![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca argumentul acesta nu l-ai preluat dintr-un manual de ateism "stiintific". Acolo se gaseste si extraordinara descoperire ca plantele au fost create inainte de soare, deci n-ar fi putut supravietui... |
|
|||
|
|||
![]()
stimate domn, nu vreau sa contest sinceritatea si buna ta credinta, insa postul tau contine foarte multe inexactitati, erori, si confuzii. Sa raspund la toate cred ca as abuza de rabdarea celorlalti participanti la discutie. Si apropos:
Reciteste te rog cum se numeste topicul si chiar subforumul pe care se gaseste. Sa ai pace si Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
1. Daca ai fi bun sa imi prezinti doar linkuri spre materialele ce infirma afirmatiile mele, fara sa mai ii bagam pe ceilalti credinciosi in tunelul timpului, ti-as multumi. Dar daca ai fi citit cu luare-aminte ceea ce am scris eu, ai vedea ca este un punct de vedere logic, stiintific, nu dogmatic. Ceea ce inseamna ca sansa de a avea erori e muuult mai mica, odata ce nu se bazeaza pe interpretari biblice.
2. Tipic pentru un adventist, tragi concluzi aiurea. Daca tu spui despre topicul si subtopicul respectiv, asta inseamna, in mod obligatoriu, ca trebuie sa polemizeze adventistii si ortodocsi intre ei. Eu spun despre titlul site-ului, si spun si despre ideea de baza a acestui forum: o comunitate online de ortodocsi. Daca ai intrat aici, esti binevenit (cred), dar asta nu inseamna ca prezenta ta este obligatorie, asa cum ai afirmat. 3. Trebuie sa intelegi ca toti ne bazam pe interpretarea Bibliei. Logic. Voi o interpretati de 200 de ani, de la un fermier incoace. Noi de 2000 de ani, de la Iisus incoace. Sanse de probabilitate? edit: tot trebuie sa clarific ceva, ca nu o sa ma intelegi. Am adus in discutie "interpretarea" unui adventist, si el sustinea sus si tare ca ei nu o interpreteaza. Daca te uiti intr-un dictionar, descoperi ca orice comentariu, propozitie, afirmatie, formulata de tine, cu cuvintele tale, despre un verset din Biblie, se numeste interpretare. Deci cand e vorba de "focul ce nestins", voi interpretati un foc care nu este stins, dar se va stinge prin ardere completa. Noi, printr-un foc vesnic. Sunt 2 interpretari diferite. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. Last edited by moshu; 19.07.2009 at 21:13:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Reiau versetele postate si astept dovezi biblice și lingvistice la faptul ca sfantul apostol Pavel se referea la institutiile ceremoniale ale poporului evreu asa cum sustine ere[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]z[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]ia adventista. [/SIZE][COLOR=#ff0000] Rom.14.6 "Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu." [/COLOR] Col 2.16-17 "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=#ff0000]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos." [SIZE=2] Termenul grecesc [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]"[/SIZE][/SIZE][SIZE=3]sabbatōn" folosit la versetul de mai sus se referă clar la sâmbăta ca ziuă de odihnă. Asta o spun toți lingvistii si traducatorii serioși. Numai sectanții adventisti spun că nu e asa. Si mai e un aspect la care nu a raspuns inca nici un adventist:[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește" Lev 16. 29-31 "Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][/COLOR][SIZE=3]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Aceasta este lege veșnică[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=3]"[COLOR=#ff0000]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăt[/SIZE][SIZE=3]ă[/SIZE][SIZE=3] și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă" și că „este lege veșnică" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. SI NU SCRIE LIMPEDE NICAIERI IN BIBLIE CA ACEASTA MARE SARBATOARE A EVREILOR S-AR FI DESFIINȚAT!!! De ce erezia adventistă nu o cinstește asa cum se cuvine? [/SIZE] Vă spun eu, de ce, și stie toată lumea in afară de adventiștii spălați pe creier: Pentru că doar sâmbăta le-a plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste și doar sâmbăta au impus-o sectei create de ei. [SIZE=2][SIZE=2][/SIZE][/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Interpretarile" noastre nu ne apartin si nu sunt doar de 200 de ani. Ele apartin Duhului Sfant, Cel care a inspirat intreaga Scriptura, conform principiului Scriptura est sui ipsius interpres |
|
|||
|
|||
![]()
Aici sunteti cel putin subiectiv. Cine stabileste ca un traducator e serios sau nu? Exemplul in sine spune multe... Puteti sa-mi prezentati un lingvist serios care sustine asa ceva cu privire la Closeni 2,16?
