Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2009, 23:31:19
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Cotizam da ideea e ca daca nu am fi si noi parte din UE ne-ar costa mult mai scump si am cotiza si mai mult
Ce ne-ar costa mai mult?? Gazele? Sau ce? Intelege ca nu luam nimic de la UE,sau daca ne dau ceva,ne vand la suprapret. Si inca ceva,UE ne fura resursele! De ce sa le dam lor in loc sa ne folosim noi de ele,sa le exploatam noi?

Ca alternativa vad o Romanie independenta,avand ca partenere diverse state din Orientul Mijlociu impreuna cu Rusia,China! Si de ce nu,toate tarile ortodoxe,ca si-asa nu sunt multe.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2009, 23:45:37
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Utopia, lucrarea aia scrisa de un nene acum ceva timp, a fost scrisa special pentru oameni ca tine.

Nu suntem suficient de mari si puternici ca tara ca sa fim noi liberi si independenti si sa ne aliem cu cine vrem si cand vrem. Avem vecini, mari si puternici, fiecare are interese, si chestia asta se cheama politica. Externa.

Nu toate statele au resurse, da toate statele se bat pe resurse. Norocul nostru ca avem, ca avem cu ce cumpara independenta (ca nici aia nu e gratis!). eu stiu foarte bine ca platim la UE, si spre deosebire de tine stiu si cat.

a zis Kogalniceanu pe vremuri, ca la noi in Romania poate sa fure orice guvern oricat vrea, ca in mai putin de 1 an se pune totul la loc. Nu stiu daca omul a avut dreptate, da cine stie?

E putin mai complicat decat sa ne dorim sa fie bine, libertate, cinste si corectitudine. Ca nici diavolul nu doarme...
Vechi 22.07.2009, 23:48:07
Senior Member

Implicit

Si apropos, Rusia si China ti se par tari crestine? Si de ce ar sta Rusia si China de vorba cu noi, asa ca de la egal la egal? suntem cumva egali in ceva cu ei? (in afara de faptul ca suntem egali in fata lui Dumnezeu).
Vechi 23.07.2009, 00:47:39
Nevrednicul
Guest

Implicit

Si inainte de ce stateau de vorba cu noi? Pana in '89 ma refer. Sunt multe lucruri pe care nu le stii. Noi cotizam cel mai mult la bugetul UE si tot de la noi UE fura cel mai mult,ne decimeaza populatia etc. Asta ti se pare normal?
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 11:26:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Si inainte de ce stateau de vorba cu noi? Pana in '89 ma refer. Sunt multe lucruri pe care nu le stii. Noi cotizam cel mai mult la bugetul UE si tot de la noi UE fura cel mai mult,ne decimeaza populatia etc. Asta ti se pare normal?
Inainte de 89 stateau de vorba cu noi penca faceam parte din zona de influenta a URSS. Altfel nici nu ar fi stiut ca existam. Nici ei si nici multe alte state mari si importante.

Si acum, cei care stau de vorba cu noi, o fac tot partial din cauza ca suntem vecini cu rusii. Pozitia ne avantajeaza. Da nu trebuie sa fim atat de naivi incat sa credem ca suntem o forta. Nu suntem.

Nu cotizam cel mai mult la UE dar cotizam substantial. UE nu e altceva decat o forma de ocupatie moderna. Razboaiele de azi nu se mai duc cu sabia sau cu pusca ci cu conturile in baca, televizorul si Internetul. Si pe vremea turcilor cotizam din greu si aia ne decimau si mai tare, in viata unui popor astea sunt episoade izolate.

Nu e vorba de ce mi se pare mie corect sau nu. Te-ai intrebat vreodata daca nu cumva meritam, ca si popor, lectia asta istorica? Poate Dumnezeu crede ca meritam, si daca e asa trebuie sa ne asumam perioada asta si sa trcem prin ea tragand invataminte.
Vechi 25.07.2009, 12:08:43
Nevrednicul
Guest

Implicit

Gandesti prost. Nu inteleg de ce venerezi UE.
Si cum ca ne-am merita soarta,iarasi este plauzibil,mai dureros este ca n-am invatat si nici nu invatam nimic din istorie.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 13:44:54
Flow-rin Flow-rin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.08.2008
Implicit Din spirit civic.

Am spirit civic, asa ca votez cu popurul drept credincios, care sa se invredniceasca sa fie incununat cu un dar, precum a fost Sfantul Martir Constantin Brancoveanu, alta scapare care sa imbine conducerea statului cu credinta crestina nu vad.
Traim in Romania si asta ne ocupa tot sufletul!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 15:54:53
Nevrednicul
Guest

Implicit

Vreti un conducator credincios? Votati cu Becali. Nu?
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 20:07:14
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Da, daca tot este circ, sa fie macar pina la capat!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 21:01:05
Flow-rin Flow-rin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.08.2008
Implicit

Asta s-a inteles din ce am scris eu? ca votez cu Becali?...incercam sa subliniez altceva, dar in fine, am auzit de curand o varba care tare mi-a placut, cum ca intre sublim si ridicol e doar un pas, si pare ca nu ar fi nici greu de facut.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Eu cu cine votez? podolski_2 Generalitati 1094 28.06.2012 17:06:10
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Cine are nevoie laurschepsis Umanitare 2 24.02.2011 23:01:53
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05
Cine stie? KKokos Generalitati 2 02.12.2009 18:24:33