Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2009, 11:51:00
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Am citit in cartile Bisericii (Paterice) [COLOR=darkred]multi duhovnici cu ucenici neascultatori si rai[/COLOR], iar pentru bunatatea lor s'au mantuit si ucenicii, in cele din urma. Unul dintre cazuri e cam asa: ucenicul moare tot rau fiind, parintele se roaga neincetat pentru acela, iar Dumnezeu ii zice: "Ai pace X, caci prin dragostea ta te'ai asemanat Mie. Pentru tine, l'am mantuit pe acela."

[COLOR=darkred]Un om cu adevarat bun poarta cu sine puterea lui Dumnezeu[/COLOR], in fata careia poate invia si un om cu inima moarta, chiar daca nu vrea sa coopereze. Adesea mi s'a intamplat sa ajung sa iubesc oameni de care fugeam, ori oameni pe care ii judecam enorm.
Tu expui pe scurt,in pilde ca sa zic asa,treaba asta cu mintuirea celor rai ,prin intermediul unui sfint duhovnic.Unii or sa inteleaga ca ,gata! daca se duc ei la Pr Nicodim Bujor-spre exemplu(mi-e cel mai aproape de suflet,si cred ca e : UN INGER IN TRUP- or sa se mintuiasca,oricite nelegiuiri ar savirsi ei.Ori nu e chiar asa.Sint convinsa ca daca a ajuns omul in prezenta unui asa duhovnic,asta-i mare lucru si ,cu siguranta e lucrarea lui Dumnezeu,insa,sa nu uitam ca Diavolul ,nu sta nici el cu miinile in sin...Asa ca sa nu ne lasam pe o ureche si sa lasam in grija duhovnicului(cit o fi el de induhovnicit)ceea ce ne sta noua in drept sa facem.Si ...sa ne rugam neincetat!Sa nu permitem gindurilor rele sa ne inrobeasca.sa le contracaram cu :ginduri bune!
Bucurie Sfinta !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna? VladCat Spiritualitatea ortodoxa 42 17.12.2011 00:11:19
Ce inseamna? florin.oltean75 Generalitati 8 24.07.2011 10:59:13
ce inseamna...? victortiti89 Din Vechiul Testament 1 18.05.2011 11:51:40
Ce inseamna.... Noesisaa Generalitati 6 31.03.2011 13:10:17
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42