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusquintus] Aici sunteti cel putin subiectiv. Cine stabileste ca un traducator e serios sau nu? Exemplul in sine spune multe... Puteti sa-mi prezentati un lingvist serios care sustine asa ceva cu privire la Closeni 2,16?[/quote]
Eugen Munteanu - Membru al proiectului Septuaginta. Versiune comentată, în limba română, a Bibliei grecești. Proiectul este coordonat și finanțat de New Europe College din București; directorul proiectului: prof. dr. Andrei Pleșu.Membru al colectivului de elaborare a ediției critice a Bibliei de la București (1668) Bartolomeu Anania - traducător al Bibliei in limba română Reiau versetul: Col 2.16-17 "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=#ff0000]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos." In toate traducerile protestante cât de cât serioase, sensul e clar: International Standard Version (2008) Therefore, let no one judge you in matters of food and drink or with respect to a festival, a new moon, or [COLOR=#ff0000]Sabbath days[/COLOR]. GOD' S Word Translation Therefore, let no one judge you because of what you eat or drink or about the observance of annual holy days, New Moon Festivals, or [COLOR=#ff0000]weekly worship days.[/COLOR] King James Bible Let no man therefore judge you in meat, or in drink, or in respect of an holyday, or of the new moon, or of the [COLOR=#ff0000]sabbath days[/COLOR]: acelasi lucru spune sf Pavel si la: [COLOR=#ff0000]Rom.14.6 "Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu." [/COLOR] Termenul grecesc "sabbatōn" folosit în versetul de mai sus se referă clar la sâmbăta ca ziuă de odihnă. Numai sectanții adventisti spun că nu e asa. Si ca să nu divagăm din nou de la subiect ( lucru la care adventistii sunt maeștri), să revenim la problemele noaste la care nu a raspuns inca nici un adventist Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește" Lev 16. 29-31 "Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[SIZE=4][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Aceasta este lege veșnică[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]"[COLOR=#ff0000]. [/COLOR] Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbătă și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă" și că „este lege veșnică" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. SI NU SCRIE LIMPEDE NICAIERI IN BIBLIE CA ACEASTA MARE SARBATOARE A EVREILOR S-AR FI DESFIINȚAT!!! De ce erezia adventistă nu o cinstește asa cum se cuvine?
|
|||
|
|||
![]()
Moshu si Ovidiu,fiti ceva mai blanzi,deja i-ati nenorocit :))
Acum serios vorbind,credeti ca vor raspunde? Nu au cu ce si ori incep sa spuna tot felul de bolboroseli ori vor devia de la subiect,la ambele lucruri descurcandu-se de minune. De fapt eu cunosc "politica" lor,vor sa te plimbe pe calea lor,in ideile lor,in erezia pe care o propavaduiesc. Ati facut foarte bine ca nu le-ati dau frau liber si ca i-ati mai potolit cat de cat. In orice caz nu vor putea raspunde,sau daca o vor face,va fi intr-un mod superficial si vor continua discutia la infinit fara a se ajunge la un consens. I-am intrebat si eu destule,mi-au raspuns ceva (serios)? Nu prea am vazut. Si tot legat de zilele creatiei: NU au cum sa fie zile de 23h 56' 9'',adica zile pamantesti. Pana ca Dumnezeu sa creeze pamantul cum oare S-a raportat la aceste unitati de timp? Fara nici o indoiala sensul "zilelor" este metaforic,o spun si sfintii parinti. Ar fi absurd sa credem ca pamantul are doar 7500 de ani. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Acum am inteles de ce sunt atatea dezbinari si contraargumentatii pe forumul nostru: fiecare isi apara pozitia de pe care este el si nu cauta neaparat adevarul. Relativizarea afirmatiilor Scripturii este cheia principala, astfel incat daca cineva are chef sa spuna despre creatie ca nu e adevarat ce scrie "o seara si o dimineata" o poate face.Prin asemanare se poate spune si despre Legea morala ca este optionala, cruciadele au o justificare logica, ziua de sarbatoare(odihna) este sau nu o optiune, depinde de cine si cum citeste.Totul este relativ si in schimbare..POSTMODERNISM. Fiecare cu adevarul sau.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|