Prea multe bagate la gramada.
Prea multe religii bagate la gramada. New Age nu este o religie ci una din escrocheriile americane. O religie ca sa fie religie trebuie sa fie consacrata si sa aibe fundament. Nu se poate trezi oricine peste noapte ca infiinteaza religii. E tare gluma. La New Age probabil daca le dai lovele te proclama Dumnezeu. :).
Pe de alta parte ar fi interesanta o rubrica de Religie Comparata - stiinta teologica ce se studiaza. Ar fi interesant de vazut cum in religiile serioase precrestine este profetit sacrificiul Isus Cristos si am ramane uimiti cum a fost posibil asa ceva. De asemea nu as da cu noroi nici in Kungfucianism si in invataturile lui Kung fu Tze nici in Budism (desi e mai tare Kung fu tze ca Buda) nici in Brahmanism (cu teorile despre univers) etc. Evanghelia si mai ales invataturile lui Cristos se poat altoi pe aproape orice religie serioasa. Copacul nou peste trunchiul vechi. Noul Testament peste Vechiul Testament. Se poate si Noul Testament peste invataturile lui Kung fu tze. samd. Una din greselile misionarilor este ca pe unde se duc prin lumea necrestina neaga tot. Cristos nu a negat nici o religie ci a adus Invatatura Evaghelica. Daca te duci la budisti si le explici invataturile lui Cristos esti bine primit si mai mult sunt primite si chiar ai ce invata si tu de la ei. In schimb daca te duci si le zici ca sunt diavoli sau mai stiu eu ce jigniri e normal sa o mai ei si pe coaja. La fel si la Brahmanisti si la fel peste tot. De exemplu in artele martiale nu ai voie sa-ti umilesti adversarul. Dupa ce castigi lupta nu ai voie sa te bucuri. Este numai una din reguli. Iata ce inseamna a fi luptator la ei. Este o mare onoare. La Budisti daca gasesti un gandac in casa nu ai voie sa-l omori. Il prinzi si-l dai afara. Iata respectul pentru natura si pentru viata - lucruri pe care noi nu avem dreptul decat sa le contemplam ca miracole create de Dumnezeu. Si foarte multe aspecte.
|