti multumesc pt incurajari si pt vorbele frumoase. Am citit cu foarte mare drag tot ce ai scris. Raman vesnic dator!

@Traditie1,exemplu Mariei Egipteanca e putin exagerat zic eu. Ea s-a sfintit! Deci va rog mult,nu confundati sfintenia cu mantuirea!
Si inca ceva,ce probabil nu s-a inteles din mesajele mele anterioare: eu NU o judec pe fata asta si nici nu se pune problema sa nu o iert. Dar nu despre asta vorbeam... ci ma refeream strict la relatia dintre noi,la ce va urma,la felul in care constiinta mea va fi sau nu incarcata cu un sentiment de regret,de apasare etc. Ca de iertat iert pe toata lumea si deasemenea nu judec pe nimeni. Toate astea sunt in voia Tatalui,nu sunt eu demn de a le face. Sper ca acum ati inteles ce vroiam sa punctez in mesajele mele.

@Anca-Miha,tocmai asta fac,incerc sa tin seama si de glasul constiintei,nu vreau sa ma pronunt sau sa iau vreo decizie pana nu aflu daca e de la Dumnezeu sau de la diavol. Ca am mai facut eu tampenii la viata mea,m-am grabit sa stau cu fete ca apoi sa le las din cauza ca ma iubeau prea mult si eu realizam ca nu sunt ceea ce imi doream. Am regretat enorm,credeti-ma,si nu as vrea sa se repete situatia! Nu vreau sa mai provoc suferinta nimanui,mai ales acestei fete,pe care daca as parasi-o ar fi foarte puternic afectata,poate marcata pt totdeauna.
Iti multumesc pt cuvintele de apreciere,fac si eu tot ce pot si incerc s-o fac cat mai bine,ascultand si de Dumnezeu.
Sper sa pot lua decizia cea buna,ca in viitor sa nu regret (indiferent de alegere).
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 19:12:21
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
@mihaela,nu are schimbatul barbatilor "in sange",deci nu se pune problema de asta. Suntem foarte potriviti unul pt altul,te asigur,si pot spune si ca va fi femeie de casa (chiar e).

@BogdanF2 m-am gandit bine la scopul casatoriei dpdv al ortodoxiei,cunosc foarte bine aceste lucruri,si sunt sigur ca prietena mea ar fi potrivita. Deci indoieli nu sunt.
Si stiu ca baieti credinciosi si fete credincioase abia se mai gasesc,de aceea mi-ar fi greu sa renunt la ea. Adica in ceea ce priveste biserica si tot ce tine de religie exista o armonie perfecta intre noi. E o persoana alaturi de care in mod sigur mi-as putea pastra valorile spirituale,adica sa ma pot ruga in continuare (fara sa fiu dispretuit),sa merg la biserica,sa citesc carti ortodoxe,sa vorbesc despre Dumnezeu si despre credinta si mai ales alaturi de ea as putea sa-mi cresc copiii in credinta crestin-ortodoxa! Asta este lucrul care ma bucura cel mai mult,compatibilitatea perfecta in ceea ce-L priveste pe Dumnezeu!
Pentru aceasta ma rog mereu la Dumnezeu pt iertarea pacatelor noastre si sa hotarasca El ceea ce este mai bine pt noi,adica sa fie voia Lui,si nu a mea sau a ei!
Cat despre casatorie... ar putea deveni realitate peste cel putin vreo 4 ani... deocamdata suntem prea tineri :) Oricum iti multumesc pt intentia de a-mi ura casa de piatra. Sper ca intr-o buna zi sa fie.
4 ani? E enorm de mult... ati vorbit si cu vreun duhovnic? 4 ani mi se pare prea mult...
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 19:22:48
Nevrednicul
Guest

Implicit

Suntem prea tineri,intelege. Crezi ca eu as vrea sa astept atat? Dar nu se poate! O sa vb si cu duhovnicul.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2009, 21:38:03
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Suntem prea tineri,intelege. Crezi ca eu as vrea sa astept atat? Dar nu se poate! O sa vb si cu duhovnicul.
In patru ani multe se mai pot schimba.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 04.07.2009, 18:15:37
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Sa stii felix ca e foarte naspa si cand esti virgina si prietenul tau deja a mai fost cu doua virgine...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 17.07.2009, 04:41:11
elenadana
Guest

Implicit

Pentru NEVREDNICUL:''prietena mea nu mai este fecioara''

Am sa expun o parere,care nu este a mea!!!!!Nu,Doamne fereste!!!

Problema aceasta a barbatului cu partenera care nu mai e fecioara,vine din teama ca ''celalalt'' a fost mai bun decat el!Daca i-a oferit mai multa placere?!Daca isi va aminti de celalalt?!Daca in timp ce face dragoste cu el il compara cu celalalt?!
Multor barbati le e teama de comparatie!
Reply With Quote
Vechi 17.07.2009, 04:44:46
Nevrednicul
Guest

Implicit

Nu asta e motivul. Chiar nu.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2009, 04:49:09
elenadana
Guest

Implicit

Citat:
Si inca ceva!!!!!!!!!!!

Nevrednicul:''Nu vreau sa mai provoc suferinta nimanui,mai ales acestei fete,pe care daca as parasi-o ar fi foarte puternic afectata,poate marcata pt totdeauna.''

O iubesti pentru ca o iubesti?sau o iubesti pentru ca te iubeste?!
Reply With Quote
Vechi 17.07.2009, 04:50:06
elenadana
Guest

Implicit

Citat:
Stiam! Am zis si eu asa............stii tu..............
Reply With Quote
Vechi 17.07.2009, 08:19:21
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenadana Vezi mesajul
Pentru NEVREDNICUL:''prietena mea nu mai este fecioara''

Am sa expun o parere,care nu este a mea!!!!!Nu,Doamne fereste!!!

Problema aceasta a barbatului cu partenera care nu mai e fecioara,vine din teama ca ''celalalt'' a fost mai bun decat el!Daca i-a oferit mai multa placere?!Daca isi va aminti de celalalt?!Daca in timp ce face dragoste cu el il compara cu celalalt?!
Multor barbati le e teama de comparatie!
Dadusi cu bata-n balta!!!
Atunci cand spunem/scriem ceva conteaza nu numai daca avem dreptate ci si daca este util sa spunem acel lucru...

Last edited by cristina2012; 17.07.2009 at 14:19:41.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viitorul meu sot si prietena mea eudiana Nunta 67 11.06.2011 02:33:24
prietena ta nu e Virgina! inkognito Generalitati 286 17.01.2011 16:28:34
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27
O rugaciune pentru prietena mea va rog istina Umanitare 20 30.10.2010 16:53:20