![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Cea mai importanta decizie a fost adoptarea calendarului iulian nou sau revizuit, proiectul profesorului Milankovitch, unul dintre delegatii sirbi la comisie. Acest calendar (o gluma proasta) se suprapune exact peste calendarul gregorian pina in anul 2800 cind apare o diferenta de o zi, care, insa, va disparea din nou in 2900, cind calendarul gregorian recupereaza prin anii bisecti. In acest fel devine posibil sa se sarbatoareasca principalele sarbatori crestine cu heterodocsii, asigurind in acelasi timp ortodocsii traditionali ca nu va fi adoptat calendarul romano-catolic. |
|
|||
|
|||
![]() La 1 iunie 1923 o multime formata din cler si mireni ataca palatul patriarhal din Constantinopol cu scopul de a-l inlatura pe Mataxakis si a-l alunga din oras. |
|
|||
|
|||
![]() In 1967 comitetul fondator al “Buletinului Masonic”, publicatia Marii Loje a Greciei l-a insarcinat pe masonul Alexandru Zervuldakis sa scrie o monografie in care acesta il descrie pe Metaxakis ca pe “inca o stea stralucitoare care lumineaza firmamentul Bisericii Ortodoxe a Greciei”. Zervuldakis l-a intilnit pe Metaxakis si in 1922 in Constantinopol, descriind astfel: “L-am salutat asa cum un mason saluta un alt mason. Metaxakis a zimbit si a raspuns ‘Vad ca tu ma intelegi pe mine.’” Metaxakis a intrat prima oara in contact cu masoneria in 1906. Din 1908 colaboreaza deplin cu aceasta. Se afla inregistrat in loja “Armonia” din Constantinopol la pozitia 44. A fost initiat in 1909. Zervuldakis consemneaza: “Imi amintesc bucuria si mindria exprimata de intreaga fratie cind Meletius a fost intitiat in loja noastra.” “Dupa ce a fost initiat”, continua Zervuldakis, “fratele Meletius a dus activitatea masonica peste tot unde a ajuns de-a lungul vietii sale tumultuoase.” “Putini”, conclude autorul, “au fost aceia care ca si fratele Meletius au acceptat Masoneria si au facut-o experienta vietii lor. A fost o mare pierdere pentru noi ca a fost chemat atit de repede in eternitate.” |
|
||||
|
||||
![]()
"Sfinte mucenice calendare, roaga-te lui Dumnezeu pt noi". Doamne pazeste-ne.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Intrebare: Cind ati venit prima data in contact cu Masoneria? Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 28.07.2009 at 03:14:22. Motiv: spelling |
|
|||
|
|||
![]()
Pai fratia ta esti mason ca te supui judecatii mintii fratiei tale in loc de a crede judecatii mintilor celor din Sfantul Sinod.
La mrea stilista de tine de BOSV din Militari se curveste si betivaneste pe rupte. Cam la fel si in alte manastiri stiliste de tin de BOSV. Zice Dumnezeul nostru Iisus Hristos: " 15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. 16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. 18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. 19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. 20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște." De aci se vede ca nu a fost buna decizia de separare de BOR si ca cei de la BOSV sunt inselati de draci. Last edited by mihailt; 29.07.2009 at 01:04:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Lacatusu a umbla cu barba rasa toata viata si i se pot vedea Sfintele Moaste.
Dupa roadele lor ii veti cunoaste. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am citit tot ce s-a scris pana acum! Eu recunosc sunt ortodoxa pe stil vechi din strabunici bunici si tot neamul. Fiind crescuta in preajma lor de mica,am auzit tot ce se putea auzi de la oameni care au trecut prin schimbarea calendarului.Cat au suferit ca nu l-au schimbat, prin ce au trecut, batuti, unii chiar omorati de cei care au schimbat calendarul cel drept si asta pentru ce? Pentru ca au vrut sa tine dreapta credinta. Practic marea majoritate au fost si obligati sau pur si simplu din comoditate au acceptat schimbarea calendarului. Un exemplu Sfantul Glicherie de la manastirea Slatioara, Mitropolia celor ortodoxi pe stil vechi. Cititi prin tot ce a trecut, imposibil sa nu va de-a macar o lacrima. Ar fi bine ca pe 19 august(calendar nou) sa puteti ajunge la aceasta manastire, la sarbatoarea Schimbarea la Fata. Poate va mai schimbati putin parerile si Dumnezeu poate va v-a lumina mintile. Eu nu am facut decat sa-mi spun parerea.
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Din viata lui Glicherie de care cei de la BOSV zic ca e Sfant:
http://traditiaortodoxa.wordpress.co...arturisitorul/ "Într-o zi, părintele Glicherie a văzut în grădina de legume un soldat, care fura legume. Cu glas potolit l-a dojenit, spunîndu-i că dacă are nevoie de hrană sau altceva, să ceară și i se va da. Dar soldatul, mîndru, i-a răspuns că nu are nevoie de aprobarea nimănui. A doua zi, cuviosul Glicherie l-a găsit pe soldat mort sub un gard al grădinii, cu mîna încleștată pe un ardei gras. Tot astfel, un alt soldat, după ce a rupt castraveți, a murit în salonul de bolnavi, cu furtișagul lui lîngă el, fără să fi putut mînca din ei. În acele zile, mănăstirea a fost vizitată de însuși Mitropolitul Moldovei, Pimen, care mergînd printre soldații din spital, le-a spus să se ferească de a mai fura din puținele avuții ale mănăstirii și să ceară dacă au nevoie de ceva; altfel, pedeapsa va veni asupra lor, așa cum deja se și întîmplase. " Dar Dumnezeul nostru Iisus Hristos a zis clar: "39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt. 40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa. 41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. 42. Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta. 43. Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău". 44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, " Deci iata ca acest Glicherie era plin de duhuri dracesti si prin puterea acestora facea rele asupra oamenilor. Si nicidecum nu avea intr-ansul faptele Dumnezeului nostru Iisus Hristos de a fi primit cu bucurie cand se lua din averea manastirii unde era. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce este calendarul? Calendarul iulian revizuit. Cum si de ce?! | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 71 | 31.10.2011 09:23:19 |
Calendarul ortodox | daniil96 | Intrebari utilizatori | 0 | 23.01.2011 22:29:02 |
Istoria trecerii de la calendarul niceo-iulian la calendarul iulian indreptat | ioannistor | Resurse ortodoxe on-line | 8 | 20.11.2010 02:17:10 |
Ciudateniile din calendarul BOR | mihailt | Generalitati | 4 | 22.03.2009 14:16:15 |
Calendarul | AndreiVlad | Generalitati | 2 | 02.02.2009 19:03:05 |
|